Abrex - nové modely
Re: Abrex - nové modely
Já mám také modrou a koukal jsem na ni,ale má stále modrou barvu.Jinak nemůžu říci křivé slovo,že by mi nějaký model nechtěli vyměnit za lépe vypadající.Momentálně se ale zaobírám horkou novinkou Felicie Pick up,kde když pominu zpracování,tak mi "nesedí" velikost průměru pneumatik,které se mi zdají malé a hlavně tvar zadní nápravnice,který absolutně neodpovídá reálnému tvaru tohoto dílu.Nejsem šťoural,ale tohle bije do očí.Kdo má tento model,sami se můžete podívat a porovnat sami.
Pneumatiky sú trochu nízkoprofilovky, ale to je podobné ako u krátkej feldy (ešte som to nemeral a ani neskúšal, no pneu by možno mohlo sedieť to z Favorita). Vadí mi na nich skôr to, že sú úzke a ráfky sú v priemere o +-1,1mm menšie než by 13-tky mali byť a sú utopené. Konečne je ale v poriadku tvar prahov, narozdiel od krátkej, kde sú rovné a trochu hrubšie. Ale hlavne netuším z akého dôvodu je predná maska z jedného kusu spolu so svetlami, vyzerá to hrozne , veď formu na svetlá predsa majú z krátkej.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Po Model hobby 2012 někde Abrex psal,že musí předělat nebo zmenšit pneumatiky...
Dovolil jsem si napsat takovou malou recenzi na pick up,tak schválně,jestli dáte za pravdu.
"Dnes jsem si v Plzni koupil dlouho očekávanou Škodu Felicia Pick up.Jak už jsem zvyklý,tak jsem si nemohl vybrat barvu,jakou bych chtěl,ale nejvíc kvalitní model,který prodejce měl.Všechny byly od vteřinového lepidla lepidla.Nakonec jsem koupil modrý.A teď malá recenze.Formy pro díly modelu jsou povedené,ale zpracování a hlavně lakování je jedním slovem hrůza.Barva pomerančová s krátery ve střeše,nedostříkané spodky nárazníků,přetažená bílá z nástavby do karoserie.Linky značící všemožná těsnění jsou přesná a povedená,i popisky v liště zadních dveřích.Zajímavé je lakování nástavby připomínající lakovaný laminát.Bohužel je barva až moc matná.Průměry pneumatik mi přijdou až moc malé a to je předělávali o proti mastermodelu vystaveném na Hobby model 2012.Osičky kol jsou tentokrát úzké a jezdí ze strany na stranu.Vnitřní zrcátko má zvláštní "plovoucí" uchycení."zajímavý" je také tvar zadní nápravnice.Jedním slovem šílenost.
Shrnutí :model je na první pohled povedený,ale moc ho nezkoumejte.Potom nebude zklamaní jako já."
Dovolil jsem si napsat takovou malou recenzi na pick up,tak schválně,jestli dáte za pravdu.
"Dnes jsem si v Plzni koupil dlouho očekávanou Škodu Felicia Pick up.Jak už jsem zvyklý,tak jsem si nemohl vybrat barvu,jakou bych chtěl,ale nejvíc kvalitní model,který prodejce měl.Všechny byly od vteřinového lepidla lepidla.Nakonec jsem koupil modrý.A teď malá recenze.Formy pro díly modelu jsou povedené,ale zpracování a hlavně lakování je jedním slovem hrůza.Barva pomerančová s krátery ve střeše,nedostříkané spodky nárazníků,přetažená bílá z nástavby do karoserie.Linky značící všemožná těsnění jsou přesná a povedená,i popisky v liště zadních dveřích.Zajímavé je lakování nástavby připomínající lakovaný laminát.Bohužel je barva až moc matná.Průměry pneumatik mi přijdou až moc malé a to je předělávali o proti mastermodelu vystaveném na Hobby model 2012.Osičky kol jsou tentokrát úzké a jezdí ze strany na stranu.Vnitřní zrcátko má zvláštní "plovoucí" uchycení."zajímavý" je také tvar zadní nápravnice.Jedním slovem šílenost.
Shrnutí :model je na první pohled povedený,ale moc ho nezkoumejte.Potom nebude zklamaní jako já."
Ten pomaranč nie je až tak vidieť na tom mojom Pickupe (mám modrú Arctic). Lepidlo mám "len" pod ľavým spätným. Najviac mi vadí to pretiahnutie bielej farby a to, že mohla byť polomatná a nie matná a tiež interiér mohol byť šedivý a nie celý čierny. Spätné zrkadlo by aj tak nemohli prichytiť o čelné sklo ako v reále, tak tam aspoň je . Inak nedomaľované nemám nič, všetko je ako má byť.
