Poslední přírůstky

Odpovědět
marklukes

Re: Poslední přírůstky

Příspěvek od marklukes »

T41 od Rio se mi líbí čím dál víc, až budu v Praze, obhlídnu je.
Jinak k těm barvám - mám to správně srovnané? Moc barevných fotek z té doby asi nebude - nemáte nějaké?
Šasi 1:
Karosérie 1 - černá
Karosérie 2 Fiakr- žluto černá (Rio má tu žlutou aspoň podle obrázků dost tmavou - snad je to dle reálu, vyrábí i variantu červeno černou)
Karosérie 3 Berline - žluto černá (Rio vyrábí i celou černou)
Karosérie 4 Weymann - žluto černá
Karosérie 5 Coupé Napoleon - modro černá
Šasi 2:
Karosérie 1 Esders - zelenomodrá
Karosérie 2 Binder - bílo černá
Šasi 3 Cabriolet Weinberger - bílá
Šasi 4 Park Ward - černá
Šasi 5 Kellner - modro černá
Šasi 6 Berline de Voyage - žluto černá

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Krásný přehled :D
Jenom doplním ještě co vím :
šasi 1 , karoserie 1 - byla to vlastně upravená karoserie z Packardu
šasi 2 , karoserie 2 - tady by mělo správně být černo - stříbrná !!! - to můžu potvrdit na 100% , viděl jsem ho na vlastní oči
Obrázek
šasi 3 , weinberger - když ho Dr.Fuchs kupoval, byla každopádně tmavá, přesnou barvu nevím (černá nebo modrá) - problém černobílých fotek :) , ale každopádně tmavá, teprve po renovaci pro Fordovo muzeum, dostala bílý lak
Jinak nevím, co bych ještě dodal, je to perfektní, 100% můžu potvrdit šasi 1,2 a 4 , ty jsem měl to nesmírné štěstí vidět osobně :D
Od roadsteru Jeana Bugattiho - Esders existuje dnes replika, podle mě byla právě tahle karoserie tím nejúžasnějším Royalem

rudamik2903

Příspěvek od rudamik2903 »

Myslím, že téma Bugatti Royale je probráno dokonale, tak,jak si to tato nádherná auta zasluhují. Tak jen pro doplnění tématu přidávám fotečku Royalů, z kolekce od Altayi, přestože měřítkově do této rubriky nepatří. Budu jen doufat, že se mi podaří získat nějaké kousky i v 1/24 od Franklina.

Obrázek
Obrázek

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Ježiš, to je nádhera, Mohl by si mi prosím, jenom proměřit toho Weymanna, jestli má o chlup delší rozvor než ty ostatní, podle fotek bych skoro řekl, že jo. Jestli jo, tak to je fakt dokonalé.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Taky slintám, tyhle modely Altaya jsem propásnul, snad je IXO udělá v sérii Museum, která cca Altayu kopíruje. Bylo by skvělé mít všechny podvozky i karosérie.
Dali.B: potěší, když mi někdo nezávisle potvrdí můj názor: Esders se mi taky líbí nejvíc.
Prohlížel jsem si obrázky modelů Altaya a Rio a jeden model - Weyman -
je od obou - každý trochu jiný.

Altaya:
Obrázek

Rio:
Obrázek

Rozdíly, které jsem našel:
- jiná střecha - u Ria matná (jakoby plátěná?)
- mezera mezi rezervou a zadním nárazníkem
- zadní nárazník samotný
- a pár detailů ne tak důležitých -trochu jiný kufr, trochu jiné kryty kol, houkačky vepředu...
Docela by mě zajímalo, co je blíž pravdě.

Jinak ty Ria asi budou k Ježíšku. Po zběžné sondáži cen jsem nejlevnější našel na alpimodel.com. Máte s nimi zkušenost? Jaké mají poštovné?
No, tak se nám diskuze v sekci 1:24 trochu zvrhla :-) Ale nadruhou stranu T41 jsou tak obrovské, že ani na 1:43 nevypadají. Mám vedle sebe T41 Esders a závodní T35 a nechce se věřit, že je to stejné měřítko.

