Porsche

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
Vlad

Re: Porsche

Příspěvek od Vlad »

Ešte na vyjasnenie tých P997 targa od Norevu, aby som si to zrovnal, prípadne mi to Tomáši oprav.
Pohľadal som foto a na prvej fotke je prvá čierna nie-dílerska P997 verzia od Norevu. Ja mám tiež tú akože zlatú dilersku, čo má voči nej asi len iné kolesá.

Obrázek

A na druhej foto je diler 2009 s rovnakými diskami ako predchádzajúci dilerský zlatý model -tento máš v zbierke. (ja už nie som si istý, či mám tiež tohto dílera :( , už je založený v depozite)

Obrázek

Ešte ku kolesám starých noreváckych Turbo. Z môjho pohľadu kolesá celkom ujdú, snáď máličko sú väčšie. No nie je to nič moc výrazného. Ale všeobecne radšej máličko väčšie kolesá ako máličko menšie. No čo je najhoršie a ruší to dojem z modelu, je, že model má veľkú svetlosť. Skúšal som to pokusne znížiť a model to výrazne zmení k lepšiemu. Samozrejme jednoduchosť noreváckych kolies je všeobecne známa.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Vlad píše:Ešte ku kolesám starých noreváckych Turbo. Z môjho pohľadu kolesá celkom ujdú, snáď máličko sú väčšie. No nie je to nič moc výrazného. Ale všeobecne radšej máličko väčšie kolesá ako máličko menšie. No čo je najhoršie a ruší to dojem z modelu, je, že model má veľkú svetlosť. Skúšal som to pokusne znížiť a model to výrazne zmení k lepšiemu. Samozrejme jednoduchosť noreváckych kolies je všeobecne známa.
No každý máme jiné nároky na modely a podle mě(už jsem to na fóru několikrát zmiňoval) tyto kola jsou hodně příšerný a velmi kazí celkový vzhled modelu.A i když musím říct,že AA u verze Porsche 911 Carrera 3.2 Coupe 1988 s těma kolama taky šlápl hodně vedle(příliš úzký límce ráfků-nikde na netu jsem takový kola u této verze nenašel a ani v katalozích AMS z let 1983-1989),tak až dá AA verzi Porsche 911 Turbo 3.0 do prodeje,tak pak bude jasné,jak hodně se tyto kola Norevu nepodařila.Když už, tak by se spíš hodila na nějakou verzi z Dakaru ;)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Tady jen na dokreslení mé poznámky ke kolům od Norevu :
první foto reálného vozu,druhé foto model Norevu - použil jsem tento pohled z předoboku,kde je rozdíl nejvíc zřetelný ;)
ObrázekObrázek

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

sva57 píše:A i když musím říct,že AA u verze Porsche 911 Carrera 3.2 Coupe 1988 s těma kolama taky šlápl hodně vedle(příliš úzký límce ráfků-nikde na netu jsem takový kola u této verze nenašel a ani v katalozích AMS z let 1983-1989),tak až dá AA verzi Porsche 911 Turbo 3.0 do prodeje,tak pak bude jasné,jak hodně se tyto kola Norevu nepodařila.Když už, tak by se spíš hodila na nějakou verzi z Dakaru ;)
Sváťo, trochu jsi mě vyprovokoval k surfování nad tou Carrerou od AA, kterou už mám odloženou. Já bych tu odchylku u AA neviděl až tak dramaticky, ono kola mohou být různá. Podívej se na tenhle odkaz, speciálně na přední kola, co tomu říkáš? : http://www.conceptcarz.com/view/photo/4 ... photo.aspx
Plně souhlasím, že Norev je u Turbo verze úplně mimo, přirovnal bych to asi tak ke kolům Ferrari Dino 246 GT od Ansonu.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Asi takto Dalibore, u toho AA bych ty přední kola zkousnul,ale ty zadní určítě ne.Prostě na Carreře 3,2 z roku 1988 jsem bohužel taková kola neviděl.V tomto směru má navrch PMA-taková kola tam měla být.A ještě něco-tvar zadního blatníku(myslím výřez pro zadní kolo)taky není úplně ideální.Reálný výřez je někde mezi AA a PMA.Já měl tento model (AA) někdy začátkem prosince doma,kdy jsem to kupoval pro kamaráda a pečlivě studoval.A i když AA na rozdíl od PMA je lépe detailně zpracován,tak přece jenom tím zadním blatníkem a hlavně těma kolama to bohužel pokazil.Jak budu mít čas,dám sem nějaké fotky.
Ideální model by byl(když pominu ty zadní blatníky) AA s kolama od PMA :D

komas

Příspěvek od komas »

Vlad píše:Ešte na vyjasnenie tých P997 targa od Norevu
První verze targy měla jiná kola u dealesrké verze a jiná u " civilní", u druhé verze jsou nejen kola, ale asi i modely stejný. Takže u mých modelů je má prvá i druhá generace vozu stejná ( vyjma zlatého odstínu u té dealerské), pokud bych chtěl mít jiná kola, zase budu mít dvě černý targy :( Takže to máš Vlado i s odkazem na fotky správně.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

sva57 píše:Ideální model by byl(když pominu ty zadní blatníky) AA s kolama od PMA :D
Hmm, většinou je to vždycky nějaký kompromis... ideální je máloco. Já ale půjdu do AA, nechci zamíchat do své kolekce 911-tek od AA jiného výrobce. Já mám prostě raději ty "čistokrevné" kolekce od jednoho výrobce, než míchanice. Stačí, že už mám něco v 993 od UT. Od Minichampsu si dokážu představit jako doplněk AA některé závodní Porscháky, které AA asi nikdy dělat nebude a tak nebude ani nikdy přímé technologické srovnání, ale ten základ chci mí čistý AA. Podobně jako třeba u Lamborghini nikdy nepůjdu do Kyosha.

komas

Příspěvek od komas »

sva57 píše: připadá mě ,že ty kola na Porsche ze 70. a 80. let nejsou ani tak velký na průměru disku,ale že ty modely mají moc tlustý pneu a úzký límce disků,ale že prostě průměr disku jak u Norevu,tak u PMA bude asi stejný.Nebo se pletu ? ;)
Tak jsem vzal k ruce šupleru a výsledek je zhruba takový ( první údaj je PMA, druhý Norev)

průměr kola i s pneu 36 mm 38 mm
průměr ráfku 25 mm 25 mm
průměr vnitřní černé "hvězdy" ráfku 18 mm 21,5 mm
šířka pneu 11,5 mm 12 mm
výška pneu od ráfku 5,3 mm 6,8 mm

Tedy v některých parametrech shoda, ale celkově je u Norevu hlavně moc " tlustá" pneumatika, její šíře ( stopa) je zato v normě. Celé to umocňuje i výrazně větší černý vnitřek kola u Norevu a tím i menší límec ráfku. Jak už bylo řečeno, nejvíce to vynikne ve srovnání s chystaným turbem od AA.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Dík Tome za info, je vidět,že rozdíl u výšky pneu od ráfku 1,5 mm úplně ten model změní ;)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Dali.B píše: Já mám prostě raději ty "čistokrevné" kolekce od jednoho výrobce, než míchanice. S
To by si asi přál každý sběratel,ale pokud chci zmapovat co nejvíce modelů od porsche aspoň od těch lepších výrobců,tak se bohužel"míchanicím"nevyhnu,jelikož to AA zatím dost odbývá ;)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“