Muscle cars

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Re: Muscle cars

Příspěvek od Dali.B »

Víte někdo (předpokládám Dušan určitě :) ) , co jsou tohle zač :?: Fotky úplně stejné jako u Highway 61 , označení modelu Highway 61/Fairfield Mint . Zabalené to je prý v nějaké brauner Versandbox, keine Highway 61 Verpackung.
Na modelissimu jich teď mají několik za bezva ceny.

(nefunkční link odstraněn adminem)

sashator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sashator »

Jsou to modely Highway 61 vyrobené pro firmu Fairfield Mint- já mám takovýto Dodge Challenger T/A 1970. Jsou zabalené v jakoby obyčejné hnědé papírové krabici, na které je natištěn název modelu a značky Fairfield Mint. Kvalitou je to zkrátka Highway 61

tady pro ukázku ta krabice

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Díky za info, takže 100% Highway 61 - to je dobrá zpráva.
Na modelissimu měli za super cenu Pontiacy GTO 66 v originál balení Highway, ale objednávku se chystám udělat až v září a zatím už vyprodali ty hezčí barvy a zůstal tam jen ten žlutý s vinylovou střechou, co se mi moc nelíbí, tak uvidíme, jestli tohle do září vydrží, ceny jsou myslím super.

lazard

Příspěvek od lazard »

Víte někdo (předpokládám Dušan určitě ) , co jsou tohle zač Fotky úplně stejné jako u Highway 61 , označení modelu Highway 61/Fairfield Mint . Zabalené to je prý v nějaké brauner Versandbox, keine Highway 61 Verpackung. Na modelissimu jich teď mají několik za bezva ceny.
Tak ja to teda nevim. Ale jak jiz zde psano, asi to je klasicky Hw61 jenom v jinem baleni. Takze asi dobra koupe.

ksmotorsport
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ksmotorsport »

Camara - GMP

sashator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sashator »

Něco na oživení tohoto téma- tak jsem se poslední dobou na můj styl kapánek rozšoupnul a mám za poslední 3 měsíce celkem 9 přírůstků (z toho 2 ještě na cestě). Konkrétně:

1. Ford Mustang Mach 1 1971 od Autoart- původně jsem ho zamýšlel ve žlutém provedení, ale nakonec jsem se rozhodl pro červenou a myslím, že jsem neudělal chybu. Jinak model naprosto úžasný, Autoart co se týče Mustangů je podle mě nejlepší!
2. Pontiac GTO 1970 Judge od GMP- pro mě dlouho nedostižitelný, nakonec koupený za super peníze od jednoho sběratele.
3. Ford Torino Cobra 1971 od Autoworld- byla to spíše zkouška jejich série Elite, ale i tak velice podařený model. Celkově mě série Elite poměrně mile překvapila- sice chybí drobné detaily, ale celkově modela hodnotím velice kladně.
4.a 5. Chevy Camaro 1967 Hot Rod + Chevy Chevelle 1970 Cheap Street oba od Exact Detail- koupeno od mého oblíbeného eBay prodejce z Kanady a i když jsem na modely musel čekat cca 6 týdnů tak to za to stálo. Klasická kvalita této firmy, mě alespoň doteď nikdy nezklamala.
6. Ford Mustang 2007 od Autoart- moje první moderna. Jde o nový model ze série Performance. V barevném provedené grabber orange s šedivými pruhy prostě nemá chybu. Opět musím říct, že Autoart je asi moji nejoblíbenější firmou- škoda jen že jsem už téměř vyčerpal její muscle car možnosti. Hodnocení modely prakticky maximální.
7. Dodge Charger 1971 Super Bee od Ertl Authentics- koupeno od sběratele na eBayi, ale bohužel je částečně poškozen- chybí kousek předního dolního spoileru, zkouším teď tuto součástku nějakým způsobem sehnat. PS- Prodejce se mi za svoji chybu omluvil a vrátil peníze s tím, že si model mám nechat- to se mi ještě nestalo, neuvěřitelně korektní jednání!!!!!
8. Plymouth ´Cuda 1971 Super Street 528 Hemi od Highway 61- teprve je na cestě.
9. Ford Mustang 2+2 Fastback 1965 od Ertl Authentics- taky ještě na cestě.

Jakmile mi dorazí nový foto stan, tak všechny modely řádně vyfotím a hodím je sem pro ilustraci.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Tak tady se dá napsat jen : Gratuluji :D Nádherné přírůstky. Potěšující je Tvoje hodnocení AutoWorldu, docela by mě zajímalo třeba takové srovnání s HighWay61. Taky mě překvapuje, že to vyznívá, jako že AA je úplně ze všeho nejlepší. I třeba ve srovnání s Exact Detailem nebo GMP ? Mustanga ze 71 samozřejmě mám, i když ten žlutý a ta 2007 v oranžové se mi líbí moc, to je super volba. Chargera ze 71 mám R/T 426 Hemi s bílou střechou se střešním oknem a ten je překrásný, držel jsem v ruce i Super Bee, těžce jsem vybíral.... Tak já už se těším na foto, s tím světelným stanem, to bude zajímavé.

sashator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sashator »

Potěšující je Tvoje hodnocení AutoWorldu, docela by mě zajímalo třeba takové srovnání s HighWay61
Tak když začnu tím porovnáním- myslím, že Highway 61 je pořád trochu výš než Elite, Autoworld samozřejmě pokračuje ještě v sérii Authentics a ta je pro mě v poměru cena x kvalita na prvním místě. A když srovnám právě Authentics s Hwy61, tak u mě určitě vyhrává Authentics. Obě firmy jsou na tom navíc nyní asi nejlépe s tvorbou nových modelů.
S tím Autoartem je to jen můj subjektivní pocit. Mám od nich 3 modely- Mustangy 68 BULLITT, 71 Mach I a verzi 2007- všechny jsou luxusní. Samozřejmě GMP i Exact Detail mají vynikající modely- Plymouth Road Runner od GMP nebo Shelby GT350 od Exactu nemají chybu. A taky je to trochu možná daný tím, že právě Mustang GT390 1968 byl první model v mojí sbírce.
A na ten světelný stan se poměrně těším. I když jsem vždy zásadně fotil s bílým pozadím, tak mi především na tmavšich modelech vadily světelné odlesky toho pozadí, vůbec nevynikla barva. Se stanem by se to mělo zlepšit. No však uvidíme.

lazard

Příspěvek od lazard »

Taky mě překvapuje, že to vyznívá, jako že AA je úplně ze všeho nejlepší
Pokud porovnam ja svoje muscle cars, tak AA urcite neni nejlepsi. Bude to asi tim, ze zadny muscle car or AA nemam! Ale i tak, pokud bych poroval svoje muscle cars a modely AA aut ze stejne doby, tak GMP, Exact Detail a ERTL Authentics jsou lepsi nez AA.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Ono je pravda, že zrovna staré Mustangy patří u AA k tomu nejlepšímu, co kdy vyrobili. Ale souhlas, GMP nebo Exact detail jsou ještě drobet výše. U Authentics, tam bych to dal tak na stejnou úroveň. Z té série Precision/Authentics, zkrátka z těch nejlepších sérii Ertlu je asi vůbec nejhezčí tenhle Lincol Zephyr, má v kufru i brašnu s nářadím :) I když to není zrovna Muscle Car ;)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“