nOstalgia

Odpovědět
Majkl

Re: nOstalgia

Příspěvek od Majkl »

Novinky na ofic. stránkách kultowek:
(nefunkční link odstraněn adminem)

Zajímavé je, že ještě dopoledne byla místo žigulíku uvedena bílá Lada samara.

Fricoolinek

Příspěvek od Fricoolinek »

busto píše:(nefunkční link odstraněn adminem) Starý a nový .
Ten AGAT nebude nějaká sériovka, ale trochu "potuněnej", že jo?

busto

Příspěvek od busto »

Jo potunenej, a nie len ten väčšinu ,,polovýrobkov ´´ si upravujem podľa vlastnej potreby, teda doplňujem ich o stierače, chróm, zrkadlá, špz, anténa, vnútorný ineriér a pod. samozrejme prebalím do pc boxu . Príprava T 613-4

lienad

Příspěvek od lienad »

takze toto sa mne moc nepaci, ak mate iny nazor, rad sa necham poucit, mr KNOPP sa moze hanbit (stydet)

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

lienad píše:takze toto sa mne moc nepaci, ak mate iny nazor, rad sa necham poucit, mr KNOPP sa moze hanbit (stydet)
tak za ty jejich "lidové ceny" to je fakt brutus :shock:

LeonCupraR

Příspěvek od LeonCupraR »

LeonCupraR píše:Výnimočná ponuka!!!
Objavila sa Niva v dvoch farebných verziách, k dispozícii viac kusov - starý dobrý originál. Ja beriem po jednom kuse z obidvoch farieb. Nechcete ešte niekto???
Takže zakúpené obidve, už len čakať kedy dorazia. Keďže som bral iba tieto 2 modely, cena vyšla s poštou 21,75 Eur / kus, čo je celkom dobré ;) . Už aby boli doma :!:

Fricoolinek

Situace kolem českých kultovek se mi začíná jevit jako neskutečně zamotaná.

Tak snad nějak popořadě....

Ve čtvrtek jsem se na Model Hobby u Abrexu dozvěděl, že prý Škoda Auto zakazuje vydávat firmě DeAgostini model Škody 120L, tomu se tak moc nedivim, koneckonců něco takového mi bylo řečeno přímo od českého zastoupení DeAgostini, jak jsem tady před časem ukazoval toho mejla, prostě jsou tam nějaký problémy s licencí, že jo...

Dneska jsem na pražský sběratelský burze viděl (vedle velkého množství klasických polských kultowek) i (originálně balené) kultovky s českou SPZ! Konkrétně to byl Traboš 601 s pražskou a Škoda 120L s královehradeckou SPZ. Od prodávajícího jsem se dozvěděl, že ty modely se u nás daly normálně koupit s českým časákem, obdobně jako v Polsku. Prý vyšly 4 čísla (Tráboš, Škodovka, Warťas 353 Tourist a asi Lada 1500) a pak šlus. Že by to doplatilo na ty problémy s tou licencí na tu stodvácu? Nicméně na obalu-bublině bylo anglicky napsáno, jak je ta Škoda 120L vyráběna se souhlasem Škody Auto atd. atd... Bylo mi sděleno, že ty texty o tom souhlasu jsou nepravdivý...

Skoro se mi ani nechtělo věřit tomu, že nějaký kultovky u nás vůbec vycházely, ale zřejmě skutečně ty 4 čísla vyšly. Ovšem musela to být akce TOP SECRET jak cyp. :)

Na internetu jsem našel o této kolekci TŘI zmínky. Ofiko název byl "Kultovní auta ČSSR"

http://ww.trabi.cz,%20www.trabime.cz/trabi.php?id=6&tid=2994&strana=6
(post z 3.6.2009, 23:21)

http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1433147

Fricoolinek

... tyhle tři zmínky a víc už nic. Asi se to distribuovalo jen v nějakym velmi malym nákladu nebo tak něco, vždyť ani na aurku se, pokud vim, nic jako česká kultovka nenabízela...

Ale stejně mne to nějak štve, že mi to ušlo. :evil: Ale jak jsem to mohl zjistit, že jo? Na stránky DeAgostini.cz jsem chodil, sem taky, bohužel i vám veškeré info ušlo, ale ono fakt není divu s takovou nulovou infromovaností, že jo.. :(

BTW: Ten český kultovkový časopis či alespoň jeho fotku jsem nikdy neviděl....

ZKRÁTKA VŠECHNO JE TO NĚJAK NA PALICI. :geek:

Jose85

Příspěvek od Jose85 »

S těma výhradníma právama pro Abrex je to divný,co třeba Večerník nebo Knopp,ty taky dělají spousty Škodovek. :?: (I když koukám VV Model nemá nikde uvedeno "Škoda" ,ale jen Š 105S ap. Jestli to stačí k tomu,aby měla Škodovka po žížalkách ? :lol: To by bylo možná řešení pro DeA-prodávat to jen jako Š120L ,nebo tak něco. :idea: )

busto

Příspěvek od busto »

Ak by chceli tak začňu a škodovku do určitej doby vynechajú, pokiaľ neuzavrú s nimi dohodu, ved je plno iných modelov. A čo tak na začiatok Tatra !!!
Zatiaľ sa každá séria začala prvou štorkou modelov, potom bola prestávka a začali odznova. Tak tomu je aj v Maďarsku , kde sa v malom množstve objavili štyri modely aj to len na východe Maďarska v Miškolci a doposiaľ je ticho. Ale ta cena ak by aj taka ostala je páradna.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“