Dival jsem se na tu prodejnu a jak jsem videl ty 2 ZL1 tak jsem se nejdrive zhrozil, jak to, ze to je ZL1, kdyz podle mne by to ZL1 byt nemelo (nejsem ale zadny velky znalec). Pak jsem to kontroloval se strankou supercars a tam obe (modre a stribrne) taky maji oznacene jako ZL1 a navic ti lide ze supercars tomu opravdu rozumi (popripade jim jini poradi). Docetl a vyrozumel jsem, ze sice to jsou skutecne ZL1, ale atypicke. Ja se u muscle cars drzim toho, ze chci to auto (motor, barva, vybaveni), ktere bylo nejvice typicke pro dany rok. Cili ja osobne bych si zande z tech dvou ZL1 nekoupil, ale zalezi samozrejme na tobe.hlavně se mi tam líbí Camaro 1969 ZL-1.
Muscle cars
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Muscle cars
Jenom malinký spam - v sekci bazar jsem založil téma na společné nákupy přes eBay. Momentálně hledám parťáky pro nákup z německého shopu (zatím mám jednoho parťáka).
Posledni prirustek - Plymouth Road Runner - celkovy vitez (Richard Petty) Nascar 1971 od AutoWorld exkluzivne pro Toolbox Treasures a model s dalsimi US zavodnimi auty z te doby (Shelby od Exact Detail a Camaro od CC)

Taky se musím pochlubit novými přírustky- dodatečně Shelby G.T.350 1967 od ExactDetail
(nefunkční link odstraněn adminem)
a v pátek konečně dorazil Chevrolet El Camino 1965 (ExatcDetail)
a v pátek konečně dorazil Chevrolet El Camino 1965 (ExatcDetail)
Naposledy upravil(a) sashator dne 03 srp 2009, 20:01, celkem upraveno 1 x.
Mam pouze trapnou poznamku. To auto ve svem nazvu oficialne nema slova "Ford Mustang" (navic kazdy vidi, ze to auto je odvozene od mustangu) - na aute ani na modelu urcite nikde neni znak nebo napis "Ford" a "Mustang". Dulezite je, ze to je Shelby a ze to je model GT350 a ze je z roku 1967. Podle mne oficialni jmeno auta je pouze "Shelby GT350" (nekdy se pise mezera mezi GT a 350 a nekdy se i pise GT s teckami).Ford Mustang Shelby 1967
Podobne je to nyni napr. s upravenymi auty Porsche, kde jednotlivi tuneri (myslim tim oficialni firmy typu Techart, Gemballa, ...) prebiraji na auto plnou zaruku a i proto na auto neni nikde slovo Porsche a auta jsou pojmenovane nazvy, ktere jim dal dany tuner (bez nazvu Porsche).
Díky za opravu. Já to vím, ale napsal jsem to tam jenom pro méně znalé. Každopádně je pravda, že jsme v sekci muscle cars a tady to asi všichni znají
Tak jsem teď narazil na oficiální stránky firmy Autoworld (presněji řečeno její divize American Muscle) a jsem velice mile překvapen její nynější a budoucí produkcí. Jak již zde na fóru psal Dušan, tak GMP a ExactDetail nepřišly poslední dobou s ničím novým (pouze nové a nové barevné mutace). A právě edici Authentics od Autoworldu beru jako jejich největší konkurenci. Sám vlastním dva modely ještě když to byl klasický Ertl- Dodge Charger 69 a Chevy Impala SS 67. U obou je vše velmi kavalitně a precizně zpracováno- a cena je úplně někde jinde než GMP a ExactDetail. Abych se dostal k jádru- Autoworld se podle mého názoru snaží produkovat nové modely, a to především v nově založené edici Elite. Bohužel ještě nemám s touto edicí zkušenost- podle popisu a fotek je o kousek horší než Authentics, ale zase o kus lepší než klasický Ertl či Sunstar. Pro mě jsou letos velice zajímavé tyto modely- Plymouth Duster 71, Ford Torino Cobra 71, Chevy Nova 69 (jelikož GMP dělá pouze oholenou verzi pouze s otevíratelnou kapotou), Mercury Cougar 70, Chevy Monte Carlo 71. Proto se chci zeptat zda jste se s nimi již někdo setkal osobně a zdali byste je doporučili (cenovka je velmi příznivých cca 37USD- eBay).
S jistotou musím říct, že určitě půjdu do Dodge Superbee v bílé barvě, která má vyjít v říjnu. Dále přemýšlím nad Chargerem 68 (burgundy s bílou střechou) nebo stejným vozem udělaným pro firmu Matco Tools (modré provedení). Pro mě jsou Chargery a Challengery srdcovou záležitostí
A ještě jeden dotaz- sice jsem sběratelem především amerik 60. a 70. let, ale i v moderně mě lákají 3 vozy- Mustang od Autoartu (verze 2005 a mladší), Challenger od Hwy 61 (zase nenjnovější retro typ). A poslední je nové Camaro. Nevíte jestli ho náhodou neplánuje dělat některá z renomovaných firem (viděl jsem pouze tuším Jada toys a ještě jednu a to je hrůza)?
A ještě pro zajímavost odkaz na nové realizace Autoworld- http://www.autoworldslotcars.com/americ ... hicles.asp
S jistotou musím říct, že určitě půjdu do Dodge Superbee v bílé barvě, která má vyjít v říjnu. Dále přemýšlím nad Chargerem 68 (burgundy s bílou střechou) nebo stejným vozem udělaným pro firmu Matco Tools (modré provedení). Pro mě jsou Chargery a Challengery srdcovou záležitostí

