Předválečná klasika
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Předválečná klasika
model je velmi pěkný, osobně mě tyhle auto-průkopníci moc neříkají, ale každý podle svého.
Sbírka modelů Citroën
Ten Buick je super. Kdo to vyrábí? A kde se dá koupit?
Vypadá dobře, na 4. fotce to vypadá jako kdyby měl ABS
Jo ABS to má : Apartní Bavlněná Střecha
Já mám tyhle pionýry moc rád, nejraději ze všeho mám sice 30.léta , ale tyhle také.
Vyrábí to čínská firma LJP, tuším že je nějak propojená se SunStarem, narazil jsem i na titulek, že to je produkt SunTrade. Možná ji Sun zastupuje obchodně... Tak hluboce jsem to nestudoval, až tak mě to nezajímá. Dohledal jsem asi toto : Původně je ten model prý někdy kolem roku 2000, kdy byl vyroben v serii 1000ks , 500 bílých a 500 červených. Bylo to k příležitosti otevření čínského muzea automobilu, které získalo do svých sbírek právě tento Buick. Model byl určen pro významné návštěvníky muzea. Když pak navštívil Čínu Bush, dal čínskému prezidentovi jako dárek nějaké stříbrné pouzdro na cigarety a číňan mu dal prý tenhle model. Ale vzhledem k tomu, že jsou nyní k sehnání na eBay, dodělali asi nějakou početnější reedici.... nevím.
Já mám tyhle pionýry moc rád, nejraději ze všeho mám sice 30.léta , ale tyhle také.
Vyrábí to čínská firma LJP, tuším že je nějak propojená se SunStarem, narazil jsem i na titulek, že to je produkt SunTrade. Možná ji Sun zastupuje obchodně... Tak hluboce jsem to nestudoval, až tak mě to nezajímá. Dohledal jsem asi toto : Původně je ten model prý někdy kolem roku 2000, kdy byl vyroben v serii 1000ks , 500 bílých a 500 červených. Bylo to k příležitosti otevření čínského muzea automobilu, které získalo do svých sbírek právě tento Buick. Model byl určen pro významné návštěvníky muzea. Když pak navštívil Čínu Bush, dal čínskému prezidentovi jako dárek nějaké stříbrné pouzdro na cigarety a číňan mu dal prý tenhle model. Ale vzhledem k tomu, že jsou nyní k sehnání na eBay, dodělali asi nějakou početnější reedici.... nevím.
Z tejto sekcie mám asi len 4 modely a jeden je tu spomínaný Ford 999, ktorý je z nich asi najzaujímavejší, lebo má viacero pohyblivých verne spracovaných častí. Samozrejmosť je točiaci si sa kardan a kužeľový prevod zadnej nápravy, ale najzaujímavejší je pohyblivý motor, teda piesty, ojnice a kľukovka. Keďže je to motor bez olejovej vane, všetko je pekne zospodu vidnu. No a potom trebárz funkčná pásová nožná brzda zadnej nápravy, komplikovaný tiahlový prevod riadenia, spojkový pedál so spojkou,... Ja síce tieto roky modely nemusím a keď už tak radšej od CMC európske klasiky tychto rokov, no ale pre svoj iný zjav a této funkčné finesy som mu neodolal. Tento model majú tu viacerí zberatelia,určite potvrdia, že je fakt zaujímavý.
Pripájam foto nafotené v dobe, keď som si ho zaobstaral.
Pripájam foto nafotené v dobe, keď som si ho zaobstaral.
díky za fotky, je to určitě pěkný a propracovaný model
Pro obdivovatele klasických vozů 30.let přidávám pár dalších fotek BUGATTI Type 57 SC Atlantic z roku 1938, od CMC :
Famozny model Dali.