nOstalgia
-
Re: nOstalgia
nedá mi nespomenúť si... od 70tych rokov až do cca roku 2000 sa v uliciach môjho rodného mesta v bežnej premávke pohybovalo toto
neviem presne ako sa auto k nám dostalo, ale keďže s ním pán bežne jazdil, vymontoval pôvodný 8 valcový motor a nahradil ho motorom volga, neskôr vraj zetor auto bolo inak v top pôvodnom stave... a spozorovať ho v spätnom zrkadle pri šoférovaní škody 105S bol celkom šok
neviem presne ako sa auto k nám dostalo, ale keďže s ním pán bežne jazdil, vymontoval pôvodný 8 valcový motor a nahradil ho motorom volga, neskôr vraj zetor auto bolo inak v top pôvodnom stave... a spozorovať ho v spätnom zrkadle pri šoférovaní škody 105S bol celkom šok
Jéje, na té poslední fotce série Mototechen od Speeda je Havířov, dnešní Auto Toman :
(nefunkční link odstraněn adminem)
(nefunkční link odstraněn adminem)
eMBébé: Presne tak, a v rámci vynovenia všetkých predajní Škoda ho práve prestavajú.
Neviem ako z Foxu, ale ja ho mám na ceste z Nemecka cez E-bay. 21.12 bol model podaný na poštu a 8.1. sa dostal na Slovensko. Čakám, že v utorok (12.1.) alebo v stredu (13.1.) bude doma.Karlosek píše:Už vám někomu přišla Jawa Autocultu z Foytoys?
Už sa ho neviem dočkať.
Mám jej taky objednán u FOX a zatím je stav objednávky "přijatá"..
Renaulty 18 byly určené hlavně pro státní autopůjčovny, všechny (nebo alespoň drtivá většina), byly červené. Mimochodem, po revoluci jsme jednoho měli. Byl to nesmírně pohodlný vůz, který měl tehdy například centrál či elektrická okna. Ovšem nepamatuju, že by to auto někdy někam dojelo. Byl to neskutečnej krumpl, tak nespolehlivý auto jsme v historii našich vozidel nikdy neměli.
Jinak Chrysler Simcy nebyly zas až tak nedostupné. Dokonce bych řekl, že z těch "nedostupných" auto to byly ty dostupnější. Hodně je měli restauratéři a taxikáři. Ve skutečnosti je toto auto můj veteránský sen. Nevím proč, ale strašně se mi líbí. Tehdy byl prostě úplně jinej, než všechno ostatní.
Zcela zapovězená nebyla ani americká vozidla. Hodně se jich sem dostalo v rámci různých konzulů a ambasád. Když je pak ambasády vyřadily, šly na prodej. Takže se tu našel i nějaký ten Mustang.
Ford Capri, aneb Mustang Evropy, se v Tuzexu dal pořídit. Ovšem mám pocit, že jen první modely s hranatými světlomety vpředu (druhý můj veteránský sen).
Pak tu byly různé Opely, Fordy a Mercedesy.
Jinak jste zmínili Toyotu Coronu, tak právě tyto Toyoty sem byly dovoženy výměnou za naše Zetory. Jednu měl údajně i Husák, ale také myslím Jaroslav Ježek.
Jinak Chrysler Simcy nebyly zas až tak nedostupné. Dokonce bych řekl, že z těch "nedostupných" auto to byly ty dostupnější. Hodně je měli restauratéři a taxikáři. Ve skutečnosti je toto auto můj veteránský sen. Nevím proč, ale strašně se mi líbí. Tehdy byl prostě úplně jinej, než všechno ostatní.
Zcela zapovězená nebyla ani americká vozidla. Hodně se jich sem dostalo v rámci různých konzulů a ambasád. Když je pak ambasády vyřadily, šly na prodej. Takže se tu našel i nějaký ten Mustang.
Ford Capri, aneb Mustang Evropy, se v Tuzexu dal pořídit. Ovšem mám pocit, že jen první modely s hranatými světlomety vpředu (druhý můj veteránský sen).
Pak tu byly různé Opely, Fordy a Mercedesy.
Jinak jste zmínili Toyotu Coronu, tak právě tyto Toyoty sem byly dovoženy výměnou za naše Zetory. Jednu měl údajně i Husák, ale také myslím Jaroslav Ježek.
Nejlepší bylo na Corone originál zrcátko na předním blatníku. Seřizovalo se na dálku tahlem na pristrojovce
Dnes mi došla JAWA 750 COUPE od AutoCult. Je to 146/333. Páni, máte sa na čo tešiť, je super.
Jojo, Jawa je už i u mne. Fakt super model.
Je povedená, ale nenašel jsem číslování - kde je uvedeno číslo konkrétního modelu?rocs píše:Dnes mi došla JAWA 750 COUPE od AutoCult. Je to 146/333. Páni, máte sa na čo tešiť, je super.