Resin modely
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Resin modely
fakt pekné gratulujem ...jj s tym otvaranim dverí na modeli je to (aspon u mna) jak so Schroedingerovou mačkou ...akože nebudes to otvárať alebo hrať sa s tým a aj ked model neotvoríš tak je dobré že tá možnosť tam je ...ako mať koláč a mať cukrovku...je možnosť ho zjest ale ajtak to neurobíš ...vernosť modelu originálu= škáry okolo otvorov ako na skutočnom aute je pekná vec, mne skor vadí ze resin je taká lacna nahrada(nemyslim finančne)...to nasekaju par dielov a už to hadzu z formy jedna radosť a tvaria sa ze to vsetko sú exkluzivne kúsky...preto sa mi paci ako to robí Otto lebo ich cena sa mi zdá primeraná
P.S....kolesá idu ovladat volantom na tych modeloch? lebo myslim ze NEO to tak robí nie?
P.S....kolesá idu ovladat volantom na tych modeloch? lebo myslim ze NEO to tak robí nie?
modrý Mondial, pekný Mondial
Nekdo tady stududuje teoretickou fyziku? Tyto pojmy jsem davno, davno take pozival.Schroedingerova kocka
Jenom aby u resinových modelů nebyl mnohem příhodnější pojem takový úplně jednoduchý poločas rozpadu.
to len zo srandy, teraz v časoch popularnej vedy a The Big Bang Theory su taketo pojmy všade v telke a na internete ...20 rokov vyrobcovia kašľali na niektore skvele modely a posledne roky mastia uz skoro kazde zname auto...lenže ako resiny, a to nepripada v poriadku
Bohužiaľ nič nie je večné, ale zinkový mor na kovákoch sa mi už objavil na prvých Minichampsov, na fórach sú infá o podobne poznačených modelov Kyosho, Exoto,.. dokonca nedávno bol na modelbazári.cz na predaj takto poničený vzácny a drahý model MB SL č.21 od CMC. Všetko má svoje riziká a ani drahý a kvalitný model, či kovák alebo rezin nezaručí, že o 20 rokov bude stále rovnaký.Dali.B píše:Jenom aby u resinových modelů nebyl mnohem příhodnější pojem takový úplně jednoduchý poločas rozpadu.
ževraj je to v pohode, že resin je stabilný materiál a časom sa nejak neničí (pokial nie je na slnku alebo v divokych klimatickych podmienkach )...ale by som chcel vidiet o takych 20 rokov čo spraví zub času s tymi PMA SLS plasťákmi
Toho bych se neobával vždyť třeba plastiky od Esci už mám také nějakou dobu.
Sbírka modelů Citroën
Jde jen o míru pravděpodobnosti, že se tak stane a v jakém čase se tak stane. Já si jen myslím, že zatímco u kováků, když se něco takového přihodí, je to chyba slitiny. Jinak mám už taky dost staré modely a s tímto jsem se bohudík nesetkal. Na svých modelech, pokud jsem na nějaké degenerativní procesy narazil, vždy se vyskytovaly na plastových částech, zatím nikdy na kovu. Pneumatiky, ráfky, sedačky, plastové obložení interiéru, plastové kryty složených střech u kabrioletů apod.Vlad píše: Bohužiaľ nič nie je večné, ale zinkový mor na kovákoch sa mi už objavil na prvých Minichampsov, na fórach sú infá o podobne poznačených modelov Kyosho, Exoto,.. dokonca nedávno bol na modelbazári.cz na predaj takto poničený vzácny a drahý model MB SL č.21 od CMC. Všetko má svoje riziká a ani drahý a kvalitný model, či kovák alebo rezin nezaručí, že o 20 rokov bude stále rovnaký.
-
Dali.B - jenže to se děje na plastu díky tomu že je to ropný produkt a působení barev na gumu na discích-guma vs plast. Což je u 1:43 třeba dost běžné že se rozpouští barva disků,nebo že se bortí plastové podstavce a boří se do nich gumy hodně dotažené na podložku,proto už začali povětšinou dělat ty středy tak aby model nestál přímo na tom plastu ale byl ve vzduchu.
resin je v podstatě "epoxidové" lepidlo jen jiného složení takže si osobně myslím že destrukce karoserie se bát nemusíme,jediný možný problém vidím ve slídách na oknech,ale tam spíše pokud to bude mít někdo umístěné dlouhodobě v blízkosti tepelných zdrojů,nebo dosahu slunečního svitu,pak je deformace asi krátkodobá záležitost a asi taky velmi složitě řešitelná výměna.Ale u oken to platí všeobecně i u kováků.Navíc na ty slídy už tu někdo upozorňoval,že se mu ty okna pokroputily díky slunci.
Ale to škodí modelům všeobecně -vyšisování barev jak kastle,tak decálů, bílá prostě zažloutne a okna to samé.
resin je v podstatě "epoxidové" lepidlo jen jiného složení takže si osobně myslím že destrukce karoserie se bát nemusíme,jediný možný problém vidím ve slídách na oknech,ale tam spíše pokud to bude mít někdo umístěné dlouhodobě v blízkosti tepelných zdrojů,nebo dosahu slunečního svitu,pak je deformace asi krátkodobá záležitost a asi taky velmi složitě řešitelná výměna.Ale u oken to platí všeobecně i u kováků.Navíc na ty slídy už tu někdo upozorňoval,že se mu ty okna pokroputily díky slunci.
Ale to škodí modelům všeobecně -vyšisování barev jak kastle,tak decálů, bílá prostě zažloutne a okna to samé.