OTTO mobile

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
BaRT
Site Admin

OTTO mobile

Příspěvek od BaRT »

Anglická verze originál:

- Where do you come from and how did you arrive to China to start a project like OttOmobile?

I am Native French (Britanny). I started to work in HK in 2001 for other model car manufacturers until 2009 as a consultant, when we launched OttOmobile I resigned to focus only on this new adventure.
I am now a French Macao resident (1 hour from HK) with my wife who is a Chinese Macao resident.
We are in fact 2 best friends on OttOmobile concept. Frederick is in charge of all the logistic in Europe and we have been preparing the concept for months before jumping. He is my old friend, school buddy and colleague for years.

- Which is the process of development of a resin car?
The same than Die cast models, except for the body that we cast with silicon.
The advantage of Resin models is that we can be 3 times faster than mass die cast manufacturers.

- What can you tell me about the licenses with the brands, which are the most expensive, which are cheap and which are imposible to adquire?
Most of the licensors are about at the same rate for the royaties…around 6~8% of the selling price.
Nothing is impossible to get as licensing but some reach 30% of royalties and we are not interested to do them since we want to be able to have the lowest prices as possible.

- Will you make diecast models some day?
Not interested…

- Have you thought about some kind improvement in your models along 2010?
We have set up a new production line and upcoming models quality will be appreciated. I plan to have a full operational QC mid 2010.

- And openable parts with the current materials?
No Opening function or price may double or triple…In resin, the scap rate with opening function would reach 60%!

- Any other companies have showed interest in the Otto-mobile products?
Competition is tough and some other brands are trying to knock us down… A new brand at cheap price, releasing so many models a year is not welcome because they can’t justify their prices...
Some other companies are encouraging us as we are not stepping on their historical market!

- How many people work to make possible your models?
We have now 6 persons in France. 3 of them have been hired this week in order to be able to deliver the models in less than 5 days after the purchase day. They will also care of the Club and the after sales service. We may open a hotline soon.
In HK we are 5 people and we have about 120 workers (including casting, painting, assembly and QC)

- How do you see the current situation of the 1:18 scale?
Scale 1/18th is the future to me. Most of the brands are fighting on the scale 1/43rd market and most of interesting models have been done already, there is saturation…
I predict that many other brands will try to copy our concept very soon and it is good for collectors because they will have a more choice.

- What do you think about the coming soon Clio Williams from Norev?
I just think that there are many models waiting to be realized and that it is really weird to make that model…
They should focus on collectors, not on competition.
Nobody was interested to make these models last year… Shaking the coconut tree worked out!

- In the last weeks, there are shops that are selling your models. Do you distribute also for these shops?
We do not distribute to shops, they just purchase like anybody. We can’t refuse anyone to order.

- Is there any plan about an specific model or special edition only for members of your club?
We are planning to do it in 2010. We need to stabilize the logistic, this is our priority on first semester.

- Apart of the 1/12 Alpine A110 that you are developing, are there plans for more models in this or other scales?
Yes, I got plans but we will see how the A110 is appreciated by collectors first.

- Are you considering a reedition of any of your models?
No, our models are limited, it would be cheating to make a reedition !
If we receive a lot of request on some models, we try to make a new version but not like we can see on the market since few years by changing a color but by making a real new model!

- Do you have preference for new or old models for future developments?
We will focus on old models. From the 60’s to 2000!

- Can you tell me some of your next projects and models under consideration?
March :
Simca 1000 Rallye 3
Alpine GT LE Mans
Citroen AX GT
For the coming months I prefer to not tell now…

- You revealed that you are going to make german models. Can you tell me which ones are you planning to produce?
I’ll tell you when I’ll have prototypes on hand. It is top secret for now since other manufacturers are watching us.

- Will you consider the possibility of making Seat models like the Leon or others?
We have plans for 2010…We have the licenses already!

- Is Otto-models going to make more racing cars?
Yes, starting with the Renault 5 Maxi Turbo in April….and others in 2010!

- What you never will make?
There is a French proverb saying "Never is not a French word!”

- Which is your valoration about this first year in the market?
We are very happy!!!
We did expect some good feedback from collectors but it went beyond our expectations and we are preparing some more surprises

Překlad Google, pokud někdo udělá lepší bude to super...