Ako som už písal ráfky majú o +- 1,1mm menší priemer, pneu skúsim zameniť s Favoritom ak bude sedieť rozmer ráfku a keď tak sem dám foto.
Ako som už písal ráfky majú o +- 1,1mm menší priemer, pneu skúsim zameniť s Favoritom ak bude sedieť rozmer ráfku a keď tak sem dám foto.
Tak jsem přeměřil u Pickupa kola a ač se to nezdá,průměr disků i pneu je správný (disk cca 8,6 mm,pneu cca 13mm),jen šíře kol je asi o 0,3 mm menší (měla by být pneu cca 3,8 mm a disk cca 3,5 mm) pro standartni disky 5,5Jx13 a pneu 165/70 R13
Tak to je dobře,že rozměr je v pořádku.Ono to asi při pohledu na celý model zkresluje.
-
Nevím jestli tim myslíš i hatchback, ale pokud ano, tak Felda hatchback model má ten typ kol, který byl ve skutečnosti v rozměru R14, ne R13. Takže gumy mají být o fous menší. Jsou to příplatková kola Borbet Atlanta, které se dávaly na Feldu Atlanta a jinak za příplatekEasyDaviD píše:Pneumatiky sú trochu nízkoprofilovky, ale to je podobné ako u krátkej feldy (ešte som to nemeral a ani neskúšal, no pneu by možno mohlo sedieť to z Favorita). Vadí mi na nich skôr to, že sú úzke a ráfky sú v priemere o +-1,1mm menšie než by 13-tky mali byť a sú utopené....
Rally 1:43, Dreamgarage 1:18
Martin Happy: No trošku Ti budu odporovat, máš pravdu že Borbet Atlanty se dávaly R14 ale stejně tak R13. Já je třeba mám Teď je otázka, jestli model od Abrexu má R13, nebo R14 Já ho zrovna teď nemám u sebe, ale je možný že jsou tam kola větší.
Co se týče pickupu, doma ho ještě nemám ale už jsem ho v ruce měl a příjde mi, že průměr kol je v pořádku, možná jsou opravdu jen ráfky užší. A co se týče zapuštění, podívejte se ve skutečnosti na pickup, ono třeba zadní opticky trochu zapuštěně vypadají. Co je horší je kvalita lakování, nepochopím, že si tohle nepohlídají po věčné kritice.
EasyDaviD: co myslíš hrubšímy prahy? Felda je má zespodu trochu hrubší. Ale zrovna teď nejsem u modelů, tak nevím jak to myslíš.
Ale vážně nepochopím, jak tu někdo píše, že sice neopraví spz na 110l ale udělaj pokovené verze. Místo ptákovin by raději měli dbát na kvalitu. Že modely nemají leptané stěrače a nevím co všechno mi nevadí, ale odfláknutá práce ano.
Co se týče pickupu, doma ho ještě nemám ale už jsem ho v ruce měl a příjde mi, že průměr kol je v pořádku, možná jsou opravdu jen ráfky užší. A co se týče zapuštění, podívejte se ve skutečnosti na pickup, ono třeba zadní opticky trochu zapuštěně vypadají. Co je horší je kvalita lakování, nepochopím, že si tohle nepohlídají po věčné kritice.
EasyDaviD: co myslíš hrubšímy prahy? Felda je má zespodu trochu hrubší. Ale zrovna teď nejsem u modelů, tak nevím jak to myslíš.
Ale vážně nepochopím, jak tu někdo píše, že sice neopraví spz na 110l ale udělaj pokovené verze. Místo ptákovin by raději měli dbát na kvalitu. Že modely nemají leptané stěrače a nevím co všechno mi nevadí, ale odfláknutá práce ano.
Tými hrubšími prahmi som myslel, že sú vyššie (ale to možno aj len preto, že nemajú prelis a sú len rovné), zle som sa vyjadril. Na Pickape majú konečne aj prelis a mie sú také mohutné.
Tie kolesá sú zapustené ale aj vpredu a tam to vyzerá dosť zle (opticky horšie než zapustené vzdu, tam to toľko nebije do očí).
Tie kolesá sú zapustené ale aj vpredu a tam to vyzerá dosť zle (opticky horšie než zapustené vzdu, tam to toľko nebije do očí).
Už tě chápu. Jo ty přední kola nevypadají zrovna nejlépe. Raději bych si stovku připlatil, ale za pořádnej model ve výborné kvalitě.