Macmodel Škoda 706 rt/rt3

Odpovědět
carabo

Macmodel Škoda 706 rt/rt3

Příspěvek od carabo »

Zdravím Páni

Tak som sa dokopal k modelu od macmodel a to ku škode 706 rt/rt3. Predloha je krásna, není čo dodať a dúfam, že macmodel to potiahne aj ďalšími československými modelmi. Keďže som blbec nepofotil model po vybalení tak som si požičal ilustračné foto z macmodel web. Všetkým sa za to ospravedlňujem.

Jedna sa o tento model:
(nefunkční link odstraněn adminem)

Takto vyzerajú diely po rozbalení + je tam kreslený návod na jeho zloženie.

Mám trochu problém s farbami ku ktorým som sa nedogooglil ani po niekoľkých dňoch. Preto som siahol po škodováckom vzorkovníku a zvolil odtieň podľa seba. Čisto sivý model som nechcel ten už doma mám vo forme V3S, preto som sa rozhodol pre topoľovú zelenú. Výsledok je následovný:

Obr. 1 je z macmodel web a práve k tejto farbe som sa chcel dostať

a takto to mám zatiaľ ja :

Ďalej som sa z modelom nepohol, pracujem na ostatných dieloch. Začisťovanie je trochu náročne, hrúbka otrepov, hrúbka samotných dielov nie je konzistentná. Samotný materiál je dosť krehký, človek musí byť dosť opatrný.
Mám aj prosbu na Vás všetkých, ktorý sa vyznáte. Zmieril som sa stým, že model nebude úplne dokonalý a budu tam nedostatky jak farebné tak konštrukčné, ale hádam aspoň niečo mi poradíte.

1. otázka je doska s budíkmi, ukazovateľmi, nenašiel som žiadnu relevantnú foto, ako to reálne vyzerá alebo má vyzerať?
2. otázka je farba koženky interiéru. / Chcem použiť tamiya red hull/, boli aj inej farby ako bordovej alebo hnedobordovej?

Aké farby sú použite na tomto aute? Vie niekto povedať aspoň priblížny názov farby? Mám v pláne aj ďalšie 706-ky od mac-u tak aspoň niečo podľa predlohy.

Vopred ĎAKUJEM za podnety, pripomienky, odkazy a dôkazy, poprípade rady k stavbe ak už ho niekto poskladal.

miroussm

Re: Macmodel Škoda 706 rt/rt3

Příspěvek od miroussm »

Budíky jsem vyguklil a co se týká barev a detailů, na to velmi dobře poslouží stránky Liaz.cz a co nenajdeš tam, určitě Ti zodpoví kluci na liaz.cz/forum/ v příslušné sekci. Ten model se lepí?

Obrázek

shimmansky

Příspěvek od shimmansky »

Ahoj,
v prípade že chceš stavať viac typov Š 706 odporúčam knihu ŠKODA a LIAZ 1. diel je tam veľa fotiek na toto auto. Pozri sa na stránku http://truck-forum.cz/forum/index.php je to o nákladných autách, možno ju poznáš.
Odporúčam ti zlepiť kompletný podvozok a potom ho nastriekať, na fotke máš čierny rám, Škoda mala kompletný podvozok aj motor v jednej farbe, sivej. Farba sedačiek a krytu motora je problém v knihe sú len čiernobiele fotky, len hladať fotky skutočných áut po rekonštrukcii.
Ja mám 5 modelov Š 706 a riešim to podla fotiek a trochu si niečo upravím aby všetky nemali rovnaký interier.
Prajem príjemnú stavbu.

shimmansky

Příspěvek od shimmansky »

carabo pošli mi mail, mám nejaké fotky pre teba

carabo

Příspěvek od carabo »

Ďakujem za pomoc a rady.
Áno celý model sa lepí, nie je tam ani jedna skrutka. Farba, ktorú som použil na podvozok je antracitová čierna je to zmes čiernej a sivej. Vychádzal som z množstva fotiek aut, ktoré už asi boli po rekonštrukcií a asi to tak aj nechám, presné to nebude tak či tak. Sivú matnú by som dosiahol ak by som podvozok nechal len v surfacery. Otázka či by to bola ta správna siva.

carabo

Příspěvek od carabo »

Zdravím všetkých

Tak som sa stým dnes trochu patlal ďalej. Nahrubo som ho zložil a prišiel som na to, že medzi kolesom a skriňou je dosť veľká medzera a budem to musieť ešte upraviť. Je to patrné aj vzadu kde je blatník položený na kolese a korba je dosť vysoko. Jediná možnosť je úprava rámu podvozka, konkrétne úchytov listových pružín.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“