Porsche
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Porsche
Vše je otázka trhu, když zavedl AutoART za stejnou cenu modely které nejsou otevírací tak se to nikomu taky nelíbilo…
ale co vše se prodávalo tak se jelo dále, to samé resin, pokud by nevyplnil mezery tak se tak nikdy nerozjel,
dokázal nabídnout malosériovou výrobu v relativně dobré kvalitě za rozumnou cenu (OTTOmobile) a převálcoval objemem i některé zajeté výrobce...
Vše je otázka dobrého poměru cenu/výkon. Pokud NEO mělo krásné modely, které jsou úžasné tak za 200euro si je koupí jen velmi malá skupina fandů
a celý koncept zkrachoval…
ale co vše se prodávalo tak se jelo dále, to samé resin, pokud by nevyplnil mezery tak se tak nikdy nerozjel,
dokázal nabídnout malosériovou výrobu v relativně dobré kvalitě za rozumnou cenu (OTTOmobile) a převálcoval objemem i některé zajeté výrobce...
Vše je otázka dobrého poměru cenu/výkon. Pokud NEO mělo krásné modely, které jsou úžasné tak za 200euro si je koupí jen velmi malá skupina fandů
a celý koncept zkrachoval…
Sbírka modelů Citroën
Tak když to vezmu odzadu : Kyosho s těma svýma zmaštěnýma reedicema-to je opravdu do nebe volající a výsměch všem sběratelům.Delaney píše: To co vy všichni tady okolo, Exota, GMP, CMC, Autoarty a Minichampsy, jo a Kyosho
Minichamps- některé modely má tvarově absolutně mimo mísu-např BMW E30 M3
Autoart-i když Lancie S4 měly taky problém se slícováním,tak budiž.
CMC- F 312 P Spyder-kdyby se pánové raději zaměřili na slícování dílů na karoserii než množstvím dílů -jestli má model 1200 dílů, nebo 1500 stejně nikdo nepozná.
GMP-firma zkrachovala a teď dělá jen ameriky,ale o nepovedené 330 P4 tady toho bylo napsáno už stohy.
Exoto-nejnovější kousky jsem už ani neviděl, i když zpracování bude určitě na dobré úrovni,tak dávat za model 1500 USD-tudy cesta nevede.
No a o rozpadu kovových karosériích u některých renomovaných výrobců se tady snad ani zmiňovat nemusím.
Pochopitelně předražené resiny typu BBR, MR, Fronti atd., tak to je opravdu tunel na sběratele, s tím souhlasím.
A jak tady píše B@rt a Komas,tak resiny vyplňují mezeru v nabídce výrobců kováků. Někdy mě připadá, že výrobcům Die-Cast je úplně jedno,co si sběratelé přejí
a podvolují se diktátu automobilek.A je to proto,že i když jejich modely nikdo nekupuje,tak tady mají peníze jisté.
Tak předně jde o rozdílné technologie,
vývoj diecast forem je mnohem dražší a trvá mnohem déle, dále jakákoliv následná úprava forem je drahá, ne-li nemožná. Následné lisování je také o úplně jiných počtech (v řádu desetitisíců),
zatímco vývoj resinového modelu je rychlejší a levnější, co jsem viděl tak většina výrobců používá silikonové formy, takže není problém na další sérii formy lehce upravit a vyrábět počet kusů dle potřeby a korigovat tak náklady a investice, zase ale jsou vyšší náklady na kus
Některé modely by v diecastu neměly vůbec šanci vzniknout.
Navíc u "kovových" modelů jde vlastně jen o materiál kastle, zbytek je stejně z plastu...
vývoj diecast forem je mnohem dražší a trvá mnohem déle, dále jakákoliv následná úprava forem je drahá, ne-li nemožná. Následné lisování je také o úplně jiných počtech (v řádu desetitisíců),
zatímco vývoj resinového modelu je rychlejší a levnější, co jsem viděl tak většina výrobců používá silikonové formy, takže není problém na další sérii formy lehce upravit a vyrábět počet kusů dle potřeby a korigovat tak náklady a investice, zase ale jsou vyšší náklady na kus
Některé modely by v diecastu neměly vůbec šanci vzniknout.
Navíc u "kovových" modelů jde vlastně jen o materiál kastle, zbytek je stejně z plastu...
...byl jsem v pondělí již po několikáté u Dalibora sbírá jen kovové a otvírací modely, však to asi všichni víte, mohu říci, opravdu pastva pro oči, hlavně CMC. Mile mě překvapil model Ferrari 312 P Spyder právě od CMC, který jsem tady před časem kritizoval za slícování, Sváťa mi to nakonec i potvrdil,
jestli měl Dalibor šťastnou ruku, nebo co nevím, ale je to opravdu velmi detailní model, a žádné nepřesnosti, ve slícování, či jiné neduhy jsem konkrétně u Daliborova modelu nenašel.
Na druhou stranu zase vím o tom, že model Jaguaru D type z Le Mans od exota se prodává také "rozebraný", některé modely ani nešlo složit, a pokud se už podařilo dát model "do hromady" bez odlomení nějakého detailu, tak to byl malý zázrak, ale zde je možnost koupit si AUTOart, ten je dle mně co se detailu týče dostačující a je perfektně slícovaný.
Asi je těžko najít kompromis mezi tím kolik detailu je tak akorát a kdy je to už kontraproduktivní a vlastně zbytečné.
Mé zaměření sbírky bohužel neumožňuje mít jen "kováky", s "resinu" jsem nebyl nikdy nadšený a asi ani nikdy nebudu, ale na druhou stranu stejně máme většinou modely ve vitrínách a tam vypadají resinové modely jemněji...takže babo raď.
Každý z nás má ale možnost si model koupit či nekoupit a výrobci se asi nikdy nebudou zabývat tím, jestli chceme kovový či resinový model.
jestli měl Dalibor šťastnou ruku, nebo co nevím, ale je to opravdu velmi detailní model, a žádné nepřesnosti, ve slícování, či jiné neduhy jsem konkrétně u Daliborova modelu nenašel.
Na druhou stranu zase vím o tom, že model Jaguaru D type z Le Mans od exota se prodává také "rozebraný", některé modely ani nešlo složit, a pokud se už podařilo dát model "do hromady" bez odlomení nějakého detailu, tak to byl malý zázrak, ale zde je možnost koupit si AUTOart, ten je dle mně co se detailu týče dostačující a je perfektně slícovaný.
Asi je těžko najít kompromis mezi tím kolik detailu je tak akorát a kdy je to už kontraproduktivní a vlastně zbytečné.
Mé zaměření sbírky bohužel neumožňuje mít jen "kováky", s "resinu" jsem nebyl nikdy nadšený a asi ani nikdy nebudu, ale na druhou stranu stejně máme většinou modely ve vitrínách a tam vypadají resinové modely jemněji...takže babo raď.
Každý z nás má ale možnost si model koupit či nekoupit a výrobci se asi nikdy nebudou zabývat tím, jestli chceme kovový či resinový model.
Asi by mi záleželo i co to je vlastně za auto, kdybych váhal zda die-cast nebo resin. U současných aut by mi třeba nevadila neotevírací kapota, strejně bych viděl jen plastové dekly. U klasických amerik či muscle cars by mi to ale vadilo, tam je motor dost podstatný. Co však je pro mě největší mínus resinů je fakt, že se člověk vůbec nepokochá podvozkem (tady rád zkoumám jak to auto vlatně zespod vypadá, k originálu se nikdy nedostanu
) a co se vystavování týká, je škoda že resin nemá natáčecí přední kola, to ve vitrínce udělá hodně. Zase tam ale asi tak nehrozí, že by se na kolech dělal negativní odklon...

