Ferrari
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Ferrari
Dlouho jsem váhal mezi bílou a červenou. Bílá je krásná, ale podle mě není autentická. Ze všeho co jsem zjistil je tento vůz sice původem z roku 1971, ale model představuje jeho podobu z roku 1976, po absolvování značné části jeho závodní kariéry a řadě přestaveb, je toto verze po úpravách, po kterých byl v roce 1976 dodán závodnímu týmu Paula Newmana, který s nim jel mimo jiné 24h Daytony v roce 1977, což také Kyosho zachytilo dalším svým modelem.

Upozornění všem !!!
ČT 2 bude vysílat v neděli 13. 12. 2009
v 15:50 hodin
po neuvěřitelně dlouhé době kultovní snímek
Le Mans z roku 1971.
V hlavní roli pochopitelně Steve McQueen !!!
ČT 2 bude vysílat v neděli 13. 12. 2009
v 15:50 hodin
po neuvěřitelně dlouhé době kultovní snímek
Le Mans z roku 1971.
V hlavní roli pochopitelně Steve McQueen !!!
No snad se Jirko nebudeš dívat
vždyť Ty to znáš zpaměti. 

CMC Ferrari 250 GT SWB

Kyosho Ferrari 250 GTO + CMC Ferrari 250 GT SWB Competizione(Le Mans)

Kyosho Ferrari 250 GTO + CMC Ferrari 250 GT SWB Competizione(Le Mans)
Po doplnění Ferrari 375 Plus z Carrery Panamericany do mé kolekce doplňuji i double foto s vozem tohoto typu z Le Mans - vše 1954.
Možná už jsem to někdy zmiňoval, ale modely BBR Ferrari 375, pokud pominu klientskou verzi, jsou čtyři. Avšak ve skutečnosti znázorňuji tyto 4 modely jen 2 skutečné vozy - zde je popisuji - 4 modely / 2 vozy :
šasi 0396 je vítězný vůz z Le Mans posádky González/Trintignant se startovním číslem 4 (můj model), posléze nasazený do Carrery Panamericany se startovním číslem 1, kde s ním tragicky havarovala posádka McAffe/Robinson (další model)
šasi 0392 poté přečíslováno na 0376 startovalo v Le Mans s posádkou Rosier/Manzon se startovním číslem 5, kde nedokončili (další model BBR), posléze vůz nasazen do Carrera Panamericana, kde s ním Umberto Maglioli získal vítězství se startovním číslem 19 (můj model)

Možná už jsem to někdy zmiňoval, ale modely BBR Ferrari 375, pokud pominu klientskou verzi, jsou čtyři. Avšak ve skutečnosti znázorňuji tyto 4 modely jen 2 skutečné vozy - zde je popisuji - 4 modely / 2 vozy :
šasi 0396 je vítězný vůz z Le Mans posádky González/Trintignant se startovním číslem 4 (můj model), posléze nasazený do Carrery Panamericany se startovním číslem 1, kde s ním tragicky havarovala posádka McAffe/Robinson (další model)
šasi 0392 poté přečíslováno na 0376 startovalo v Le Mans s posádkou Rosier/Manzon se startovním číslem 5, kde nedokončili (další model BBR), posléze vůz nasazen do Carrera Panamericana, kde s ním Umberto Maglioli získal vítězství se startovním číslem 19 (můj model)

Ferrari F40 Competizzione a F40 Light Weight (HWE versus Kyosho)
..musím konstatovat-Kyosho je holt úplně někde jinde

..musím konstatovat-Kyosho je holt úplně někde jinde

Neviete mi prosim poradit, ci je Ferrari 125 S od Elite identicky voz s verziou 125 S No.56 GP Piacenza. Nejedna sa len o prelakovanie sasi? Hladal som informacie na internete, ale ziadne relevantne som nenasiel. Dakujem za pomoc
Super auta a aj fotky.

Super auta a aj fotky.
To Jarku Mattel moc přeceňuješ-že by udělali dva neidentické modely.Stáhl jsem si z Modelissima vedle sebe obě vezrze, a mohu konstatovat dle fotek ,že jsou to úplně identická auta,která se liší jen startovním číslem a hnědýma kolama u závodní verze. 