A ještě jeden dotaz- sice jsem sběratelem především amerik 60. a 70. let, ale i v moderně mě lákají 3 vozy- Mustang od Autoartu (verze 2005 a mladší), Challenger od Hwy 61 (zase nenjnovější retro typ). A poslední je nové Camaro. Nevíte jestli ho náhodou neplánuje dělat některá z renomovaných firem (viděl jsem pouze tuším Jada toys a ještě jednu a to je hrůza)?
A ještě pro zajímavost odkaz na nové realizace Autoworld- http://www.autoworldslotcars.com/americ ... hicles.asp
Díky za odkaz, hned jsem si ho zařadil do oblíbených.
Zajímavé je, že stále používají pro všechny své modely v obou řadách (i Elite) značku - logo ERTL Collectibles. Jestli jsem to dobře pochopil, dělají dvě řady : Authentics - kde jsou zařazeny všechny modely, které převzali od Ertlu (proto Authentics). A Elite - zde jsou jejich nově vyvinuté modely. Tak uvidíme, jak to bude s kvalitou.

Ohledne AW, oznaceni Authentics a Elite je stejne jako u ERTL, co byly u ERTL Authentics je u AW Authentics a co bylo u ERT Elite je u AW Elite.
Authentics byl velmi dobry tehdy a Elite od AW by mely byt mirne upravene Elite od ERTL, forma je vsak stejna, lisi se snad nejake detaily navic (modeyl jdsou oznacovane jako "upgraded version").
Od AW Elite je ten muj zavodni modry Plymouth Roadrunner, co jem poslal jeho fotky drive. Model je dobry, rozhodne lepsi nez standardni ERTL.
Ohledne novych americk, tak Shelby Collectibles dela nejake nove Shelby (muslim tim mustangy) (GT500 a GT500 Super Snake) a mylsim si, ze Hw61 bude urcite delat noveho Challengera a Camaro - ted delaji koncept od Challengera.
Authentics byl velmi dobry tehdy a Elite od AW by mely byt mirne upravene Elite od ERTL, forma je vsak stejna, lisi se snad nejake detaily navic (modeyl jdsou oznacovane jako "upgraded version").
Od AW Elite je ten muj zavodni modry Plymouth Roadrunner, co jem poslal jeho fotky drive. Model je dobry, rozhodne lepsi nez standardni ERTL.
Ohledne novych americk, tak Shelby Collectibles dela nejake nove Shelby (muslim tim mustangy) (GT500 a GT500 Super Snake) a mylsim si, ze Hw61 bude urcite delat noveho Challengera a Camaro - ted delaji koncept od Challengera.
A Dušane, jaké bys dal hodnocení modelu ze série Elite oproti Authentics (vím, že je to subjektivní, ale jenom pro porovnání). Když jsem právě projížděl staré a i chystané modely AW Elite, tak je tam několik kousků, které bych chtěl mít ve sbírce- Ford Torin 71, Chevy Monte Carlo 71,...Od AW Elite je ten muj zavodni modry Plymouth Roadrunner, co jem poslal jeho fotky drive. Model je dobry, rozhodne lepsi nez standardni ERTL.
Teď jsem totiž našel i jeden eBay shop, kde se Elite modely pohybují kolem 38USD- je sice dražší pošta, ale i tak tam budu dva modely brát- pro sebe právě nějaký Elite a bráchovi k narozeninám Charger 69 Authentics. Každopádně bych ještě jeden model vzít mohl (abych se vešel do částky beze cla). Krom velkého výběru Authentics a Elite, mají i Chargery 68, 69 a 70 speciálně udělané pro firmu Matco Tools (jsou to verze Authentics). Nechci to dávat do společných nákupů, jelikož je to 1 volné místo.
http://stores.shop.ebay.com/AA-AND-RC-T ... ertl+elite