Abrex modely 1:18
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Abrex modely 1:18
Tak dnes mi přišla rozhodná a sebevědomá informace, že roadster Felicia bude každopádně letos..což je, přesto, že je leden, docela povzbuzující informace. 

Jaký je Váš názor ,že Abrex zatím neplánuje vyrábět Škodu 1000 MB v měřítku 1:18 ?
Myslím, že model v osmnáctině znamená dost velkou investici a Čechy jsou moc malý trh...Abrex to myslím psal i na facebooku nebo jestli to bylo v rozhovoru na Idnes nebo ve Forbesu už nevím.
S tímto tvrzením bych moc nesouhlasil. Osmnáctiny nejsou jen pro Čechy. Škoda dnes má v Evropě už své jméno - Německo a Anglie je i na modely dobrý trh. Spíš jde o to, že automobilka na tyto historické aktivity nepřispívá. Ano, investice do formy je obrovská.. Nemyslím ale, že by to evropští sběratelé nekupovali.
Těžko říct, jedna věc je povědomí o značce (v novodobém duchu) a druhá zájem o historii značky, v Číně taky značka Škoda něco znamená, možná se tam prodá i víc aut než v celé Evropě, ale pochybuji, že se tam někdo zajímá o historii a historické modely.
Ixo models také začalo dělat modely v měřítku 1:18 a co jsem zatim viděl , tak dělají jen retro modely a nemyslím,že by to směřovali pouze do Čech .
To ano, ale např. vozů VAZ 2101(1:1) se vyrobilo přes 3miliony kusů včetně pozdějších modelů pak přes 15 milionů (Rusko má 140mil. obyvatel), a to to IXO ještě prodává i pod ostatníma licencema (Fiat, Seat), Wartburgů 353 se vyrobilo přes 1,2milionu kusů(1:1), a to IXO asi aby ušetřilo?, tak udělalo jednoduší verzi (bez otevíracích částí) jinak si to neumím vysvětlit. Škod 1000MB bylo vyrobeno cca 440tis. kusů. To jen tak pro srovnání.
Samozřejmě také záleží na "ikoničnosti" daného auta.
Samozřejmě také záleží na "ikoničnosti" daného auta.
Tak Erko v osmnáctině za 2300,- ? To je sebevědomí, jsem zvědavý, jestli za ty peníze bude stát 

proč na tom plakátu mají plate z roku 2012 ??? to snad není možné, plácajů to tam jak se jim chce