Mira

Příspěvek od Mira »

marklukes píše:T41 od Rio se mi líbí čím dál víc, až budu v Praze, obhlídnu je.
Jinak k těm barvám - mám to správně srovnané? Moc barevných fotek z té doby asi nebude - nemáte nějaké?
Šasi 1:
Karosérie 1 - černá
Karosérie 2 Fiakr- žluto černá (Rio má tu žlutou aspoň podle obrázků dost tmavou - snad je to dle reálu, vyrábí i variantu červeno černou)
Karosérie 3 Berline - žluto černá (Rio vyrábí i celou černou)
Karosérie 4 Weymann - žluto černá
Karosérie 5 Coupé Napoleon - modro černá
Šasi 2:
Karosérie 1 Esders - zelenomodrá
Karosérie 2 Binder - bílo černá
Šasi 3 Cabriolet Weinberger - bílá
Šasi 4 Park Ward - černá
Šasi 5 Kellner - modro černá
Šasi 6 Berline de Voyage - žluto černá
Perfektně spracovaný seznam, ale podle některých dobových fotografií byla Coupé Napoleon v době svého vzniku původně celá černá. :o
Myslíte si, že je to možné, nebo je to pouze klam černobílých fotografií :?:

rudamik2903

To Dali B.: Určitě to přeměřím. Ted jsem na noční, ale zítra odpoledne to tu máš :)
To Marklukes: Ty rozdíly v tom blatníku a kufru jsou celkem podstatné. O žádných předělávkách jsem se nikde nedočetl. Jediná úprava byla změna nátěru na černou. A potom samozřejmě ještě ta zásadní - že ho totálně zrušili při bouračce :( . Tudíž ani není moc kvalitních fotografií - nenašel jsem žádnou se zadním pohledem. Z těch, co existují usuzuji, že kola má přesneji ztvárněné Altaya.

Jinak, k Altayi jsem se dostal právě přes IXO. Když jsem kopletoval IXO Muzeum, tak jsem pochopitelně narazil na zmínku o Altaye a už to bylo - výzvě poshánět kompletní kolekci, která se už nevýrábí a dokonce zde ani nebyla, jsem zkrátka nemohl odolat :D . Naštěstí na eBay najdeš totálně všechno, tak jsem to dokázal - ale některé kousky mi daly zabrat.

Diskuse se opravdu trošku zvrhla, ale aspoň se vyplní čas, než pořídím další kousek 1/24. U těch větších a dražších modelů je trošku větší pauza mezi jednotlivými kousky. Hádám, že většina z nás nejsou milionáři (jen u Daliho jsem trošku vážkách :lol: ), takže to chvilku trvá. Ale blíží se vánoce a to je vždy možnost se trošku rozšoupnout :) :P .

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

To Marklukes : tvarově mi připadá věrnější ta Altaya, podle té fotky co jsem našel vypadá to rezervní kolo těsně na kufru - bez té mezery, jakou má RIO :
Obrázek

Pak jsem ještě našel jednu fotku modelu od HECO (tu firmu neznám), cena je ale pánové 300 liber :o a tam je zase matná střecha a za tu cenu bych tipnul, že by to měli mít správně :
Obrázek

To Rudamik : No s tím milionářem ;) To mi věř, že kdybych byl, mám těch modelů mnohem více :D Ale myslím, že jsou tady jinačí borci než já...

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Jo ještě pánové mě napadá, mám tu z mých dřívějších sběratelských let, kdy jsem i trochu koketoval s 1/43 pár kousků od RIA. Mám k nim přeci jen trošku vztah a rozhodně bych je nechtěl prodávat přez nějaký modelbazar překupníkům. Abych tak řekl : jen do dobrých rukou. Tak pokud by jste měli zájem, ale prodám jenom celou kolekci naráz, rozhodně to nechci rozprášit. Jsou tam i dvě Royalky, akorát tehdy ještě RIO neumělo udělat na masce chladiče toho slona, tak je tam jenom nějaké cosi. Tak kdyby byl zájem, určitě bychom se domluvili. Dnes se to prodává kolem 40eur za kus, já to tehdy kupoval kolem 500,- a tak bych to i prodal vše někde kolem 4.000,-Kč, ale jak říkám, jen do dobrých rukou. :)

1) BUGATTI Type 41 Royale Berline de Voyage ( 1930 )
2) LINCOLN L Sport Phaeton Scoperta ( 1928 )
3) DUESENBERG SJ Torpedo Phaeton ( 1934 )
4) HISPANO SUIZA J 12 Limousine ( 1932 )
5) BUGATTI Type 41 Royale Torpedo Packard ( 1926 )
6) ISOTTA FRASCHINI Tipo 8A Landaulet Imperiale Cabriolet de Ville Farina ( 1929 )
7) ROLLS-ROYCE Phantom II Springfield Roadster ( 1932 )
8) CADILLAC V 16 Roadster ( 1931 )

rudamik2903

Dali.B píše:Ježiš, to je nádhera, Mohl by si mi prosím, jenom proměřit toho Weymanna, jestli má o chlup delší rozvor než ty ostatní, podle fotek bych skoro řekl, že jo. Jestli jo, tak to je fakt dokonalé.
Tak jsem to přeměřil a rozměry odpovídají. Weymann je dle skutečnosti delší a oba rozměry sedí i měřítkově zmenšení 1/43. Měřil jsem sice klasickým pravítkem, jelikož nemám šupleru, ale s tolerancí 0,5 mm to sedí.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/24“