předělávky modelů 1:43

Odpovědět
miroussm

Re: předělávky modelů 1:43

Příspěvek od miroussm »

Mně dostává i fakt, že i můj první mobil s barevným displejem, který byl obohacen tehdy naprosto primitivním foťákem dokázal udělat lepší fotky, než to, čím dotyčný fotí. Druhá věc je, jak fotí...jen marně přemýšlím, co je horší. Jestli to modelaření a nebo to focení. Každopádně každý člověk má k něčemu vlohy, něco jde lépe a něco hůře. Občas trvá, než člověk příjde na to, co mu jde. Já to vlastně u sebe ani nikdy pořádně nezjistil. Jedno vím ale jistě, modelaření mi nejde a nemám na to trpělivost. Takže po prvním modelu, jsem toho nechal. I tak s naprostrou sebejistotou a neskromností říkám, že můj první a poslední model, dopadl lépe, než zde již asi milionpátý pokus vlastně nevím o co... :roll:

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Přestavba pana Františka je úchvatná. Vyrobil úplně nový typ Škodovky jen vlastní silou. Možná bych trochu více zapracoval na "chromových lištách", aby byly okraje ostřejší. Jinak si myslím, že to jeho fantastickou sbírku Škodovek výborně doplní a já můžu jen tiše závidět.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

eMBébé

Příspěvek od eMBébé »

...a já bych pro změnu přispěl svými postřehy ke genialitě fotografií pana Františka. Skrytého ducha jeho fotografií dnes někteří nejsme schopni pochopit, teprve čas ocení tato veledíla. Doporučuji shlédnout i jiné jeho snímky, viz.:

http://skoda-virt.cz/cz/auta/modely-sko ... y-frantam/

Přímo geniální je jeho práce s aranžmá snímků srovnatelná s díly jiných mistrů, jmenujme např. mistra Jana Saudka. Ukázková je fotografie modelu Trabantu P50, kde ladnost tvarů kovového modelu legendárního bakeliťáka koresponduje s mírně znečištěným odkapávačem na nádobí doplněného paličkou na maso. Jak mýtické. Mohli bychom najít mnoho dalších zajímavých předmětů znásobujících kvalitu uměleckých děl, jako např. načatá francovka, sklenička nedopitého nápoje, použitý hrnek od kafe, krabička cigaret, popelník, odložené dioptrické brýle (připomnělo mi to televizní bakaláře), kniha kuchařka, zátky od PET láhví a podobně. Tyto předměty nám vypovídají o životě umělce. Je to vášnivý kuřák se zálibou ve vaření, miluje modely aut nedávných časů, předělává si je k obrazu svému (ne už tak k našemu), rád posedí při dobrém šálku kávy, má slabší zrak a snad i bolesti pohybového aparátu, proto ta francovka, kterou se maže ať vnitřně nebo vně.
Jeho fotky prostě nejsou anonymní. A proto těšme se na další...

ja1

Příspěvek od ja1 »

miroussm píše:Mně dostává i fakt, že i můj první mobil s barevným displejem, který byl obohacen tehdy naprosto ...
Pane kolego, naprosto souhlasím. Modelářství je obor tvořivý ,no dalo by se říct i umělecký, který vyžaduje zručnost, tvořivost a trpělivost a také znalost oboru, kterému se modelář věnuje. Pokud se najde někdo ,kdo to vše dá dohromady, tak pak dokáže vytvořit to ,co ostatní (jak píše sběratel 21) mohou závidět. V případě Františka však opravdu není závidět co !!! Pravda je v tom ,že se mu podařilo vyrobit zcela novou Škodovku. Akorát je taková, kterou "Svět nikdy neviděl", podobně ,jako jitrnici pana hospodského z filmu "Obušku z pytle ven"...To ale teprve nejspíš ocení další až další generace podobně, jako díla jiných umělců, pro které jejich doba neměla pochopení. Sběratelé modelů a modeláři mezi nimi určitě nebudou ....

ja1

Příspěvek od ja1 »

[quote="eMBébé"]...a já bych pro změnu přispěl svými postřehy ke genialitě fotografií pana Františka. Skrytého ducha jeho fotografií dnes někteří nejsme schopni pochopit, teprve čas ocení tato veledíla. Doporučuji shlédnout i jiné jeho snímky, viz.:

http://skoda-virt.cz/cz/auta/modely-sko ... y-frantam/

Ano i Já doručuji !!! A to i diskuzi nejen pro kvalitu foto...( Ale jen pouze pro "zvlášť odolné jedince")

pp1

Příspěvek od pp1 »

Co pořád máte.Takový zátiší s trabantem a paličkou na maso nevymyslí ani profík.Já se picnu :lol: :lol: :lol:

T603

Příspěvek od T603 »

Aspoň to tady žije.
Franto vyjadři se ty sám.
Nefoť proti oku. A za model dej třeba papír, ať tam nejdou vidět věci co tam nepatří. (Palička, boty, alpa, cigara) To fakt není hezké.
A modelař dal. Hlavně, že se to líbi tobě.

FrantaM

Příspěvek od FrantaM »

Ok, uznávám, že předchozí fotky nic moc. Proto jsem je z karty na skoda-virt.cz vymazal, a zčásti znova nafotil. A k těm chybičkám, ano, jsou tam, a dost patrné, ovšem myslím si, že 99,9 % vás všech nevytvořilo své první modely úplně dokonale bez jediné chyby.

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Tak můj první a poslední model je tento, a jistě nedostatků má více než dost. Proto jsem toho taky nechal..
(nefunkční link odstraněn adminem)
Původní model:
Předloha: (variant těchto sanitek byly mraky, takže jsem něco zkombinoval z jiných fotek)

shimmansky

Příspěvek od shimmansky »

Na prvý a posledný model je to dobré.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“