Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

horch

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od horch »

Dnes jsem koupil robura z polských kultovek. Za tu cenu docela pěkný kousek. Sice je podvozek trochu mín propracovaný ale jinak ok. Můžu dát aj fotky.

eMBébé

Příspěvek od eMBébé »

Jak vidno z nabídky nově přidaných modelů v seznamu kolekce českých kultovek, moc radosti si do vánoc asi neudělám. Více nadějná je kolekce polská, i když je tam převážně nabídka modelů aut tehdy západní provenience (MB W110, R 16, Opel Kadett B a Rekord C coupé, Seat 850).
Multikáru jsem už v Polsku nestihl, ale ARO 10 mi neušlo. Pěkný to model...

(nefunkční link odstraněn adminem)

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Jj, to Aro 10 z PL kultoviek som si vzal tiež (aj keď vyjde asi aj tu), farebne je krajšie a v detailoch lepšie než to z rumunskej série. A pozerám, že v PL bude ďalší náklaďák - LUBLIN 51, tí sa ale majú.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

eMBébé

Příspěvek od eMBébé »

Něco málo z ruské kolekce, IŽ 2125 kombi, u nás nevídaný...

A ještě jedna specialitka, také z ruské kolekce, Moskvič 2144 Istra - prototyp (vyrobený snad jen jako maketa)...

Speed

Příspěvek od Speed »

Najnovším prírastkom v zbierke je AWZ P70 Combi, zatial z maďarskej série.
Musím povedať že je to jeden z najkrajších modelov ktoré sa v sérií zatial objavili.
Ozdobné lišty okolo kolies, na nárazníkoch aj na spodnom okraji okien spravia velmi dobrý dojem, čo ešte umocňujú vo farbe karosérie lakované kolesá s imitáciami otvorov a otvory prednej masky.
Síce je to u nás pomerne neznáme auto, ale je priamym predchodcom Trabantu tak si aspoň v mojej zbierke miesto určite zaslúži.

Obrázek
Obrázek

ja1

Příspěvek od ja1 »

Nejspíš si asi hodně pamatuju,ale AZW 70 si jako kluk pamatuju,že byly běžně v Československu nejen k vidění a hlavně v provozu v provedení karosérií jak kombi,tak tudor(s nesmyslným označením limuzina,což je úplně jiný typ karoserie) a to na rozdíl od některých aut,které jsou v kultovkách sice vydané i v naší mutaci ale nikdy se k nám nedovážely a tedy ani nebyly běžně v provozu,nebo se dovezly jen řádově ve stovkách kusů. Některé z nich jsou navíc typické jen pro země,kde byly vyrobeny a i zde byly a jsou vzácné.Někteří sběratelé toto kritizují,ale mě osobně to nevadí. Naopak jsem už koupil několik modelů mimo,z rumunské,polské i ruské serie z těch,které jsou zajímavé,ale o kterých si myslím,že v té naší serii nejspíš nevyjdou.Ale jak tak sleduju maďarskou a tu naši sérii,je ta naše jen o trochu pozadu a sled vydávaných modelů i čísla doprovodných časopisů jsou už delší dobu stejné,takže to ,co je vydáno v Maďarské sérii vyjde s určitostí téměř stoprocentní i u nás.Alespoň víme dopředu,co jěště bude...

Speed

Příspěvek od Speed »

Máš pravdu, naša série kopíruje maďarskú, tá zasa polskú, s výnimkou niektorých polských modelov ktoré sa zatial nikde inde neobjavili, napr. Polonez Coupé alebo Syrena pickup.
Mne osobne ináč ani polské syreny a tarpany, ani nemecké či francúzske autá v sérií neprekážajú.
V najhoršom prípade si ich nekúpim, zároveň naťahujú sériu čo má výhodu: nakoľko si kupujem aj nákladné autá od Atlasu, modely z rumunskej série i autá v službe, plus ešte občasné novinky od Abrexu, Ist-u, považujem za dobré, že nemusím si kúpiť všetky modely naraz, ale naťahovaním série ostanú zaujímavé autá východného bloku ešte pred nami.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

P70 pamatuji nové, byly hlavně v provedení Kombi a převážná většina, alespoň v Plzni , byla v šedé barvě :) Vůbec to nebylo raritní auto a jezdilo jich docela dost...

eMBébé

Příspěvek od eMBébé »

Od 18 października (18. října) w kioskach (ve stáncích) kolejne wydanie specjalne (další speciální vydání) kolekcji kultowych aut PRL-u (sbírky kultovních aut PLR) w cenie 34,90 zł!

FIAT 125P RAJDOWY (soutěžní ;) )

http://www.kultoweauta.pl/nr_specjalny.html

samuel

Příspěvek od samuel »

To by mělo být z Monte 1973, ale bohužel na modelu není jediná reklama :?
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“