Tady máš stručnou historii tohodle auta, po havárii bylo přestavěno na typ 166C
Number: 01C TYPE: 125 C spyder
- First car, enveloping body - 11/5/1947 : Piacenza - Cortese - DNF. 25/5 : Rome GP - Cortese - 1st - 1/6 : Circuito di Vercelli - Cortese - 1st / CL - 21/6 : Mile Miglia - Cortese/Marchetti - DNF - 13/7 : Parma - Cortese - 2nd - 20/7 : Fiorenza - Righetti - 3rd/CL - 24/8 : Montenero - Nuvolari DNF - 21/9 : Modena Practice - Righetti - crash - rebodied with Spyder Corsa type body - see 010I
Number: 010I TYPE: 166C Cycle Wing
- 1947/8: Rebuilt from 01C with Spyder Corsa body, engine brought up to 166 spec. Sold to Prince Troubetskoy, re-numbered 010I. 1948: Targa Florio: Nuvolari/Scapinelli; DNF. Mille Miglia: Nuvolari/Scapinelli; DNF. Apertura GP: Righetti; DNF. Swedish GP: Biondetti; 1st. GP Petite Cylindrees: Troubetskoy; 9th. Pescara: Biondetti; DNF. Albi GP: Troubetskoy; DNF. Circuito del Garda: Troubetskoy; 8th. PERHAPS: Circuito del Garda: Biondetti; 6th. Sold to Dudley Folland and John Willment. 1949: Lavant Cup, Goodwood: Folland; 1st. Manx Cup: Folland; DNF. Bari GP: Folland; 5th. Aix les Bains: Folland; DNF. Reims: Petite Cylindrees: F2: Folland; 4th. Blandford Trophy, F2: Folland; DNF. Wakefield Trophy, Curragh: Folland; 2nd. Madgwick Cup, Goodwood: Folland; 6th. Weston Super Mare: Wyer; 2nd. Mille Miglia 22/3 4 50 - Stored many years, restored. STPO.
Number: 01C TYPE: 125 C spyder
- First car, enveloping body - 11/5/1947 : Piacenza - Cortese - DNF. 25/5 : Rome GP - Cortese - 1st - 1/6 : Circuito di Vercelli - Cortese - 1st / CL - 21/6 : Mile Miglia - Cortese/Marchetti - DNF - 13/7 : Parma - Cortese - 2nd - 20/7 : Fiorenza - Righetti - 3rd/CL - 24/8 : Montenero - Nuvolari DNF - 21/9 : Modena Practice - Righetti - crash - rebodied with Spyder Corsa type body - see 010I
Number: 010I TYPE: 166C Cycle Wing
- 1947/8: Rebuilt from 01C with Spyder Corsa body, engine brought up to 166 spec. Sold to Prince Troubetskoy, re-numbered 010I. 1948: Targa Florio: Nuvolari/Scapinelli; DNF. Mille Miglia: Nuvolari/Scapinelli; DNF. Apertura GP: Righetti; DNF. Swedish GP: Biondetti; 1st. GP Petite Cylindrees: Troubetskoy; 9th. Pescara: Biondetti; DNF. Albi GP: Troubetskoy; DNF. Circuito del Garda: Troubetskoy; 8th. PERHAPS: Circuito del Garda: Biondetti; 6th. Sold to Dudley Folland and John Willment. 1949: Lavant Cup, Goodwood: Folland; 1st. Manx Cup: Folland; DNF. Bari GP: Folland; 5th. Aix les Bains: Folland; DNF. Reims: Petite Cylindrees: F2: Folland; 4th. Blandford Trophy, F2: Folland; DNF. Wakefield Trophy, Curragh: Folland; 2nd. Madgwick Cup, Goodwood: Folland; 6th. Weston Super Mare: Wyer; 2nd. Mille Miglia 22/3 4 50 - Stored many years, restored. STPO.
Moje modely http://onpo.rajce.idnes.cz/