Modely CMC 1:18
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Modely CMC 1:18
pěkný, ten motor je úžasný a držáček na střechu tiše zavidím (i když auto se mi více líbí se střechou)
Sbírka modelů Citroën
Díky BaRTe
Ještě drobný komentář ke Californií :
Velice mě překvapilo pořadové číslo mého modelu 0024/2500. 0025/2500 by sice vypadalo líp, ale pan Borský už měl pro mě odložen poslední kus v černé, zbývala jen jedna modrá, po Californiích se jen zaprášilo. Očekával bych, že takto nízká čísla se neobjeví v ČR a vida, u pana Borského ano. A to jsem už viděl a držel v ruce výrobní prototyp Maserati 300S, který už měl pan Borský přímo od CMC také k dispozici. Nic, co by naznačovalo nějaké nedotaženosti prototypu jsem neobjevil, pouze byl v obyčejné krabici bez potisku a ne v té CMC šedé. Ale zpět k Californii. Po rozbalení krabice a důkladném prohlédnutí všeho, máte pocit 100% dokonalosti, zřejmě nejdetailněji propracovaný model v mé sbírce. Krásná červená kůže, včetně funkčních kapes v bočních výplních dveří. Černý lak naprosto skvostný s hlubokým leskem, bez jediného kazu. Hardtop v úžasně jemné stříbrné metalíze, kde i ten metalický pigment je snad v měřítku. Nárazníky a veškeré mřížky samozřejmě nikoli z pochromovaného plastu, ale kovové, sestavené z jednotlivých dílů. Nádherný plastický vzpínající se koník na masce. Funkční zámek víka zavazadlového prostoru, brilantně zpracovaný motorový prostor i podvozek. O uložení nábojů kol na kuličkových ložiskách není pochyb, zvuk je jiný a kolo se po roztočení točí a točí a točí, jako by neexistovalo tření. A tak na jedinou nedokonalost narazíte až při nasazování hardtopu. S tím jsem musel chvíli bojovat. Potvrzuji, co zde zmiňoval již Sváťa, hardtop ne zcela přesně sedí. Prostorová křivka dosedací plochy hardtopu ne zcela kopíruje prostorovou křivku vlastní karoserie. Naštěstí na dosedací ploše hardtopu je měkčený lem, který se někde zmáčkne moc, jinde vůbec a tím je tato nepřesnost téměř, nikoli však zcela, eliminována. Drobné škvíry místy zůstanou. Naštěstí v mém případě mezi černým lemem hardtopu a černým lakem karoserie se tyto škvíry ztrácejí.
A odpověď na zde již propíranou otázku, zda je tento model drahý? Ano, je, ale je to zároveň relativní. Pokud vezmeme v úvahu, že ve stejné cenové relaci se prodávají např. nic-moc resiny od BBR, pak vlastně drahý není.
Ještě drobný komentář ke Californií :
Velice mě překvapilo pořadové číslo mého modelu 0024/2500. 0025/2500 by sice vypadalo líp, ale pan Borský už měl pro mě odložen poslední kus v černé, zbývala jen jedna modrá, po Californiích se jen zaprášilo. Očekával bych, že takto nízká čísla se neobjeví v ČR a vida, u pana Borského ano. A to jsem už viděl a držel v ruce výrobní prototyp Maserati 300S, který už měl pan Borský přímo od CMC také k dispozici. Nic, co by naznačovalo nějaké nedotaženosti prototypu jsem neobjevil, pouze byl v obyčejné krabici bez potisku a ne v té CMC šedé. Ale zpět k Californii. Po rozbalení krabice a důkladném prohlédnutí všeho, máte pocit 100% dokonalosti, zřejmě nejdetailněji propracovaný model v mé sbírce. Krásná červená kůže, včetně funkčních kapes v bočních výplních dveří. Černý lak naprosto skvostný s hlubokým leskem, bez jediného kazu. Hardtop v úžasně jemné stříbrné metalíze, kde i ten metalický pigment je snad v měřítku. Nárazníky a veškeré mřížky samozřejmě nikoli z pochromovaného plastu, ale kovové, sestavené z jednotlivých dílů. Nádherný plastický vzpínající se koník na masce. Funkční zámek víka zavazadlového prostoru, brilantně zpracovaný motorový prostor i podvozek. O uložení nábojů kol na kuličkových ložiskách není pochyb, zvuk je jiný a kolo se po roztočení točí a točí a točí, jako by neexistovalo tření. A tak na jedinou nedokonalost narazíte až při nasazování hardtopu. S tím jsem musel chvíli bojovat. Potvrzuji, co zde zmiňoval již Sváťa, hardtop ne zcela přesně sedí. Prostorová křivka dosedací plochy hardtopu ne zcela kopíruje prostorovou křivku vlastní karoserie. Naštěstí na dosedací ploše hardtopu je měkčený lem, který se někde zmáčkne moc, jinde vůbec a tím je tato nepřesnost téměř, nikoli však zcela, eliminována. Drobné škvíry místy zůstanou. Naštěstí v mém případě mezi černým lemem hardtopu a černým lakem karoserie se tyto škvíry ztrácejí.
