Veteráni

GiGfo

Veteráni

Příspěvek od GiGfo »

Dobrý den omlouvám se že to k vám sem "cpu" ale unás v sekci by nato nikdo neodpověděl.Ihned po stručné odpovědi to tu smažu.
Jen sem se chtěl prostě a jednoduše zeptat jaká je nejvíce detailní(nejlepší) značka pro veterány nebo i ameriky ve měřítku 1:24(jestli by to šlo tak bych prosil seřadit).Díky. :D :D

BaRT
Site Admin

Re: Veteráni

Příspěvek od BaRT »

nevím ve které "sekci" ti nikdo neodpověděl jestli myslíš v té s jiným měřítkem tak asi to nesbírají...

Firem co dělají kvalitně 1/24 není tolik, jedná se především o Americké výrobce, nebo dělají americké modely...

Doporučuji ti Franklin Mint, pak třeba Yat Ming dělá pěkné modely.
Novější modely Schuco jsou také pěkné.
Trochu více zjednodušeny jsou modely Welly
a úplné "hračky" jsou především Bburago, Maisto a podobné.
Pokud teprve začínáš doporučuji ti se zaměřit na buď 1/18 nebo 1/43 protože v těchto měřítkách je asi největší konkurence, nejvíce pestrá nabídka a specializují se na ně TOP výrobci. V 1/24 to je složitější
Pěkné kolekce jsou v 1/24 v Italii de to je jako příloha časopisu a mají krásná evropská auta, ale spíše od 50let nahoru..

například Franklin Mint:
Obrázek
Sbírka modelů Citroën

CobraAC

Příspěvek od CobraAC »

medzi tie kvalitnejšie určite patri aj Danburi Mint http://www.danburymint.com/diecast - prevažne Americke auta
Welly sa poslednu dobu riadne zlepšili
myslim si že slušne modely boli aj seria Fabbri Editori a Hachette
vyrobca http://www.leomodels.it/index.php/en/gallery
niekedy sa aj modely tej istej značky rôzne ja mam napr. Johnny Lighting Studebaker Commander (1951) dvere sa nedaju otvoriť
Pontiac GTO (1968) (Johnny Lighting) je na tom trocha lepšie ale cena modelov nezodpoveda kvalite

treba vyskušat

GiGfo

Příspěvek od GiGfo »

Děkuji za veliké info,ty Franklin mint jsou na mě bohužel dost finančně náročné zatím jsem si koupil jen jeden model a to 1953 Packard Caribbean od Welly,ty autíčka italli se dají zakoupit kde? nebo náky online shop na nic jsem zatím nenarazil.A k tomu začátečníkovy ty měřítka typu 1:43 a 1:18 jsou na mě bud moc malé nebo moc drahé takže jsem zvolil toto.Jinak vám moc děkuju :D :)

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

ono pěkný model v 1/18 je kolem 1000kč když vemeš akce tak Autoart i za 1500kč koupíš a pěkný model v 1/24 je kolem té 1000 také...
Welly je sice kolem 300kč, ale v podobné kvalitě je v 1/18 Bburago a Solido, Maisto kolem 700-800kč takže ceny jsou podobné
Sbírka modelů Citroën

GiGfo

Příspěvek od GiGfo »

ano to je sice pravda ale já opravdu moc veliký příjem nemám cca 500-600 kč a ty welly se mi moc(jen na některé vyjímky) nezdá "dětský" :?:

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Pokud vedle něho nepostavíš Franklina bude to dobré...
Né je to na tobě, pokud seš s Welly spokojen tak budeš mít co sbírat vadávají novinky a musím říct že poslední modely jsou lepší a lepší.,.
Sbírka modelů Citroën

GiGfo

Příspěvek od GiGfo »

Dobrá,dobrá a náká menší vitrínka za dobré peníze nevíte o něčem nebo aspon náké stránky....pokud je tu takové téma tak se omlouvám :D :D :D

milan04

Příspěvek od milan04 »

Pokud myslíš na 1:24, tak by se Ti hodila vitrína z Lídlu. Je dost velká na pěknou sbírečku a určitě jí má hodně lidí z tohoto fora. Stojí 1900,.Kč. Já jsem počkal až byla v akci a mám jí za 1200,-Kč. Možná se Ti to bude zdát dost,ale když jsem zjištoval jiné možnosti anebo udělat od truhláře tak to fakt není moc.

GiGfo

Příspěvek od GiGfo »

Díky moc znám jí a je fakt dobrá ..... :)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/24“