Ferrari

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
sva57
Kontaktovat uživatele:

Re: Ferrari

Příspěvek od sva57 »

Sorry,asi jsem to špatně pochopil-myslel jsem,že se bavíme o modelech-zda jsou identické :oops:

onpo

Příspěvek od onpo »

Ne, já jsem to pomotal :P

jarek

Příspěvek od jarek »

Dakujem za informacie. Hladal som info ci su to dva modely jedneho auta. Pretoze som na internete nasiel fotky dvoch realnych aut. Auto bez startovneho cisla sa nezhoduje s modelom od Elite, ma druhe okno pred spolujazdcom (mozno doinstalovane ako deflektor neskor. neviem ...). A druhu verziu s cislom 56. To je podla mojho zrovnavania ok, teda az na farbu vypletu kolies, ten samozrejme mohli zmenit ...

Cestovna:
Obrázek

Pretekarske:
Obrázek

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Ferrari 125 S s karoserii Spyder existovalo všeho všudy pouze jedno jediné. Pokud jsou na internetu fotky, které vypadají jako dvě různá auta, není to pravda. Může se jednat o drobné úpravy téhož auta v čase, jak šel, nebo o repliku. 125 S vystavená v muzeu Galleria Ferrari se startovním číslem 56 je replika.
Ve skutečnosti bylo postavené ještě jedno Ferrari 125 (celkem tedy dvě) ale to druhé mělo zcela odlišnou karoserii Spyder Corsa s oddělenými blatníky. Ani jeden se ale nezachoval v původní podobě, postupně byly přestavovány karosérie a měněny motory.
Takže dva modely Mattelu je možno vyložit tak, že bez čísel je, jak tehdy vyjelo z továrny a se startovním číslem je z jednoho konkrétního závodu.
Asi nejvíce informací nalezneš zde :
http://www.barchetta.cc/All.Ferraris/fe ... index.html

jarek

Příspěvek od jarek »

Dakujem Dali. Pozeral som sa este po nete a nasiel som dost informacii. Jednou je, ze Elite No.56 nie je z GP Piacenza, ale z GP Rima.

Piacenza :
http://www.ultimateracinghistory.com/ra ... aceid=1481

Rim :
http://www.ultimateracinghistory.com/ra ... aceid=1485

Popis k pretekom, kde isla 125S:
http://www.modelfoxbrianza.it/1947_Ferrari.htm

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Obrázek
Obrázek

FERRARI 365 GTB4 LATE,EARLY,COMPETIZZIONE (vše Kyosho)
Obrázek

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

sva57 píše:Obrázek
FERRARI 365 GTB4 LATE,EARLY,COMPETIZZIONE (vše Kyosho)
Závodní vůz z Daytony 1977 a bílý Competizione jsou modely jednoho a téhož šasi. Ta bílá je hezká, vozu sluší, ale bohužel je nesmyslná. :(

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

..no až budu mít čas,tak si to ověřím,jestli to tak je :D

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Dali.B píše:Dlouho jsem váhal mezi bílou a červenou. Bílá je krásná, ale podle mě není autentická. Ze všeho co jsem zjistil je tento vůz sice původem z roku 1971, ale model představuje jeho podobu z roku 1976, po absolvování značné části jeho závodní kariéry a řadě přestaveb, je toto verze po úpravách, po kterých byl v roce 1976 dodán závodnímu týmu Paula Newmana, který s nim jel mimo jiné 24h Daytony v roce 1977, což také Kyosho zachytilo dalším svým modelem.
Závodní vůz z Daytony 1977 a bílý Competizione jsou modely jednoho a téhož šasi. Ta bílá je hezká, vozu sluší, ale bohužel je nesmyslná
Tak jsem trochu pátral a nikde jsem nenašel obrázek této klientské verze v červené barvě.Takže vpodstatě stejný nesmysl jako barva bílá.Toto Ferrari v takové červené nikdy nikde nejezdilo a pokud je model od Kyosha zobrazením stejného šasi,tak ani jezdit nemohlo ;)

jarek

Příspěvek od jarek »

V bielej je zaujimave, ale nerealne auto. Vo vitrine bude samozrejme velmi kontrastne ;)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“