Vady na modelech

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Vady na modelech

Příspěvek od Dali.B »

Dovolil jsem si založit toto nové téma za účelem vzájemného si odkontrolování modelů, které mají třeba hromadné sériové vady atd.
Už jsme tu před časem řešili chybějící pásy na 3 barevných variantách Lamborghini Espada od AA, nebo chybějící rámeček kolem zadních svítilen na stříbrném Porsche 959 od AA a pod....

Dnes bych chtěl poprosit, pokud máte někdo Corvette C6 Coupé od AUTOartu, možná i Corvette Convertible, koukněte se mi prosím. Dnes při stěhování modelů do jiné vitrínky jsem zjistil, že mi totálně tajou sedačky a další interiérové plasty (konzola mezi sedadly). Naprostá degradace plastů. Přitom tento model není zase až tak moc starý. Plasty jsou naprosto lepkavé, pokud se dotknu více, nechává to do nich vryté otisky prstů, povrchová struktura téměř teče.
Tak to mě teda hodně zamrzelo. :(

Obrázek

Red

Re: Vady na modelech

Příspěvek od Red »

Mám skoro všechny Corvette od AA, z C6 řady mám coupe, cabrio i Z06 a tento problém je u všech třech, u ostatních řad Covette jsem si toho nevšiml.
Lepkavosti sedadel (a dalších částí interiéru) jsem si ale všiml hned po zakoupení modelu (Z06 jsem kupoval, hned jak vyšla), je to jiný materiál, než u ostatních modelů a říkal jsem si, že třeba chtěli, aby sedadla nebyla na pohled moc plastová a použili jiný materiál. Teď jsem všechny 3 Corvette zkontroloval a jsou ve stavu, jako když jsem je koupil, lepkavé a když se trochu přitlačí, tak zůstává otisk prstu, ale tak to bylo i u nových, žádnou změnu k horšímu nepozoruji, tak doufám, že se nebude nijak zhoršovat.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Díky moc za zpětnou vazbu. Takže všechny C6... ach jo. Z06 mám taky, tak se ještě podívám. Akorát se mi nechce věřit, že bych si toho nevšiml, když byly modely nové. Ten materiál je takový gumoplast, jak píšeš, má to imitovat kůži, ale teď se mi zdá, že je to měkké až moc. A hlavně nepružné a když jsem zkoušel ten otisk napravit, tak jsem napáchal ještě více škody. Myslím, že do budoucna to nebude dobré. :( Abychom tam nenašli po pár letech místo sedačky něco jako vyplívnutou žvýkačku. ;)

Red

Příspěvek od Red »

Taky to na mě nepůsobilo dobře, když jsem na sedačce udělal otisk, ale ne moc výrazný, tak jsem s ním ani nic nedělal. Ale zase se musí nechat, že na pohled ten materiál vypadá celkem dobře a působí to přirozeněji, než třeba plastové sedačky v C5tkách od AA. Tak doufám, že to teda v průběhu delšího času nic nevyvede, to by mě vážně mrzelo, Corvette je moje hlavní sběratelská značka a žádná jiná použitelná C6 není. Jinak mám stejnou kombinaci, žlutá Z06, červené coupé a ještě modrý convertible.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Dali.B píše:... jsem zjistil, že mi totálně tajou sedačky a další interiérové plasty (konzola mezi sedadly). Naprostá degradace plastů. Přitom tento model není zase až tak moc starý. Plasty jsou naprosto lepkavé, pokud se dotknu více, nechává to do nich vryté otisky prstů, povrchová struktura téměř teče.
Tak to mě teda hodně zamrzelo. :(
Díky Dalibore za info.Již delší dobu koketuji s tím,že C6 od HW zaměním za AA,ale v tomto případě to zase opět odložím ;)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

sva57 píše:Díky Dalibore za info.Již delší dobu koketuji s tím,že C6 od HW zaměním za AA,ale v tomto případě to zase opět odložím ;)
Jj rádo se stalo. Právě proto jsem tohle téma založil, pokud někdo narazí na nějaký problém, aby si ostatní mohli dát pozor. Včera jsem byl u pana Borského ve Světě Modelů, vytáhli jsme Corvettu C6 z jeho skladu a to samé... mají to všechny, bez ohledu jak je to vystavené, on to má ve tmě a celkem v chladnu.
Zkusím ten otisk, co jsem tam způsobil opravit přítlakem takové té padákoviny z které dělá CMC hadříky. Ta by neměla pouštět chlupy a snad mi tam vytvoří nějakou novou snesitelnou jemnou pravidelnou strukturu. Jsem zvědav, jak to dopadne. A napříště se raději nebudu vůbec dotýkat u modelů AA všech těchto plastů imitujících kůži. Až se bojím začít pídit po tom, v kolika modelech mám tento materiál a v jakém je stavu.... A taky mám obavy co to udělá za další 4 roky. Takže opět celkem průser AUTOartu.... :( Chromy mizerné, lakovat plasty neumějí, měkčené plasty o ničem, hlavně že pořád a vytrvale zdražujeme.

Red

Příspěvek od Red »

Já myslím, že už to takhle přichází z výroby a pokud to tedy časem něco nevyvede, tak bych v tom takový problém neviděl. Ale u jiného AA modelu si to nevybavuju, tak je možné, že to byl nějaký pokus, který se neosvědčil.
Co se týká AA, který je u mě nejvíce zastoupen, tak jsem ho vždy považoval, při ceně kolem 2000Kč, za ideál v poměru cena/kvalita, navíc co se týká amerik a Corvette obzvlášť, tak má velmi dobrý záběr modelů. Bohužel jak rostou ceny a ubívá nových, pro mě zajímavých modelů, tak už to taková výhra není.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Dali.B píše:Takže opět celkem průser AUTOartu.... :( Chromy mizerné, lakovat plasty neumějí, měkčené plasty o ničem, hlavně že pořád a vytrvale zdražujeme.
Nechci se nijak zastávat AA,ale zdražují všichni a neznám žádnou firmu,která by ve své produkci neměla nejaký větší,či menší kiks. ;)

Vlad

Příspěvek od Vlad »

Neviem, či sa to tu tiež spomínalo, ale s lepiacimi sa častami má už od začiatku problém aj UT s modelmi Porsche. Lepivé sú pritom disky kolies. Kedysi som zisťoval, či to nie je problém iba u mňa, ale potvrdili mi to viacerí zberatelia.
Corvetu mám aj ja, kupoval som ju hneď na začiatku keď prišla na trh a neprišiel som vtedy na to. Tak rozmýšlam, či som si to nevšimol, alebo to možno že nebolo na začiatku také výrazné. Teraz je v mojom "depozite" a predpokladám, že bude na tom rovnako.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

sva57 píše:Nechci se nijak zastávat AA,ale zdražují všichni a neznám žádnou firmu,která by ve své produkci neměla nejaký větší,či menší kiks. ;)
Já jsem momentálně jenom pekelně nas..... A myslím, že na firmu, která chce za svou běžnou řadu momentálně cca 110 euro lze uplatnit poměrně přísnější měřítka, než na takové Welly za 30 euro.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“