Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

busto

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od busto »

Obrázek
Ist nevydal ziadne Aro, rozdiel medzi Gaz-a Aro , aj ked sa to nezda na prvý pohľad je dosť veľky , nehovoriac o tom , že do Ara montovali naftový motor, vyšší podvozok, /rozvor, rozchod,smerovky, zrkadla, nedelené čelné sklo, stierače upevnené dole , namiesto plachty, laminatová strecha s okienkami, a zasklenné predné dvere atd.

FKS

Příspěvek od FKS »

S tou licencí od Škoda Auto na Škodu 120 jak píše Leon o stránku zpět by mě to taky zajímalo. Já si pro jistotu koupil tu polskou Š120 (na Aukru byla za dobrou cenu). Pokud by souhlas automobilky Kultovky získaly, už by se určitě Š120 objevila. Zajímalo by mě, odkud se ty Š120 s českou SPZ berou, možná nám to Leon prozradí:-) Že by to byly ještě některé z té "utajené" startovací série v Čechách, která nikde nebyla inzerována a po pár číslech byla stopnuta?

Jinak dneska se mi podařilo koupit znovuuvedené č. 1, tedy Tatru 603-3 za 69 Kč a ke svému překvapení jsem zjistil, že model se trochu liší od toho původního. Nemá ta šílená zpětná zrcátka a SPZ je trochu menší (jinak je ale stejná GV 37 18). Takže se asi jedná o jinou sérii, ale nevím jestli tak vypadají všechny znovuprodávané tatry. Jak to máte vy ostatní, co jste T603 koupili?

elixir

Příspěvek od elixir »

shimmansky píše:Novinky od Magnet Press Slovakia.
(nefunkční link odstraněn adminem)
Tak tie legendarne automobily ma potesili. :D Chcem sa opytat ci sa to bude dat kupit v trafikach, alebo sa to bude dat kupit len z Magnet Pressu.

LeonCupraR

Příspěvek od LeonCupraR »

busto píše: Ist nevydal ziadne Aro, rozdiel medzi Gaz-a Aro , aj ked sa to nezda na prvý pohľad je dosť ...
No Peter, IST to práveže vydal ako ARO, tento model so značne nedokonalým spracovaním sme tu preberali, keď som ho kúpil asi pre polrokom. Dával som niekde aj fotky.. Ako všetci vieme, IST si až takú ťažkú hlavu nerobí s dodržiavaním presnosti typov a hlavne ročníkov.
http://img02.imagefra.me/img/img02/7/8/ ... e25327.jpg
FKS píše:S tou licencí od Škoda Auto na Škodu 120 jak píše Leon o stránku zpět by mě to taky ...
No hádam sa nikto nenahnevá ak neprezradím odkiaľ to mám, ale existuje aj časopis k škodovke síce v Maďarčine. Tam totiž najskôr tiež vyšla akási prvá séria (dobre utajená), asi 5 čísel a škodovka bola myslím číslo 3. Nieviem síce kedy to presne vyšlo, ale zohnať to spolu s časopisom je dosť ťažké. Potom sa to stoplo a v oficiálnych maďarských retroautách sa už model neobjavil (číslo 3 bolo ak si dobre spomínam Volga M-21). Informácie o tom, že by v sérii vyšla táto škodovka zatiaľ nie sú.
http://img.index.hu/imgfrm/1/3/4/8/BIG_0007831348.jpg

kult

Příspěvek od kult »

:o Ja se na tomhle foru nestačím divit.To s jak je to s těma škodovkama to by mě zajímalo.Nemůže v tom být nějaké loby modelářských firem?a jestli se ještě 603jky budou lišit první cz serie od druhé to snad jednou bude mít sběratelskou hodnotu?! :roll: :lol:

robbie137

Příspěvek od robbie137 »

A je tu dalsia zahada. Ceske, polske a ani madarske stranky Kultoviek nefunguju.
???

elixir

Příspěvek od elixir »

Mne idu.

kult

Příspěvek od kult »

603 jsem sehnal je bez zrcatek menší spz a lépe namalovaná zadní světla(bez přetahů a podle mě shůdnější odstín)celkový dojem lepší než z první serie.Jediné co je horší jsou stěrače stejne jako na té červenobílé silnější ramena.Měl jsem je zamluvené v jedné trafice(chtěl jsem více kusů)a ani je neměli vystavené.A ještě je u toho dotazník např.jaké auto je pro vás nejzajímavější atd.A ptají se tu konkretně na škodu 100 a favorit!!!!!Fáčko je od abrexu propadák a 100ku delaj jenom malou.že by se něco rýsovalo?!? :roll:Tak proč se ptají na škodovky a ten kdo si sehnal od nich 120cu má vzadu na blistru ten licenční text.Nebudou škodovky tady postupně vydávat až déle aby neutichl zájem o kultovky???

LOS ANTOS

Příspěvek od LOS ANTOS »

Také jsem si kupil 2 kousky t603 na úpravy a také jsem v nich měl ten dotazník nevím co tim chce deagostiny říci :?: :?: No necháme se překvapit :o

robbie137

Příspěvek od robbie137 »

Po tom ako rýchlo vydali Tatry, si tiež myslím, že ak sa nejaká iná Škodovka objaví, bude to až ku koncu aby udržali záujem. Pre CS trh je ( z toho čo už vyšlo v Poľsku : 50 resp. 54 modelov ) zaujímavých ešte asi 13-15 kusov : Lada 2101,2108, Moskvič 407,408, Wartburg 312, 311 cab., 353 lim., Fiat 125p, 125p Kombi, Zastava 1100, Yugo 45, UAZ 469, Žuk. Ostatné sú u nás menej známe alebo celkom neznáme auta a tak budú zaujímavé pre menej ľudí.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“