Měřítka, výrobce, volnější téma :-)

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
BaRT
Site Admin

Re: Měřítka, výrobce, volnější téma :-)

Příspěvek od BaRT »

nezačnu, momentálně směřuji finance jinam a jsem rád že stačim Citroën co se OTTO rozjel...
Sbírka modelů Citroën

Vlad

Příspěvek od Vlad »

Moja "troška" do mlýna ku mierkam a orientácii zbierky a tak.
Podľa mňa nech si zbierka každý čo chce a čo sa mu páči. A to doslova a nepatrí to len pre modely automobilov. Je to jeho a len jeho vec! Nikdy ma nenapadlo nikomu to kritizovat, vyvyšovať sa nad ním a poukazovať na to, čo je trebárs zle , resp. či je horší ako ja. Také niečo mi pripadá na úroveň základnej školy.
Ja mám mierky 1:12, 1:18, 1:43 a 1:87. Je to teoreticky chaos, ale znažim sa to nejako skonsolidovať. Bohužiaľ som to ešte neukočíroval k jednoznačnému záberu alebo skôr záberom zbierky. No smerujem k tomu. Už ma niekedy napadne, či to má vlastne zmysle toľko do toho vrážať a potom je tu u mňa obrovský problém s miestom.
Ako som už tu na fóre písal, obdivujem pri zbierení modelov zberateľov, ktorí sú verní jednej značke alebo jednému záberu zbierky. Chce to vôľu a dokážu zozbierať kompletku, ktorá býva cenená, hľadajú špecialitky čo im chýbajú a mi o nich nemáme ani zdanie. A ja si vždy rád takéto zbierky pozriem.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Tak to je škoda Petře.Určitě by to bylo pěkné rozšíření Tvé sbírky :)

racing18

Příspěvek od racing18 »

Pánové ještě,že takový problém nemusím řešit.Při mé specializaci na WRC a závodní GT a to převážně od kvalitnějších firem by pořizování levnějších modelů,které jsou pak následně těžce prodejné bylo mrháním peněz i vzácného místa.

licer

Příspěvek od licer »

Ať si každý sbírá, co je mu libo. Zkoušel jsem dát k 1/18 nějaké 1/43 a působilo to dost rušivě. Takže sem to zrušil a sbírám jen 1/18. 43trojky jsem taky sbíral, ale cena těch kvalitních se zdvihla nad mez, kterou jsem ochotný tolerovat. Přidal jsem pár stováků a měl jsem kvalitní osumnáctinu. Takže jsem si vybral pár priorit a sbírám převážně kvalitní výrobce. Samozřejmě jsou vyjímky :) . Pravidelně navštěvuji některé stránky sběratelů či prodejců a kochám se i dalšími měřítky, libí se mi i vkusné doplňky (např. Lazardovy figurky jsou s těmi sporťáky velice efektní), ale vše je to o penězích a místě, které je rodina ochotna poskytnout. Musím tedy být stůj co stůj věrný záběru sbírky a neodbíhat.

PS.
Svůj vzorec jsem teď porušil, protože jsem si koupil závodní toyotu 2000GT ze závodu z roku 1967, takže přemýším, zda k tomu nepřihodit další závoďáky s tímto rokem :) ať není chudinka sama. Ale o tom to je,ne?... :)

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

Měřítko bych moc neřešil...ale souhlasím, že třeba kdyby měl někdo vedle sebe ve vitríně C6 1/20 a mini cooper 1/16 (oba modely jsou Bburago) tak by to vypadalo celkem směšně. Já mám mezi modely 1/18 jenom jednu šestnáctinu, jde ale o nákladní chevrolet C65, takže tam to není tak znát. V 1/16 mám doma ještě alpine A110, ale ten stojí samostatně :) Teď čekám kdy vyjde od Hotwheels chevrolet z A-teamu, ten by mohl měřítkem odpovídat. Jasně, Highway61 taky dělal dodávky, ale bohužel jenom krátké verze.
Obrázek

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

tu je vlakno "volnejsia téma" tak to dam tu :D
v podstate to asi neviem spravne popísať ale asi budete vediet co myslim...obcas býva model ťažký a podvozok nejak po nejakej dobe zacne pracovat a kolesa sa rozchadzaju alebo zacnu byt v nezvyklych uhloch :D...ja mam normalne fobiu asi na to lebo mi to trha srdce ked vidim ako sa to deje...skoro pod kazdym modelom mam nejake veci popodstrkovane aby nestal rovno na kolesach (alebo nejake tie ministojany alebo ich časti co byvaju v krabiciach spolu s modelom) a novsie modely nechavam rovno v krabiciach (ale to asi iba preto ze mam vo vitrinke plno :P)...riesite tiez nejak tieto problemy?
modrý Mondial, pekný Mondial :)

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

S něčím podobným se setkávám u modelů co mají vůli v uložení kol..takže čas od času projdu sbírku a narovnám kola do správného odklonu :D ...jinak přímo ohýbání os zatím naštěstí řešit nemusím, snad jenom u jednoho ertlu, co jsem kupoval přes modelbazar už mají zadní kola silně negativní odklon...ale co teď s tím, moc se v tom vrtat nechci, lepší nějaký odklon než šikovně ulámaná kola :) Spíš mě štve moje lehce zkroucená dřevěná police, na které auta stojí tím stylem, že tři kola sedí a jedno je ve vzduchu...naučil jsem se to kompenzovat podložkami, dobré jsou koruny a dvoukoruny :D

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Zase si myslím,že je lepší negativní odklon než positivní,což zase mě vadí u některých nových modelů ;)

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

to akože maju kolesa jak nezatažena Tatra 815? :D :D :D...asi ano ale ajtak to vyzera čudne ked nie su uplne zvislé :D
modrý Mondial, pekný Mondial :)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“