Předválečná klasika
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Předválečná klasika
To urcite je, ale samozrejme to nie je super kvalita.
-
U předválečné klasiky si člověk, bohužel, nemůže moc vybírat. Najde se sice pár kousků, které vyrábí více firem a v tom případě se rozhoduje podle kvality nebo podle toho, co se mu víc líbí, ale většinou se musí spokojit s tím, že to vůbec někdo vyrábí. Když se probírám knížkama o veteránech, tak napočítám mraky vozů, co by si zasloužily modelové ztvárnění od nějaké té renomované firmy. Snad se časem dočkáme.
Já bych také řekl že na těchto autech je kvalita strašně vidět...
Sbírka modelů Citroën
To je. Aspon, ze existuje CMC, ktore ma pokrytu aspon trochu cast produkcie z predvojnoveho obdobia.
Jsem se dnes hecnul a vytáhnul svůj poslední přírůstek od Bauera na focení na čerstvý vzduch.
Takže konečně přidávám podrobnější foto než ty fotky z rozbalování, ten model si to zaslouží.
BUGATTI Type 41 Royale Roadster Esders (1932)
R8 • 12763ccm • OHC 24V • 221kW (300ps)

Více fotek na mém photobucketu Dali_photos2
Takže konečně přidávám podrobnější foto než ty fotky z rozbalování, ten model si to zaslouží.
BUGATTI Type 41 Royale Roadster Esders (1932)
R8 • 12763ccm • OHC 24V • 221kW (300ps)

Více fotek na mém photobucketu Dali_photos2

No model je to pěkný,až na to měřítko.Ale co mě teda zaskočilo,tak to strašné slícování kožených dílů pod přístrojovkou a mezi dveřma a roztržená koženka(nebo kůže?) pod pravou stranou přístrojové desky

Nebo že by to tak zkreslovaly ty fotky?

To víš Sváťo, ruční práce... , ty stehy na bočních výplních dveří a koberečkách taky nejsou zrovna strojové.
Ale fotka vždycky každou nepřesnost vytáhne a zdesetinásobí. Ve skutečnosti to tak neřve. To je důvod, proč na modelech zase tak často nefotím detailní záběry.
Ale u historiků ta ruční práce tak nevadí, protože i ve skutečnosti bylo všechno ručně dělané a ne tak pravidelné. U modelu moderního by to rušilo více.
To je asi jako když trochu horší slícování u modelu nevadí tolik na americe z 50.let jako třeba na současném mercedesu.
Ale celkově musím říct, že když jsem ty Bauery prohlížel, a že jsem jich prohlížel víc, tak Coupé de Ville měli udělaný precizněji, než Roadster Esders.
Ale fotka vždycky každou nepřesnost vytáhne a zdesetinásobí. Ve skutečnosti to tak neřve. To je důvod, proč na modelech zase tak často nefotím detailní záběry.
Ale u historiků ta ruční práce tak nevadí, protože i ve skutečnosti bylo všechno ručně dělané a ne tak pravidelné. U modelu moderního by to rušilo více.
To je asi jako když trochu horší slícování u modelu nevadí tolik na americe z 50.let jako třeba na současném mercedesu.
Ale celkově musím říct, že když jsem ty Bauery prohlížel, a že jsem jich prohlížel víc, tak Coupé de Ville měli udělaný precizněji, než Roadster Esders.
Těch koberců jsem si taky všiml,ale nechtěl jsem Ti zas až tak kazit radost 

To se neboj, moje radost je obrovská.
Kdybych neměl ve své sbírce žádný jiný model, jenom tyhle dva Royale, tak bych byl taky nadšený. Fakt jsem si nikdy nemyslel, že to někdy vyrobí někdo v tak krásném provedení. Spíše mi teď kazí radost další záměry Bauera, když jsem viděl, že se pouštějí do M-B Spezialroadster v 1:12. Já měl naději, že by mohli dál pokračovat v Royalkách, no takhle to vypadá, že je konec.