Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Vždycky mě Poláci tak nějak sra*i Holt větší země, větší trh
Jenomže síla trhu zajíma výrobce. Proto je vyrobeno víc Polských, či Sověckých modelů než Českých. Pak záleži na distribuci konkretního státu. Doufám, ale nevěřím, že český diler dude natolik chytrý aby pokud je ta možnost dal Tatraplána do oběhu spíš než Poláci.
Doufám, že v IST sérii vyjde nějaká škodovka. MBčko by tam taky mělo vyjít, ale žádný reálný termín nikde nebyl avizován.
IST je sice dražší a taky mívá své mouchy, ale jejich modely jsou často několikanásobně lepší než modely z kultovek (až na některé vyjímky), což si člověk uvědomí, až si dá oba modely vedle sebe.
Třeba Škoda 120 od Altay (čili IXO) je teda podle mě mnohem lepší nejen než v polských kultovkách, ale i než od Abrexu.
IST je sice dražší a taky mívá své mouchy, ale jejich modely jsou často několikanásobně lepší než modely z kultovek (až na některé vyjímky), což si člověk uvědomí, až si dá oba modely vedle sebe.
Třeba Škoda 120 od Altay (čili IXO) je teda podle mě mnohem lepší nejen než v polských kultovkách, ale i než od Abrexu.
Vidno že četnost příspěvků na tomto fóru je přímo úměrná atraktivitě nyní nabízených modelů československých kultovek. U Poláků za humny je to teď o poznání zajímavější:
148) Fiat 600 Multipla
149) Volvo 343
150) Citroën DS 19
151) Renault 10
152) Peugeot 404
(nefunkční link odstraněn adminem)
A těším se na další, na Volvo 144, Simku 1301, Kachnu, Úno, Tatraplán a eMBébé...
148) Fiat 600 Multipla
149) Volvo 343
150) Citroën DS 19
151) Renault 10
152) Peugeot 404
(nefunkční link odstraněn adminem)
A těším se na další, na Volvo 144, Simku 1301, Kachnu, Úno, Tatraplán a eMBébé...
Polská stránka sa auktualizovala, po embéčke príde na rad Peugeot 505 a Volvo Amazon.
Nejede někdo z vás 3.9.do Polska pro Tatraplán?Pokud ano a je to možné prosím o jeden kousek navíc pro mě.Je ve hvězdách jestli bude i u nás.Kdyby jo pište na moje SZ.Mam to do Polska trochu z ruky.Určitě se dohodnem.Předem děkuji !!!
Tatraplán vyjde i u nás a to o týden dřív ,než v Polsku tj.25.8. ve zvláštním čísle "kultovek" za cenu 249,- Kč.Je to podle mě taktický tah De Agostini,aby zájemci o model nekupovali tento model přes překupníky,ale rovnou od nich.Očekávají nejspíš větší zájem,proto je vydán dřív jak v Polsku a za vyšší cenu,než v normální řadě...Pro překupníky nemilé,myslím si že už si mnuli ruce nad výdělky,pro sběratele naopak milé,Ti ušetří,neboť vzhledem k atraktivitě by byla cena od překupníků jistě vyšší,než zmíněných 249,- Kč,ale nejvíce získá De Agostini.Zkrátka dobrý marketing.....Takže pondělí.pp1 píše:Nejede někdo z vás 3.9.do Polska pro Tatraplán?Pokud ano a je to možné prosím o jeden kousek navíc pro mě.Je ve hvězdách jestli bude i u nás.Kdyby jo pište na moje SZ.Mam to do Polska trochu z ruky.Určitě se dohodnem.Předem děkuji!!
Tatraplán vyjde i u nás a to o týden dřív ,než v Polsku tj.25.8. ve zvláštním čísle "kultovek" za cenu 249,- Kč.Je to podle mě taktický tah De Agostini,aby zájemci o model nekupovali tento model přes překupníky,ale rovnou od nich.Očekávají nejspíš větší zájem,proto je vydán dřív jak v Polsku a za vyšší cenu,než v normální řadě...Pro překupníky nemilé,myslím si že už si mnuli ruce nad výdělky,pro sběratele naopak milé,Ti ušetří,neboť vzhledem k atraktivitě by byla cena od překupníků jistě vyšší,než zmíněných 249,- Kč,ale nejvíce získá De Agostini.Zkrátka dobrý marketing.....Takže pondělí.[/quote]
To je zajímavá informace. Kde jste se ji dozvěděl. Kultovky odebírám pravidelně, ale o tomhle nemám ani zdání. Každopádně v pondělí nějakou trafiku navštívím.
To je zajímavá informace. Kde jste se ji dozvěděl. Kultovky odebírám pravidelně, ale o tomhle nemám ani zdání. Každopádně v pondělí nějakou trafiku navštívím.
Letáček je v příloze BMW 1602
Díky za informaci na tomto fóru Protože kolekci mám předplacenou, tak BMW 1602 mi přijde společně až s dalším číslem. Kolem trafiky denně nechodím a tak letáček na Tatraplan by přišel s křížkem po funuse. Taky to mohli dát na stránky jako zvláštní číslo stejně jak to mají v Polsku