Poslední přírůstky

Odpovědět
BaRT
Site Admin

Re: Poslední přírůstky

Příspěvek od BaRT »

souhlas krásný model.
Sbírka modelů Citroën

rudamik2903

Příspěvek od rudamik2903 »

Díky za pochvalu, pánové... :)

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Sbírka modelů Citroën

rudamik2903

Ne, tyhle stránky jsou pro mě nové, takže dík za odkazy. Má to hezky nafocené. Na jaro nebo léto se taky chystám, že nadělám pořádné fotky, v plánu mám i nějaké to dioráma, ale to závisí hlavně na čase. Toho červeného (přesněji odstín burgundy) jsem taky zvažoval, jelikož ho mají k dostání v Brně a měl bych zaručený i perfektní stav nového modelu, ale nakonec rozhodla skutečnost, že jsem doposud nenarazil na fotky skutečného vozu v těchto barvách - mimochodem, na tento problém narážím dost často - u některých historických vozů je děsně málo fotek a pokud si nejsem zcela jistý, zda skutečný vůz v určitých odstínech existoval, tak raději koupím jiný. Konkrétně u tohoto Duesenberga to nebyl problém, jelikož ta modrá se mi líbí víc, ale někdy je to dost vnitřní boj - máte např. na výběr ze dvou odstínů - jeden se vám vůbec nelíbí, ale máte k dispozici foto totožného skutečného vozu. Naproti tomu druhá barevná verze vás doslova nadchne, ale ne a ne nalézt žádné foto skutečného vozu obdobného odstínu - a co teď s tím. Tohle by asi bylo na samostatné téma. Zatím mě to tolik netlačí, jelikož jsem s tímto měřítkem teprve začal a výběr je zatím široký, ale jednoho dne se tím budu muset zabývat. Zajímalo by mě, jestli podobné problémy má i někdo z vás (ačkoliv u moderních ročníků vozů s barvama asi problémy nejsou) a jakým způsobem je řešíte. Řešením by možná bylo přestříkání, ale u Franklina si to zrovna nedovedu moc představit.

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Zde můžeš vyhledávat:

http://www.diecast.org/diecast98/html/a ... esults.htm

Jsou tam články, e-shop, nebo jen fotky a diskuze sběratelů
Já na tyhle stránky narazil když jsem hledal info o 2CV F.M. 1/24
http://www.diecast.org/diecast98/html/a ... iewpix.htm

Ano, problém najít vzor není jen u veteránů, ale i nových třeba jak se zde řeší v 1/18 závodní Lancia. Nejlepší to mají asi sběratele časopisů kde zdroj třeba u FABBRI atd je nafocena a model má i dálniční známku na skle :-)
Sbírka modelů Citroën

rudamik2903

Díky za odkazy, Barte. Hned jsem to prubnul a vyhledal si nějaké ty Frankliny - no, myslím, že mám do konce života co sbírat :lol: . Ještě, že nemám milión, páč bych ho asi během pár měsíců rozfofroval. Takže nezbývá, než sbírat hezky po jednom ;)

rudamik2903

...a co se týká toho Citroenu, tak Franklin se opravdu nezapře. Velmi hezká a precizní práce - teď, když jsem ho vyděl nafocený se všemi těmi detaily, tak se mi líbí ještě víc :)

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Jo byla jich malá série (v USA se tohle moc nesbírá) takže mě docela dalo ho sehnat.
Jedinou vadou vadou jsou stěrače, které jsou detailní, ale vyházejí z míst kde má 2CV ventilaci, místo aby šli nad ní.
Pak jsou možná malé šrouby na diskách, ale to je už fakt detail...
Sbírka modelů Citroën

rudamik2903

Samozřejmě, ani Franklin není úplně bez chybiček a sem tam se něco trošku nepovede a občas se nějaké detaily liší od předlohy, ale v celkovém dojmu vždy nakonec přece jen převáží ten dobrý pocit z nádherného a precizního výsledku, který právem řadí Franklin Mint k těm lepším.

onpo

Příspěvek od onpo »

rudamik2903 píše:..... ale nakonec rozhodla skutečnost, že jsem doposud nenarazil na fotky skutečného vozu v těchto barvách - mimochodem, na tento problém narážím dost často - u některých historických vozů je děsně málo fotek a pokud si nejsem zcela jistý, zda skutečný vůz v určitých odstínech existoval, tak raději koupím jiný. Konkrétně u tohoto Duesenberga to nebyl problém, jelikož ta modrá se mi líbí víc, ale někdy je to dost vnitřní boj - máte např. na výběr ze dvou odstínů - jeden se vám vůbec nelíbí, ale máte k dispozici foto totožného skutečného vozu .....
Nevím jestli to už neznáte, ale při hledání fotek se hodně spoléhám na tyhle stránky....
http://www.picsearch.com/

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/24“