Měřítka, výrobce, volnější téma :-)

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
deesse23

Příspěvek od deesse23 »

Rozděleno po velnější diskuzi z tématu Co je nového...

Admin

Citroën Ami 6 - Norev
Obrázek

sva57
Kontaktovat uživatele:

Re: Co chystáte? (aneb co je na cestě)

Příspěvek od sva57 »

To jsem nevěděl,že Ami 6 je dvoudveřák :lol:

deesse23

Příspěvek od deesse23 »

no jo, já to taky nevěděl, ale v "úpravě" od Norev je :D
ale mimochodem to tvé zelené DS je taky ;)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

To jo,ale to je poslední"dvoudveřák",co jsem kdysi koupil. :)

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

No Sváto nechci rejpat, ale radějí dvoudvéřák s kufrem a kapotou než AA kde neotevřeš nic...
Sbírka modelů Citroën

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Tak to s tebou Petře nesouhlasím-tím že jsou otevírací jen přední dveře a zadní ne je model znehodnocen spárama kolem předních dveří a podstatně rozdílnýma naznačenýma spárama kolem zadních dveří.A u firem,které to ještě stále takto praktikují je to lenost a amatérismus ;)

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

se nechodneme, jinak třeba Minichamps novinka 2CV také pouze přední, takže mě to u Norev zase tak nevadí. Mají prostě lepší a bežnou řadu u lepší otevírají vše (třeba C6) u běžné přední dveře a zadní ne. Pokud bych si měl vybrat tento konkrétní model za tuhle cenu (kolem 1000kč) a to s předními dveřmi, nebo vůbec tak raději aspoň ty přední
Sbírka modelů Citroën

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

No já jsem takhle zprzněný modely už vypustil ze sféry mého zájmu a pokud bych už DS neměl,tak bych ho už nyní ani nepořizoval. ;)

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

já zase měl otevírací části jedno z hlavních kritérii když jsem v 1999 začínal sbírat modely. V té době (Sváťo pamatuješ) byl super výběr několika výrobců v 1/43 a jen omezený 1/18 a ještě v dnešním podání Hračka-modely a právě to co mě vedlo k 1/18 bylo tehdy Maisto otevírací systém dveří a kapot. Proto také mě trvalo příjmout resin. Podvozek který se z technického hlediska rád podívám žádný, nic se neotevírá, není odpružení a až na nové kousky NEO ani zatáčení. Samozřejmě jsem rád když se otevírá vše (jako především u Čínských modelů) ale když né tak aspoň něco a zadní dveře mi fakt nevadí. Jinak otázkou je kolk by stál starší systém kdy výrobce měl dveře z jiného dílu, ale neotvírací, to podle mě by cenově nebylo tak špatné a mezera by byla stejná, mam tak třeba Xantii a pár Solido:

Obrázek

DS si nech je to pěkný model...
Sbírka modelů Citroën

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

No je fakt,že v devadesátých letech byl člověk rád,že vůbec něco koupil.A proto se snažím postupem času těchto modelů zbavovat.Ale teď už je situace trochu jiná.Takže podle mého názoru pokud někdo udělá otevírací model,tak ať ho udělá s otevíracíma všema dveřma a kapotama,nebo ať ho nedělá vůbec.A co se týká resinů,tak je pravda,že podvozek nic moc,kolkrát se kola ani neotáčejí a nezatáčí,ale zase jsou většinou realističtěji zpracovány a ve vitríně mě to zas až tak nevadí.Ale sám dobře víš ,že tato debata se tady vedla už mockrát a myslím si,že to nemá smysl zase dál rozvádět.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“