A odpověď na zde již propíranou otázku, zda je tento model drahý? Ano, je, ale je to zároveň relativní. Pokud vezmeme v úvahu, že ve stejné cenové relaci se prodávají např. nic-moc resiny od BBR, pak vlastně drahý není.
Mě osobně je líto dávat peníze za model (i když za skvostný model, který si to určitě zaslouží), který stejně zapadne ve vitríně mezi "obyčejné" AA nebo Kyosha. U mě by takový model musel stát v proskleném boxu, na který by šlo vidět ze všech stran a minimálně uprostřed obyváku A to není, aspoň zatím, možné. Snad pánům ze CMC nedojde inspirace a třeba vyjde model, který si i přesto všechno koupím.
ty výrobní čísla jsem nějak nepochopil, když to mají v bednách po několika kusech tak asi podle mě čísla neřeší, aspoň třeba OTTO se zde třeba čísla 0001 vyskytli takže podle mě to je více o štěstí ..
je pěkný, modrý si nezvažoval?
je pěkný, modrý si nezvažoval?
Sbírka modelů Citroën
Ty čísla já až tak neřeším, uvedl jsem to jenom jako perličku. Stejně si myslím, že pokud by to opravdu bylo pořadě, nejlepší budou tak někde ve třetině, kdy už to mají zmáknuté ale jsou ještě pozorní. Ale zrovna tak je možné, že udělají 2500 modelů, k tomu jim přijde z tiskárny 2500 štítků v krabici a oni to náhodně poskládají a pak náhodně distribuují.
Jinak modré Ferrari mě prostě nijak zvlášť nebere, řekl bych, že modré Ferrari je drobnou úchylkou tohoto fora. Protože podle toho, co jsem zde četl, jsem myslel, že největší zájem bude o modrou a vyprodá se jako první ale realita ve Světě Modelů byla přesně opačná.
Jinak modré Ferrari mě prostě nijak zvlášť nebere, řekl bych, že modré Ferrari je drobnou úchylkou tohoto fora. Protože podle toho, co jsem zde četl, jsem myslel, že největší zájem bude o modrou a vyprodá se jako první ale realita ve Světě Modelů byla přesně opačná.
aha, jasný, třeba foto z OTTO výroby je že to dělají asi po 50kusech takže jak píšeš mít ty první asi není nejlepší
U těch barev bych řekl že to je spíše na konzervativnosti zákazníka, já třeba nekupuji vůbec stříbrnou (pokud je jiná verze, nebo není druhá barva špatná) a na foru to je oblíbená barva...
Musel by člověk vědět kolik z limitky připadá na kterou barvu
U těch barev bych řekl že to je spíše na konzervativnosti zákazníka, já třeba nekupuji vůbec stříbrnou (pokud je jiná verze, nebo není druhá barva špatná) a na foru to je oblíbená barva...
Musel by člověk vědět kolik z limitky připadá na kterou barvu
Sbírka modelů Citroën
Se stříbrnou barvou souhlas. Když vidím stříbrné auto, říkám, že by tu káru chtělo ještě nalakovat Když stříbrná, tak jenom na stříbrných šípech. Ale jo, je pár výjimek aut, kterým stříbrná sluší, ale jsou to fakt výjimky.
jeden člověk dělá ve vývoji ve Škodovce a třeba tvary a desing se dělá prý jenom ve stříbrné že na autu vše vidíš a barva není rušivá při vývoji. Jinak občas s ním pokecat proč je třeba to či ono je docela zajímavé a jako návrhář má docela svázané ruce s výrobou
Sbírka modelů Citroën
Jo s těma "dvěma" modelalma,co tam měl Borský to nemůžeš brát jako bernou minci. A i když nemám taky v oblibě stříbrná auta,tak raději střbrné Ferrari než černé.Dali.B píše: Protože podle toho, co jsem zde četl, jsem myslel, že největší zájem bude o modrou a vyprodá se jako první ale realita ve Světě Modelů byla přesně opačná.
však nie je náhoda ze okolo 40% novych áut je strieborných...univerzálna, neurálna, nerušivá, lahodi kazdemu oku, špinu na nej menej vidno..a ovela lahsie sa aplikuje a upravuje ako biela alebo čierna...ale zovseobecnovať nieco take subjektívne ako je farba auta mi pride scestné...mne pride rovnako čudná zbierka plna striebornych AMG ako červenych Ferrari alebo ten novy nonsens davat na kazde auto matnu ciernu
modrý Mondial, pekný Mondial