Odkud pocházejí a jak jste se dostanete do Číny na zahájení projektu, jako je OttOmobile?

Jsem rodilý francouzsky (Bretaň). Začal jsem pracovat v HK v roce 2001 pro další výrobce model automobilu do roku 2009 jako konzultant, když jsme spustili OttOmobile jsem rezignoval zaměřit se pouze na této nové dobrodružství.
Já jsem teď francouzský Macao rezidentem (1 hodina z HK) se svou ženou, která je rezidentem čínské Macao.
Jsme ve skutečnosti 2 nejlepší kamarádky na koncepci OttOmobile. Frederick má na starosti veškeré logistické v Evropě a připravujeme koncepci měsíce před skokem. Je to můj starý přítel, kamarád a kolega školní léta.

- Což je proces rozvoje pryskyřice auto?
Die stejný než licích modelů, kromě těla, že jsme obsazení s křemíkovými.
Výhodou modelů Pryskyřice je, že můžeme být 3 krát rychleji než hmotnost kostky vrženy výrobců.

- Co mi můžeš říct o licence se značkami, které jsou nejdražší, které jsou levné a které jsou imposible získat?
Většina z licence jsou asi ve stejné sazby pro royaties ... kolem 6 ~ 8% z prodejní ceny.
Nic není nemožné získat co licencí, ale některé dosáhnout 30% z poplatků a nemáme zájem, aby se jim, protože chceme mít možnost co možná nejnižší ceny.

- Budete dělat nějaké modely odlitek den?
Nemám zájem ...

- Už jste přemýšleli o nějaké zlepšení své modely po roce 2010?
Založili jsme nové výrobní linky a připravované modely kvality ocení. Mám v plánu mít plnou provozní QC v polovině roku 2010.

- A otvíravé části s aktuální materiály?
Ne Otevření funkce nebo cena může zdvojnásobit či ztrojnásobit ... V pryskyřice, SCAP kurz s funkci otevření dosáhne 60%!

- Všechny ostatní společnosti se projevilo zájem Otto-mobilní produkty?
Konkurence je tvrdá a některé další značky se snaží srazit dolů nás ... nové značky za výhodné ceny, uvolňuje tolik modelů rok není vítána, protože se nemohou ospravedlnit jejich ceny ...
Některé další společnosti jsou povzbudivé nás nejsme šlapat na své historické trhu!

- Kolik lidí, která umožní vaše modely?
Máme nyní 6 osob ve Francii. 3 z nich byly v tomto týdnu najat, aby byla schopna dodat modely v méně než 5 dnů ode dne nákupu. Budou také péče o klubu a poprodejní servis. Můžeme otevřít hotline brzy.
V HK máme 5 lidí a máme asi 120 pracovníků (včetně odlévání, malování, montáže a QC)

- Jak vidíte současnou situaci v měřítku 1:18?
Měřítko 1/18th je budoucnost pro mě. Většina značek bojují o rozsahu 1/43rd trhu a většina zajímavých modelů, které již bylo vykonáno, je saturace ...
I předpovídají, že mnoho jiných značek se bude snažit kopírovat naše koncepce je velmi brzy, a to je dobré pro sběratele, protože budou mít větší výběr.

- Co si myslíte o brzy Clio Williams z Norev?
Myslím si, že existuje mnoho modelů, které čekají na uvědomil, a že to je opravdu divné, aby se tento model ...
Měly by se zaměřovat na sběr, nikoliv na hospodářskou soutěž.
Nikdo zájem, aby se tyto modely v loňském roce ... třese kokosová palma pracoval mimo!

- V posledních týdnech, jsou obchody, které prodávají své modely. Máte distribuovat i pro tyto obchody?
Nechceme distribuovat do obchodů, prostě nákup rád nikoho. Nemůžeme odmítnout nikoho na objednávku.

- Existuje nějaký plán, o konkrétní model, nebo zvláštní vydání jen pro členy vašeho klubu?
Plánujeme na to v roce 2010. Potřebujeme stabilizovat logistika, to je naší prioritou na první pololetí.

