Porovnání modelů
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Porovnání modelů
DOTAZ: Jak vypadá porovnání modelů Porsche 911 GT3 RSR Minichamps vs. AutoArt? Konkrétně se jedná o modely bez polepů. Nejde mi o rok uvedení či věrnost originálu, jen porovnání kvality zpracování. Nemá někdo ve sbírce nebo nedržel aspoň v ruce?
PMA vychází v shopech trošku levněji než AA, tak chci vědět, zda se pár stovek navíc rovná také vyšší kvalitě nebo je to jedno.
Díky
PMA vychází v shopech trošku levněji než AA, tak chci vědět, zda se pár stovek navíc rovná také vyšší kvalitě nebo je to jedno.
Díky
Předně je rozdíl v tom,že AA je die-cast a PMA je neotvírací plasťák pro děti na písek. 

No nevím, tenhle je třeba orvírací

předpokládám podle spár, že tenhle taky

tohle by měly být modely z dob, kdy se dělaly "modely" a ne ty dnešní hračky alá PMA
předpokládám podle spár, že tenhle taky

tohle by měly být modely z dob, kdy se dělaly "modely" a ne ty dnešní hračky alá PMA
Plasťák by měl být jenom ten jejich úplně poslední výrobek 911/997 GT3 R.
Všechny ostatní jsou Die-Casty, můžeš být klidný.
Jestli máš na mysli něco z řady 996, tak já jsem dal přednost AA, jsou takové jemnější zpracované, což je u AA vždy. Všimni si také proporčního rozdílu, PMA jsou celé takové jakoby nafouknutější, je to vidět hlavně na rozšíření blatníků. Tohle je na debatu, co je proporčně věrnější originálu, pravda bude někde mezi, myslím že trošku blíže AA.
Jako Minichampsy nejsou špatné, určitě patří k tomu lepšímu z jejich produkce, proti jejich posledním výrobkům jsou to přímo skvosty, ale já radím jít do AA.
Tady máš mojí 996 GT3 RSR

Všechny ostatní jsou Die-Casty, můžeš být klidný.
Jestli máš na mysli něco z řady 996, tak já jsem dal přednost AA, jsou takové jemnější zpracované, což je u AA vždy. Všimni si také proporčního rozdílu, PMA jsou celé takové jakoby nafouknutější, je to vidět hlavně na rozšíření blatníků. Tohle je na debatu, co je proporčně věrnější originálu, pravda bude někde mezi, myslím že trošku blíže AA.
Jako Minichampsy nejsou špatné, určitě patří k tomu lepšímu z jejich produkce, proti jejich posledním výrobkům jsou to přímo skvosty, ale já radím jít do AA.
Tady máš mojí 996 GT3 RSR

však toto porovnanie tu už Sváťa dával...na 996ku...(si pamatam tie pekne panty v kufri u PMA
)...a dopadlo to celkom vyrovnane 

modrý Mondial, pekný Mondial 

Tak abych to uvedl na pravou míru :
předpokládal jsem , že má licer na mysli od PMA jejich poslední verzi 997 GT3 R, a nikoliv verzi několik let starou 996. Takže 996 je lepší od AA, jak píše Dalibor.
PMA je ale oproti AA taková kovářská práce, a hlavné ty verze bez polepů vypadají dost hračkovým dojmem(hlavně tam trochu divně působí ta přední kovová mřížka v nárazníku). Takže určitě taky doporučuji AA. No a jak jsem srovnával PMA s AA jak píše Stevko,tak se jednalo o 997 GT3 CUP, a tam je na tom opravdu lépe PMA(tento model se jim vyjímečně opravdu povedl).
předpokládal jsem , že má licer na mysli od PMA jejich poslední verzi 997 GT3 R, a nikoliv verzi několik let starou 996. Takže 996 je lepší od AA, jak píše Dalibor.
PMA je ale oproti AA taková kovářská práce, a hlavné ty verze bez polepů vypadají dost hračkovým dojmem(hlavně tam trochu divně působí ta přední kovová mřížka v nárazníku). Takže určitě taky doporučuji AA. No a jak jsem srovnával PMA s AA jak píše Stevko,tak se jednalo o 997 GT3 CUP, a tam je na tom opravdu lépe PMA(tento model se jim vyjímečně opravdu povedl).
Díky chlapci, už jsem si udělal obrázek
půjdu do AA, teď ještě budu přemýšlet jakou verzi a jakou barvu. Přemýšlel jsem také o prezentační verzi 997čky od AA. Se ještě uvidí. Každopádně se nesmím řídit podle Daliho fotek, protože tam by i Maisto vypadalo úžasně
Ta černá verze vypadá fakt famózně, ale nevím jak za sklem.....

Tady máš na výběr od AA buď černou,nebo bílou. Podle mě ve vitríně je lépe viditelná bílá.

Jestli můžu taky ještě trochu poradit, dej přednost nějaké prezentační, jak píšeš, že uvažuješ i o prezentační 997. Já si myslím, že trošku pomalované to dá tomu závodnímu autu šmrnc. Jestli si chceš koupit jenom jednoho zástupce ze závodních GT3, tak bych spíše volil řadu 997. Vypadá podle mého líp. Já nejsem nějakým zásadním odpůrcem těch světlometů 996, ale spíše mi trochu u 996 vadí to zadní kolo až po pneumatiku "napěchované" pod blatník do podběhu. Toť jenom takový můj vyloženě subjektivní pohled.
Ale vůbec nejvíc bych doporučoval koupit si nějakou konkrétní závodní, podle mě takový stěžejní závodní vůz z řady 996 je vítěz své kategorie GT2 z Le Mans 2005, Alex Job Racing, teď se taky prodává za pěkné slevové ceny :

Ale vůbec nejvíc bych doporučoval koupit si nějakou konkrétní závodní, podle mě takový stěžejní závodní vůz z řady 996 je vítěz své kategorie GT2 z Le Mans 2005, Alex Job Racing, teď se taky prodává za pěkné slevové ceny :

Polepové jsem stále nezavrhnul, ale už mám na cestě to Ferrari v červené bez polepů a nevím, jak to bude vedle sebe vypadat.