Modely TATRA 1:43
-
Re: Modely TATRA 1:43 resin
Prodával je Mac. Jedná se však o výrobu asi 49 ks, které Kaden zkompletoval a dal do prodeje. Zkuste volat tam, možná ještě nějaký kus mají nebo někdo odřekl objednávku. Já dostal i 5% vernostni slevu.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Zdravím ,tak 6x6 je doma ,tak po čtyřech létech shánění mám od Kadenu všechny kovové Tatry . To ; sberatel21 díky za upozornění ,okamžitě jsem objednal a měl jsem štěstí ,neboť byly během pul hodiny vyprodány. Díky Dodo56 .
-
Jsem rád, že se to podařilo a je sbírka kompletní. Vy máte i tu původní 6x6?
Zdravím ,právě že ne . Tato by měla mít již odlehčenou nástavbu a asi má neboť je o hodně lehčí než ta první ale jinak jsou stejný ,první měla něco přes kilo a tato 800g.
-
Další 815 6x6 z této limitované edice mají být brzy k dispozici. V první vlně bylo na prodej asi 20 kusů, takže většina ještě prodána nebyla. Nejspíš ji bude opět exkluzivně prodávat Mac.
-
Co jsem porovnával současnou 815 6x6 CAS s původní verzí z roku 2012 detailně vyfocenou na netu, objevil jsem na ni několik nedostatků. Pro mě je asi největším nedostatkem absence výfuku. Dale schází v zadní části tažné zařízení a nádrž do níž vedou trubky k napojení hadic včetně trubek samotných. Souvisí to však s přepracovanou nástavbou, která je technologicky jinak řešena a s díly souvisejícími se všemi absentujícími součástmi, které na tomto provedení schází. Navzdory těmto nedostatkům hodnotím model pozitivně zejména s ohledem na limitovanou edici. Kdyby toto provedení mělo být sériové tak by si kritiku zasloužilo, nicméně v tomto případě lze hovořit jen o raritě, která vznikla z důvodu prací na změně nástavby. Kaden měl údajně tyto přepracované nástavby vyrobené asi půl roku a než aby je vyhodil tak je zkompletoval do hotového modelu a dal do prodeje. K tomuto řešení nástavby se již v budoucnu nechce vracet, takže se jedná opravdu jen o jakýsi vývojový mezičlánek. Už se nemohu dočkat řádné sériové verze, která snad žádný z výše jmenovaných nedostatků mít nebude a možná i překvapí něčím navíc.
-
Tak Kaden postupně vyrábí již sériovou 6x6. Denně vyrobí jen několik kusů, které se prozatím zasílají těm, kteří mají aktivní objednávku z dřívějška. Doposud se dostalo jen na ty, kteří mají objednávku z minulého roku, ale nyní již přišla řada i na objednávky letošní. Jak se dalo předpokládat tak tato finální verze je již s krycími plechy za kabinou a je víceméně totožná s první verzí modelu před několika lety. Mimochodech, první verze 6x6 z roku 2011 se vyrobilo jen asi 50 kusů, takže se jedná opravdu jen o velmi malou sérii. Na Aukru jsem již dokonce zaznamenal nabídku, ale nevím zda to je podoba nové reediční série. Podle všeho nejspíš ano. Na netu se dá najít odkaz na fotky původní a podle srovnání tam lze vypozorovat několik odlišností.
http://aukro.cz/tatra-cas-30s-6x6-1-43-i6831015730.html
https://www.pozary.cz/clanek/61904-mode ... 6x6-i-4x4/
http://aukro.cz/tatra-cas-30s-6x6-1-43-i6831015730.html
https://www.pozary.cz/clanek/61904-mode ... 6x6-i-4x4/
Naposledy upravil(a) sberatel21 dne 03 čer 2017, 22:24, celkem upraveno 1 x.
Objednával jsem ve středu a v pondělí byla z Kadenu doma. Mimochodem cena 1800.
-
A shoduje se s tou co je na fotkách z Aukru?
Naposledy upravil(a) sberatel21 dne 24 kvě 2017, 21:19, celkem upraveno 1 x.
Ano je to ona.