Poslední přírůstky

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Re: Poslední přírůstky

Příspěvek od Dali.B »

Taky přidám můj poslední přírůstek z Modelissima od Mattel Elite :

FERRARI 612 Sessanta (2007)
V12 • 5748ccm • 2xDOHC 48V • 397kW (540ps)

Konečně jsem dokončil po týdnu všechny opravy a podařilo se mi z něj udělat něco, čemu se dá říct model, takže nakonec spokojenost.
- "násilné" srovnání odstávající zadní kapoty
- seškrábnutí přetažených černých linek kolem oken, tak aby zpod nich vykoukl krásný červený lak a ne kov (nesmí se to přehnat, ale jde to)
- naopak dobarvení matnou černou tam, kde zase byly v lince mezery
- rozleštění fleku na dveřích (asi od nějaké chemikálie, lepidlo či co), použit profesionální přípravek ze servisu aut 1:1, výsledek dokonalý
- dovyrobení černo-vínově červené-černé linky v přechodu obou barev, na zadním blatníku za hranou dveří asi 3mm linky chybělo (asi krátká, spíše utržená nálepka)

Obrázek

Obrázek

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Dali.B píše: Já ho naživo nikdy neviděl, ale je možné, že i naživo mohl být odstín na kolech jiný, než na karosérii. Když stejnou barvou nalakuješ plastový nárazník a plechový blatník, taky to je vidět. Záleží jenom jak moc, myslím že horší než žluté AA Diablo 6.0 to být nemůže.
U té 959 nejde o lakovámí stejnou barvou díly z různého materiálu,tak jak u Diabla,ale o úplně jiný odstín bílé barvy(karosérie s mírným nádechem šedobéžové,kola zářivě bílá)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Dali.B píše:Taky přidám můj poslední přírůstek z Modelissima od Mattel Elite :
FERRARI 612 Sessanta (2007)
Konečně jsem dokončil po týdnu všechny opravy a podařilo se mi z něj udělat něco, čemu se dá říct model, takže nakonec spokojenost.
- "násilné" srovnání odstávající zadní kapoty
- seškrábnutí přetažených černých linek kolem oken, tak aby zpod nich vykoukl krásný červený lak a ne kov (nesmí se to přehnat, ale jde to)
- naopak dobarvení matnou černou tam, kde zase byly v lince mezery
- rozleštění fleku na dveřích (asi od nějaké chemikálie, lepidlo či co), použit profesionální přípravek ze servisu aut 1:1, výsledek dokonalý
- dovyrobení černo-vínově červené-černé linky v přechodu obou barev, na zadním blatníku za hranou dveří asi 3mm linky chybělo (asi krátká, spíše utržená nálepka)
Taky jsem o tomto modelu přemýšlel,ale ta barevná kombinace mě moc nesedí.Počkám ,zda nevyrukují s jinýma kombinacema barev.Ty černý linky kolem oken,nebo rámů dveří-to byla slabost i u 575 Zagato,ale zatím jsem neměl odvahu to seškrábnout,abych to neproškrábnul až na kov.Někdy mám pocit,že ty modely z nás chtějí vychovat opraváře ;)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Tak bílou 959 už mám objednanou ve Světě Modelů, tak jsem zvědav a už se těším. S těma barvama karoserie a kol se tedy nechám překvapit.

U té Sessanty se Sváťo asi nedočkáš, protože Sessanta se ve skutečnosti dělala pouze ve dvou barevných provedeních, to druhé je šedo-černé a Mattel ji má také - v řadě Super Elite.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Tak to mám asi holt smůlu ;)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

A teď, alespoň pro mě, opravdová pecka :!:
Nepočítaje Jaguar XJR-9 od Exoto-Motorbox, tak toto je moje opravdu první, skutečné Exoto. Já vím, je už to trochu starší kousek a současná Exota jsou už zase někde jinde, ale je krásný. Sice takové Dino 156 F1 od CMC je dokonalejší a taky CMC nedělá takové chyby při konečné kompletaci jako Exoto. Zavěšení pravého zadního kola jsem si musel složit znovu a správně...Jinak je ale model v naprosto perfektním stavu a co je pro mě nejdůležitější :!: , je bez pajduláka jezdce. Takových modelů Exoto nedělá mnoho a tak když jsem objevil inzerát na Modelbazaru od pana Kolmana, kterému tímto ještě jednou děkuji, nemohl jsem to jen tak nechat. :D

FERRARI 312 B
B12 • 2991ccm • 2xDOHC 48V • 338kW (460ps) / 12000rpm
F1 World Championship 1970 • Jacky Ickx 2nd • Ferrari 2nd
Gran Premio de México 1970 / Ciudad de México • Jacky Ickx 1st

Obrázek

Obrázek

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

jj-souhlas.I když starší Exoto,tak je to krasavec ;) :D

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Od K.Cvejna toto překrásné Ferrari 250 Testa Rossa z Le Mans 1958 - CMC
Obrázek
Obrázek

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Tak to jo, krasavice Sváťo!
Naposledy upravil(a) Dali.B dne 20 říj 2010, 12:21, celkem upraveno 1 x.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Dík Dalibore-chybka se občas vloudí :oops:

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“