Editions Atlas Collections 1:43

Odpovědět
ja1

Re: Editions Atlas Collections 1:43

Příspěvek od ja1 »

Mě dnes přišla taky Praga V3S.Souhlasím,že od Abrexu je lepší.U Atlasu mi nesedí velikost střešního poklopu,který je příliš velký,stejně jako kanystry(navíc proč zrovna bílé?).A hlavně kola,které mají podivné,jakoby nízkoprofilové pneumatiky s podivným letním vzorkem.Protože auto hodně dělají kola,je tak Atlasová Vejda "taková nějaká divná".Jen tak cvičně jsem ji zkusil přezout do pneumatik Abrexu a naopak.Pak Atlasová vypadá líp a divná je ta Abrexová. Kdo máte oba dva modely,můžete to zkusit,jak málo stačí,aby model vypadal jinak....Tak co bude příště?Už mi jich moc nezbývá.....

twor70

Příspěvek od twor70 »

Mají vaše V3s-ky z Atlasu vzadu taky jen pravé světlo??? Čekám taky co výjde tentokrát. Snad zítra nebo ve čt.

Blaster

Příspěvek od Blaster »

jo, na tom nesmyslným klacku je světlo jen vpravo, a to jsme se na ni tak těšili :roll:

ja1

Příspěvek od ja1 »

Ano, model má jen jedno zadní světlo na pravé straně.To ve skutečnosti V3S opravdu měly.Ale jen a ta nejstarší provedení do roku 1966 a civilní jěště ne všechny.Bylo to součástí zařízení pro jízdu v noci tak aby auto bylo co nejméně viditelné.Na levé straně vzadu byla místo normálního zadního světla tzv. odstupová svítilna a v předu byl stíněný reflektor "Notek" a normální přední světla měly před sebou ochranné mřížky.Ta odstupová svítilna byla ve tvaru krabičky s malým koncovým a brzdovým světlem a nad nimi byly dvě dvojice čtvercových okének se zeleným světtlem s mezerou mezi dvojicemi větší,než mezi okénky.Pokud řidič jedoucí za autem viděl všechna čtyři okénka,byla vzálenost menší,než 25m,pokud mu splývaly na dvě pole byla vzdálenost 25-35m(tu měl řidič dodržovat)a pokud mu splývaly do jednoho pole byla vzdálenosst více než 35m.Jenže model je verze civilní,novějšího provedení a tato světla na modelu nejsou,tak by měl mít zadní světlo i na levé straně,jak to měly všechny V3S po roce 1966.... Mimochodem ta velikost kanystrů by se hodila tak na měřítko 1:35 (vychází přesně),takže jsem je raději amputoval a vypadá to mnohem líp...I když tím zase vyniknou naopak malé stupačky...Buď to tak nechám,nebo vyrobím kanystry nové,menší,nebo jen prázdný koš na ně.To by se dalo udělat i s poklopem.Vršek,který má moc velký průměr jde sundat a spodní průměr poklopu už vychází...To je pomalu už ale lepší koupit Abrex,než to předělávat.Bohužel považuji Atlasovou V3S za nejméně opticky povedený model z těch českých.Tedy ve srovnání s Abrexem určitě.Přitom by stačilo málo....

twor70

Příspěvek od twor70 »

To Ja1: Dík, zase jsem o něco chytřejší....já max dodělám to druhé zadní světlo...

ja1

Příspěvek od ja1 »

Tak ten poklop u V3S na modelu odpovídá rozměrem přibližně měřítku 1:35...To je dost velký rozdíl a je zajímavé,že tomuto měřítku odpovídá i velikost kanystrů.Kde asi udělali soudruzi chybu? Na modelu jsem poklop včera předělal,vypadá to mnohem líp.Stále to není ale ono.Ta kola mají průměr o skoro 2mm menší než Abrex a ta ten optický dojem modelu jako celku hodně kazí.Po úpravě poklopu jsem Atlasovou znovu cvičně přezul do Abrexu a postavil ji vedle další Abrexové a po těchto úpravách už jsou oba modely opticky srovnatelné.No jo,ale kde vzít Abrexové pneu navíc....

Tauič

Příspěvek od Tauič »

tak adresa pro zasílání modelů na zpět je stále stejná. Dnes mi to paní na zákaznické lince potvrdila. Pak ovšem nevím, kde Česká pošta přišla na to, že adresát se přestěhoval? Tak to jdu zkusit poslat znovu a na poště si asi něco vyslechnou.

pp1

Příspěvek od pp1 »

PS: je někdo z vás z MOSTU a má potíže s poštou? Zase mi nedali vědět.......

Blaster

Příspěvek od Blaster »

Jako další mám, už třetí IFA HORCH H3APW, asi ten valník

twor70

Příspěvek od twor70 »

06/12/2013 ROMAN/RABA DIESECZ/S

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“