K tem autum se hodi.Všechny figurky NOREV
Po jedne nebo dvou figurkach od Fast Woman, Motorhead nebo GMP jsem mel uz davno predtim a tehda jsem si je koupil jako "oziveni" k modelum. Za stenym ucelem jsem jsou koupil i prvni japonske figurky, asi nekdy pred rokem. Tehda jsem nemel ani poneti co to je, kdo to vyrabi, co to ma znamenat a kolik toho je. Zacal jsem se vsak vice zajimat co jeste dalsiho existuje a posleze i proc to existuje (kopie postav z japonskych komiksu) a zacal jsem cist i informace o tech klomiksech - ne ze bych je cele cetl, ale o cem dana komiksova serie je, kdo je tam hlavni hrdina atd., abych vedel, co maji ty figurky predstavovat (stejne tak u modelu aut - ke kezdemu modelu si vzdy ziskam informace o skutecnem aute). Ted jsem ve stavu, kdy se dar rici, ze vim o uplne vsech figurkach k prislusnym komiksum (hlavne Crows x Worst, ale i QP, Bad Boys, Gang King, ...), vetsinu z tech figurek mam (mam jich asi 140). Mnohe z tech figurek jsou opravdu velmi sberatelky cenene a nekter z nich jsou nenvartane vyprodane. Problem je ten, ze figurky jsou vyrabene japonskymi vyrobci a to vyhradne pro Japonsky trhh. Figurky jsou taky velmi kvalitne udelane a jejich kvalita je mnohem vetsi nez od Fast Woman, Motorhead nebo GMP. At jsme nekomu zvednul zluc nebo ne, to je mi uplne jedno. Mi se tyto figurky libi.Dušan, zaujímalo by ma, čo Ťa viedlo k zbieraniu týchto japonských figuriek. Pre mňa je to stále niečo exotické.
Ja som ich prvýkrát videl, až keď si tu na fóre zdvihol niektorým žlč.