Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

Mikesh

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od Mikesh »

Vždycky mě Poláci tak nějak sra*i :lol: Holt větší země, větší trh :)

T603

Příspěvek od T603 »

Jenomže síla trhu zajíma výrobce. Proto je vyrobeno víc Polských, či Sověckých modelů než Českých. Pak záleži na distribuci konkretního státu. Doufám, ale nevěřím, že český diler dude natolik chytrý aby pokud je ta možnost dal Tatraplána do oběhu spíš než Poláci.

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Doufám, že v IST sérii vyjde nějaká škodovka. MBčko by tam taky mělo vyjít, ale žádný reálný termín nikde nebyl avizován.
IST je sice dražší a taky mívá své mouchy, ale jejich modely jsou často několikanásobně lepší než modely z kultovek (až na některé vyjímky), což si člověk uvědomí, až si dá oba modely vedle sebe.
Třeba Škoda 120 od Altay (čili IXO) je teda podle mě mnohem lepší nejen než v polských kultovkách, ale i než od Abrexu.

eMBébé

Příspěvek od eMBébé »

Vidno že četnost příspěvků na tomto fóru je přímo úměrná atraktivitě nyní nabízených modelů československých kultovek. U Poláků za humny je to teď o poznání zajímavější:
148) Fiat 600 Multipla
149) Volvo 343
150) Citroën DS 19
151) Renault 10
152) Peugeot 404

(nefunkční link odstraněn adminem)

A těším se na další, na Volvo 144, Simku 1301, Kachnu, Úno, Tatraplán a eMBébé...

Speed

Příspěvek od Speed »

Polská stránka sa auktualizovala, po embéčke príde na rad Peugeot 505 a Volvo Amazon.

pp1

Příspěvek od pp1 »

Nejede někdo z vás 3.9.do Polska pro Tatraplán?Pokud ano a je to možné prosím o jeden kousek navíc pro mě.Je ve hvězdách jestli bude i u nás.Kdyby jo pište na moje SZ.Mam to do Polska trochu z ruky.Určitě se dohodnem.Předem děkuji !!!

ja1

Příspěvek od ja1 »

pp1 píše:Nejede někdo z vás 3.9.do Polska pro Tatraplán?Pokud ano a je to možné prosím o jeden kousek navíc pro mě.Je ve hvězdách jestli bude i u nás.Kdyby jo pište na moje SZ.Mam to do Polska trochu z ruky.Určitě se dohodnem.Předem děkuji!!
Tatraplán vyjde i u nás a to o týden dřív ,než v Polsku tj.25.8. ve zvláštním čísle "kultovek" za cenu 249,- Kč.Je to podle mě taktický tah De Agostini,aby zájemci o model nekupovali tento model přes překupníky,ale rovnou od nich.Očekávají nejspíš větší zájem,proto je vydán dřív jak v Polsku a za vyšší cenu,než v normální řadě...Pro překupníky nemilé,myslím si že už si mnuli ruce nad výdělky,pro sběratele naopak milé,Ti ušetří,neboť vzhledem k atraktivitě by byla cena od překupníků jistě vyšší,než zmíněných 249,- Kč,ale nejvíce získá De Agostini.Zkrátka dobrý marketing.....Takže pondělí.

Zippich

Příspěvek od Zippich »

Tatraplán vyjde i u nás a to o týden dřív ,než v Polsku tj.25.8. ve zvláštním čísle "kultovek" za cenu 249,- Kč.Je to podle mě taktický tah De Agostini,aby zájemci o model nekupovali tento model přes překupníky,ale rovnou od nich.Očekávají nejspíš větší zájem,proto je vydán dřív jak v Polsku a za vyšší cenu,než v normální řadě...Pro překupníky nemilé,myslím si že už si mnuli ruce nad výdělky,pro sběratele naopak milé,Ti ušetří,neboť vzhledem k atraktivitě by byla cena od překupníků jistě vyšší,než zmíněných 249,- Kč,ale nejvíce získá De Agostini.Zkrátka dobrý marketing.....Takže pondělí.[/quote]

To je zajímavá informace. Kde jste se ji dozvěděl. Kultovky odebírám pravidelně, ale o tomhle nemám ani zdání. Každopádně v pondělí nějakou trafiku navštívím.

T603

Příspěvek od T603 »

Letáček je v příloze BMW 1602 :lol: :lol: :lol:

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Díky za informaci na tomto fóru :!: Protože kolekci mám předplacenou, tak BMW 1602 mi přijde společně až s dalším číslem. Kolem trafiky denně nechodím a tak letáček na Tatraplan by přišel s křížkem po funuse. Taky to mohli dát na stránky jako zvláštní číslo stejně jak to mají v Polsku ;)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“