- Nehledě na 1 / 12 Alpine A110, který vyvíjí, existují plány pro více modelů v této nebo jiné stupnice?
Ano, mám plány, ale uvidíme, jak se A110 ocení sběratelé první.

- Uvažujete o reedice všech vašich modelů?
Ne, naše modely jsou omezené, by bylo podvádění, aby se reedice!
Pokud obdržíme spoustu žádostí u některých modelů, snažíme se udělat novou verzi, ale ne jako můžeme vidět na trhu již od několika let změnou barvy, ale tím, že reálné nový model!

- Máte přednost nové nebo staré modely pro budoucí vývoj?
Zaměříme se na starých modelů. Od 60. let do roku 2000!

- Můžete mi sdělit nějaké své další projekty a modely v úvahu?
Březen:
Simca 1000 Rallye 3
Alpské GT Le Mans
Citroen AX GT
Pro nadcházející měsíce jsem raději neřeknu teď ...

- Ty odhalily, že budete dělat německého modelu. Můžete mi říct, jaké plánujete vyrobit?
Řeknu vám, když budu mít prototypů na ruce. To je přísně tajné nyní, protože ostatní výrobci nás sleduje.

- Budete uvažovat o možnosti tvorby Sídlo modely, jako Leon nebo jiné?
Máme plány na rok 2010 ... jsme již licence!

- Je Otto-modely chystá učinit další závodní auta?
Ano, počínaje Renault 5 Maxi Turbo v dubnu .... A další v roce 2010!

- Co nikdy nebudeš dělat?
Tam je francouzské přísloví říká: "Nikdy není francouzské slovo!"

- Jaký je Váš valoration o tomto prvním roce na trhu?
Jsme velmi rádi!
Udělali jsme očekávat nějakou dobrou zpětnou vazbu od sběratelů, ale to šlo mimo naše očekávání a my připravujeme některé další překvapení
Sbírka modelů Citroën

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozhovor s výrobcem OTTO

Příspěvek od hurvajs »

Barte díky pěkný rozhovor,a tato odpověd mě hodně potěšila Obrázek
Je Otto-modely chystá učinit další závodní auta?
Ano, počínaje Renault 5 Maxi Turbo v dubnu .... A další v roce 2010!

Ondra

Příspěvek od Ondra »

Tak fandové seatu budou jistě nadšení.Vidět vozidlo seat na cestách je stejně tak nemožné jako v nabídce modelářských firem :D .

Ale líbí se mi jeho heslo-Kvalitní modely za málo peněz :!: , o těch ješte uslyšíme.Jsem zvědav kolik budou chtít za 1/12 A110, pokud bude do 5000 kč tak to beru.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

Ja by som chcel len moj poznatok ku kvalite modelov od Ottomobile, lebo spomina sa Otto vo viacerych temach. Mozno sa uz niekde tu pisalo v tomto zneni, no na fore nie som dlho a necital som vsetky starsie prispevky.
Presli mi uz styri modely od Otta cez ruky, nakoniec som si nechal len bielu Alpinku A310, lebo mi koncepcne zapada do zbierky a paci sa mi tento voz. Za cenu aj do 50-60E je to vyhovujuca kvalita, kamarat ma rozne ferrari reziny a niekore hoci su drahsie, tak nedosahuju kvalitu Otta. A aj od Otta su to povacsine modely, ktore asi tazko bude niekedy niekto robit, takze zaujimave kusky.
Jedine k comu mam vyhrady su celorezinove kolesa, teda ziadne gumene pneu. Ale na pohlad to nie je zrejme, malokto by na to prisiel. Potom trocha precnievajuce lepidlo okolo okien, co sa ale da vylepsit, lebo je to plasticke lepidlo. V jednom emaile pisali o snahe zvysovat kvalitu a bohuzial aj cenu, tak uvidime, ako sa im to podari. Niektori uz mate nove RS-ko, tak hadam to uz na nom bude vidno. Tiez musim pochvalit farbu, lebo na vsetkych bola OK.
Myslim, ze Bart spominal Saxo, to som tiez mal, celkom sa mi pacilo, neporovnaval som ho sice s originalom, ale proporcne a prepracovanim bolo pre mna OK (samo ze s ohladom na cenu). A mat limit 1/1500ks, ktory sa uz nebude opakovat, tiez ujde.
A len lutujem, ze som nestihol kupit Clio Monte Carlo, lebo zmizlo skor, ako som stihol zapnut PC. Tu uz mi ostava len ebay.

