Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

miroussm

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od miroussm »

To je otázka, Tatra je Tatra, ale kdo ví, jak je to s tou licencí na Škodovky. Každopádně erko dobrý ale škoda 1201 mě taky nějak extra neoslovila, ale uvidíme až bude v prodeji. Na druhou stranu je šance, že ty modely jednou vydá IXO ve své kvalitě a to by byla vskutku paráda.

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

No doufám, že to s tou licencí nakonec nebude tak, že zatímco u nás se budeme hádat o licence a budeme zásobováni jen paskvily v různých firemních provedeních, tak v zemích okolo nás se budou prodávat kvalitnější stávající modely a hlavně modely nových typů. Takže paradoxně by se dalo říci, že pokud bychom si chtěli koupit kvalitnější a hlavně další typy Škodovek, tak bychom museli vycestovat přinejmenším do Polska.
Znajíc poměrů v našich luzích a hajích bych se tomu i nedivil. Pevně však věřím, že zvítězí zdravý rozum nad blbostí a malostí.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

T603

Příspěvek od T603 »

sberatel21 ,, Pevně však věřím, že zvítězí zdravý rozum nad blbostí a malostí." :lol: To jsem už slyšel v roce 1989. Tohle Abrex nepusti, jde jenom o peníze.
A podívej na jiné prodejce, kteři levně nakoupili od DeAgostini nebo Atlasu. Jak šroubují ceny naších aut.
To ale není nic proti tobě. To víš že by jsem si rád ty Škodovky ve stánku koupil. :D

Paganini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paganini »

Nevím, kde se pořád bere s prominutím "blábol" že Abrex má nějakou výhradní licenci na modely Škoda. Je to jen a jen blbost firmy Deagostiny, že nerespektuje autorská práva a neřeší licence. Není divu, že jí to prochází v podstatě u mrtvých automobilek. U Škodovky prostě narazila a je logické, že Škodovka se domáhá svých práv zejména v České republice, kde se současně prodá i nejvíce modelů Škoda a nemá to nic společného s Abrexem.

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Tak to je dobrý argument. Já nejsem znalec těchto věcí. Pravdou však je, že jsem nikdy a nikde nečetl jak tomu opravdu je.
Možná i proto pak vznikají dohady a spekulace. Ale jak říkám, nevylučuji, že taková informace někde byla oficiálně publikována.
Stejně však nechápu proč někdo řeší nějak upenlive nějaké licence, když mu tímto počinem v podstatě někdo dělá zdarma reklamu na jeho značku.
Pohlídat by si měl jenom ty, kteří tuto značku przní a na nich si vyžádat nějakou represi.
Nevím, kolik může taková licence na konkrétní model stát, aby to bylo pro takovou továrnu zajimave s ohledem na odvětí průmyslu v němž se pohybuje. To opravdu automobilka řeší řádově desetitisíce?
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Mikesh

Příspěvek od Mikesh »

To že Škoda nedá v ČR licenci nikomu jinému než Abrexu ale ve výsledku dopadne stejně jako kdyby nějakou dohodu o exkluzivitě opravdu měli. Nejvíc na tom prodělá český sběratel, který nejen že přijde o spoustu modelů zajímavých předloh, ale i když už se vyrobí, tak jsou prodávány všude jinde, jen ne v ČR. Divim se, že s tim firma Deagostini něco nechce dělat, mně přišlo třeba zvláštní jak se v sérii kultovních aut objevily speciální vydáni s modely od Abrexu. Byl to myslim Favorit a 1000Mb.

Bambola

Příspěvek od Bambola »

Favorit byl speciální číslo, 1000mb byl dárek ze odebrání několika čísel. Popravdě řečeno jestli výrobce má licenci, nebo ne, mě jako sběratele vůbec nezajímá. Hlavně, že model je ne :?: A jak to s licencí na modely mě jako sběratele nezajímá a zda je to skutečně potřeba, jsem se nikde nedočetl :?:

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Ono je to v tomto na peniazoch založenom šmejd kapitalizme žiaľ zaužívané, že každý chce speňažiť úplne všetko vrátane aj svojich exkrementov. Preto si všimnite, že aj také firmyako Mattel či Maisto majú celú zadnú stranu blistroviek popísanú údajmi o nakúpených licenciách - pomaly a pre istotu od všetkých významnejších automobiliek. A pritom si myslím, že tie svetové automobilky by mali byť šťastné, že im niekto robí reklamu zadarmo... No ale taký je dnešný konzumný a na mamone založený svet trhového (či obtrhávacieho ???) hospodárstva. Mimochodom (čiste len morálne a eticky), aké má DNEŠNÁ VOLKSWAGEN (škoda) mať zásluhy a práva na staré logo a značku AZNP Škoda ??? Že boli u VW tak bohatí a s vidinou zisku ju kúpili ?? Pshaw !!! A preto, deAgostini - len tak ďalej ...

columbo

Příspěvek od columbo »

ahoj můj poznatek k tomu copyrightu, pokud to chápu dobře, tak praxe deagostini objedná u ixa, to mu model vyrobí a časem ho třeba samo vydá bud v museu nebo v ist... jsou to asi dva nebo tři roky, co např. v tatře někdo začal řešit něco jako copyright a tak se obrátili na milé ixo, kterému to mnoho let procházelo a to se ani nesekalo a zaplatilo pěknou sumičku, rozhodně ne desítky tisíc, spíše však statisíce, no bylo to přes milion...takže firmy jako deagostini apod. to prostě zkouší, jestli jim to projde nebo ne.. kde není žalobce, není soudce

T603

Příspěvek od T603 »

Tohle se tady řeší po 100. Samo, utrpi český modelář. Ale DeAgostini vydělava v Polsku na Waršavach a v Rusku na Ladach a Moskvičích. A stou Tatrou to je pro mne překvapeni. Kdisi jsem se zakecal na burze s típkem, který chtěl začít modely Tatrovek dělat. A v Tatře mu řekli, že chtěji ten model vidět než pujde do prodeje.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“