Porovnání modelů

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
sva57
Kontaktovat uživatele:

Re: Porovnání modelů

Příspěvek od sva57 »

Když se podíváš pozorně na tu fotku,tak to není problém nedovření předních dveří,ale nepatrně utopené zadní dveře-tzn. že jsou na pantech zasunuté víc dovnitř-je to vidět i jak sedí zadní dveře oproti hraně zadního blatníku kolem dveří(to je 34 let praxe v autoservisu).Co se týká otevření zadních dveří,u mého modelu jdou bez problémů :D

ksmotorsport
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ksmotorsport »

Řekl bych že Abrex má s dopasováním dveří problém celkový.Je to neparné ale spáry nejsou stejné(je to vidět při různých pohledech)dveře jsou jedny utopené druhé nenapasované,a ty panty...dneska už by mohly být lepší.Třeba jako na číně.Nechci Abrex hanit.Je mi to celkem jedno kdo je z nich lepší,oba modely vypadají dobře,jenom když jsme u těch detailů tak se snažím něco z postřehů přidat. :P Na exteriéru by mě zajímalo detaily na znaku v předu i vzadu,Abrex se mi nezdá,nebo detaily ve světlech.Které jsou reálnější.Dělá se jenom jeden typ že?Rozdíl je také v motorech,jaký motor daný model asi představuje?

Ondra

Příspěvek od Ondra »

U čínana 1.8 TSi, v modelu i s automatem.
Obrázek

U abrexu nejspíš 1.9 Tdi.Což je tak trochu na hraně, jelikož stejně tak vypadá i motor 2.0 Tdi.I přesto je motor u abrexu na hranici reality, možná dostali k ztvárnění prototyp lišící se krytem motoru.

Obrázek

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Ano ,lícování dveří to je slabina.Ale ještě jednou dokládám,proč čína ne(když pominu cenový rozdíl a horší kola u číny):
-hrbatý blatník u předního světla,potečený lak,čirá optika je jak poškrábané plexi,jakoby skleněný ostřikovač světel-nápis Superb tyto nedostatky nevyváží
Obrázek
Obrázek
-opravdu příšerné slícování zadního blatníku a zadní kapota,jakoby doštípané sklo zadní lampy s otřepama a řekl bych moc velká vrstva laku
Obrázek
Obrázek
takže se pánové ještě jednou pořádně podívejte-třeba vám to uniklo ;)

ksmotorsport
Kontaktovat uživatele:

Podle uspořádání výfuků jsem si myslel že u číny to je minimálně 3.0Litr V6 TDi .
Také jsem našel že to čínské provedení je asi Superb Exclusive představuje obdobu dřívějšího provedení Laurin & Klement. Nepřináší nic nového, pouze rozšiřuje možnosti doposud nejvyšší výbavy elegance.

Exteriér vozu dostal dekorativní chromované lišty, tónovaná skla, ozdobnou zdvojenou koncovku výfuku nebo 18palcová litá kola. Základní výbava obsahuje adaptivní systém osvětlení AFS (Adaptive Frontlight System) doplněný o bi-xenonové světlomety, dešťový senzor, vyhřívané čelní sklo a vnější zpětná zrcátka.

Interiér vozu obsahuje elektricky ovládaná vyhřívaná sedadla v provedení Alcantara a dekor přístrojové desky v imitaci dřeva. Na přání je možné bez příplatku objednat kožený interiér. Nechybí dvouzónová klimatizace s automatickou regulací a pachovým filtrem - Climatronic nebo klimatizované odkládací schránky.

V nabídce pro Exclusive trojice motorů
Superb Exclusive je k dispozici se dvěma zážehovými motory a jedním vznětovým agregátem. Základním motorem je benzínový 1,8 TSI/118 kW, vrcholem je šestiválec 3,6 FSI s 191 kW a pohonem 4x4. Turbodiesely zastupuje dvoulitr s výkonem 125 kW. V nabídce jsou jak mechanické, tak automatické dvouspojkové převodovky DSG.
K dispozici je rovněž signalizace vzdálenosti při parkování vpředu i vzadu. Za parkovací asistent, který za pomoci senzorů pomáhá při parkování do kolony stojících vozidel, musí zákazník připlácet.To jsou asi ta čidla na boku předního blatníku na Abrex.
Naposledy upravil(a) ksmotorsport dne 17 lis 2009, 15:04, celkem upraveno 1 x.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Spletl jsi si téma Karle,1:1 je jinde(tady bychom měli řešit modely) :D

ksmotorsport
Kontaktovat uživatele:

sva57 píše:Spletl jsi si téma Karle,1:1 je jinde(tady bychom měli řešit modely) :D
A ty modely vnikly podle čeho?
Řeším podle jakého originálu který model asi udělali.Abychom jenom nehledali chyby ale původní úmysl výrobce modelů.
A v tomto případě je také tozdíl.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

...jo a já myslel že jsi se stal prodejcem Škodovky při popisování výbavy :lol:
Ale teď vážně-co obsahuje nebo neobsahuje základní výbava(AFS,dešťový senzor,vyhřívané sklo atd). to je opravdu jak reklama na prodej skutečného vozu a takový detaily nemají s modely 1/18 už vůbec nic společného-i když možná se za 50 let takové výbavy u modelů taky dočkáme :D

ksmotorsport
Kontaktovat uživatele:

Jestli ti to vadí jako doplnění k viditelným rozdílům tak se ti omlouvám.Příště to přeskoč. ;)

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

sva57 píše: No já dám více na exteriér a jelikož Abrex mám doma v reálu a ten interiér taky není tak hrozný.Pro Abrex hraje podstatně lepší slícování dílů(to zadní víko s tou zadní lampou u číny je příšerné),lepší lak,lepší kola,lepší světla a lampy.Toť můj názor. ;)
A ještě cena-Abrex vyjde cca o 1000 kč levněji
Jak si přišel na tu 1000Kč na eBay je (Čínská verze) kolem 50-60euro...
K modelu bych asi nepřičítal poštu, to že Škoda nedovolí oficielní dovoz těchto modelů, za to model nemůže...
Sbírka modelů Citroën

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“