Pripajam foto mojej Alpinky, naschval uvadam tu prvu fotku, vidno na nej male spary pod krytmi svetiel. V inom pohlade je to neviditelne. Hold je to Handmade in China.

Obrázek

Obrázek

a Saxot VTS

Obrázek

Hoci je to ina mierka (ale rezin) - tak tieto 4kusky ma presvedcili, ze uz dva roky odskakujem aj ku mierke 1/43 a hlavne na reziny. Lebo toto bude asi tazko robit v dohladnej dobe niekto v 1/18 a ak ano, tak asi si za tie peniaze kupim nieco ine a hlavne niekolko kusov inych osemnastok.

Obrázek

Obrázek

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Vlad píše:Jedine k comu mam vyhrady su celorezinove kolesa, teda ziadne gumene pneu.
Nevím jak to bylo u starších modelů,ale Megane RS má už pryžové pneu z tvrdší pryže(na omak stejný jak u Norevu). ;)
Okna od lepidla-trochu slabina u těchto modelů,ale dá se to částečně očistit.

Ondra

Příspěvek od Ondra »

Tak mi to rs dneska došlo.
Co musím na modelu pochválit je nádherně(Tam není co vytknout) vymodelovaný vnitřek(A s tím souvisí i kvalita polepů) dále světla a disky kol.

Co naopak musím zkritizovat-Ledabylé usazení světěl do karosérie, tenké plexisklo, a spojení kola(Každý pár je na jedné tyčce i přesto jdou kola otáčet ztěžka) a nakonec možná odchylka od měřítka-Model typuji na 17,5 než na čistou 18.

Všiml jsem si také že je docela težký, asi tam čínané přidávají olovo :D .

No sumasumárum za tu cenu je to bezkonkurenční model!Někdo pozná z těch lepších modelů poprvé autoart, já otto ;) .

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

add Vlad

Saxo jsem zvažoval fakt hodně a dlouho, pak si jej objednalo několik lidí ze Saxo fora a prostě to co jim přišlo a skoro žádné nebylo OK (světla mimo, lepidlo u okne, hrudky na barvě atd atd) mě utvrdilo že je ještě nechám chvilku být. Ano Limitka je krásná věc, modely lezou do ceny ale podle mě je celý Resin nafouknutá bublina a prostě to skončí tím že lidi se vrátí k tradičním kovovým modelům.
Sbírka modelů Citroën

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Ondra píše:Co naopak musím zkritizovat-Ledabylé usazení světěl do karosérie, tenké plexisklo, a spojení kola(Každý pár je na jedné tyčce i přesto jdou kola otáčet ztěžka) a nakonec možná odchylka od měřítka-Model typuji na 17,5 než na čistou 18.
Ty tenký skla jsou i u dražších modelů(NEO).Kola na oskách-u resinů standartní záležiost.Kola jdou otáčet ztěžka,jelikož resinový modely jsou na uložení do vitrín a ne na ježdění.Mám několik resinů od Sparku, a tam jdou kola otáčet ztěžka,nebo vůbec-a to jsou trojnásobně drahý modely.Aspoň Ti to nebude popojíždět ve vitríně :D

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Jo buď rád že kola nejsou jen namalovaný na karosérii :-)
Jak bude v půlce Ledna CX NEO 1/18 doma tak popíšu měl by mít jako jeden z mála Resin modelů i funkční řízení.
Sbírka modelů Citroën

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Ondra píše:Co naopak musím zkritizovat-Ledabylé usazení světěl do karosérie, a nakonec možná odchylka od měřítka-Model typuji na 17,5 než na čistou 18.
Ještě se pozastavím nad dvěma Ondrovýma připomínkama.Aspoň u mého modelu je usazení světel bez problémů(ale u resinových modelů mohou být rozdíly mezi stejnými modely větší než u kovových modelů).
No a měřil jsem rozvor a měřítko je 1/17,93 ,což je dost dobrá hodnota ;)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“