jeden problém vyřešen, kup NEO a ten má natáčecí kola u resinů.
Mají to novější modely (třeba Citroen CX atd)
Mají to novější modely (třeba Citroen CX atd)
Sbírka modelů Citroën
ťažko tu s niekym nesúhlasiť keď všetci máte pravdu
Autoart to má vyriešené najlepšie - super kvalita, detaily, aj cena (ale tá už je aspon pre mna stále menej dostupná
)

modrý Mondial, pekný Mondial 

Netušil jsem, jakou vášnivou debatu rozpoutám, když si dovolím stranit die castům
Naprosto souhlasím s tím, že Spark chytře využil díru v trhu a naservíroval lidem spoustu krásných, i když předražených těžítek. Já sám samozřejmě taky pár Sparků a jedno BBR vlastním, ale specielně ten Spark srovnání s Exotem ani AA nesnese. Byť třeba Moby Dick je fantastická nádhera. Ale taky je u tohoto výrobce víc než obvyklé, že po vybalení najdeš na první pohled nezřetelné stopy po retušování výrobních vad a nebo po nešikovné manipulaci, což jsem u nikoho jinýho nikdy nezaznamenal (hlavně u otevřených modelů - spiderů)

Naprosto souhlasím s tím, že Spark chytře využil díru v trhu a naservíroval lidem spoustu krásných, i když předražených těžítek. Já sám samozřejmě taky pár Sparků a jedno BBR vlastním, ale specielně ten Spark srovnání s Exotem ani AA nesnese. Byť třeba Moby Dick je fantastická nádhera. Ale taky je u tohoto výrobce víc než obvyklé, že po vybalení najdeš na první pohled nezřetelné stopy po retušování výrobních vad a nebo po nešikovné manipulaci, což jsem u nikoho jinýho nikdy nezaznamenal (hlavně u otevřených modelů - spiderů)
Vítěz Le Mans PORSCHE JOEST WSC 95 1997 vs PORSCHE 911 GT1 1998-Spark

PORSCHE 911 GT1 1998 : Maisto vs. Spark

Další foto na mém webu
PORSCHE 911 GT1 1998 : Maisto vs. Spark
Další foto na mém webu
sranda vidieť tieto dva modely pokope
nikdy som si neuvedomil že to Porsche malo tak obrovske kolesa, až to smiešne vyzerá
...tomu Sparku nie je čo vytknúť, škoda že Maisto už nerobí tak kvalitné modely ako dakedy (alebo aspon viacmenej na rovnakej urovni s lepšími firmami ako boli okolo roku 2000 ) 

modrý Mondial, pekný Mondial