Vady na modelech

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
deesse23

Re: Vady na modelech

Příspěvek od deesse23 »

aha, tak to jsem si spletl ;-)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Ten seznam je mnohem starší než dnešní noviny. ;)

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

jedou jiný systém, pokud jim tam model přidáš vč fotek řeknou že je to vada laku a model tam nepřidají, takže jsem to za sebe vzdal tam něco upozorňovat.
Hodně lidí tam hlásilo jen vady laku, které jsou pořád stejné, jen si jich všimly
Zde zase pokud někdo něco nahlásí, tak ani název modelu, není celá verze a kombinace
tj pročíst post + kontrola seznamu.
Sbírka modelů Citroën

Lukas D.

Příspěvek od Lukas D. »

Zavolal jsem do dílny co pro naši firmu něco lila ze zinku.
Je to prý mezikristalická koroze zinku způsobená nečistotami v materiálu. Převážně prý kadmium, cín a další (kadmium je potřeba v určitém množství pro lepší povrch). Tolerance příměsí a nečistot se dříve (cca. 30 let dozadu) měřila na desetiny procenta, v současnosti na tisíciny. Tolik člověk z oboru.

Na YouTube je dokument https://www.youtube.com/watch?v=sB9vkfGSKI4 o recyklaci aut. Vrak se vypustí a ve 3:50 je auto rozdrceno na malé kousky. Magnetem je separován kov, barevné kovy ručně na páse (jak se rozlišuje zinek a hliník netuším) a jestli se tam připlete elektronika s hromadou cínu a jinými sajrajty (sklo, guma, plasty) nikdo neřeší.
V 5:45 se nakládá loď právě do číny. V číně to roztaví, (podle toho jak dobře vyseparují ostatní látky, určí výslednou "ryzost") nalejí ingoty a prodávají.
ZDE http://www.007swz.com/ProfessionList-1-1796.html je nabídka v čistotách 50 až 99,9%. Čistotě odpovídá cena, když někdo vyrábí mixer tak nepočítá s životností 15 let a asi mu stačí 80%. Na přívěsky, klíčenky a podobné cetky, třeba těch 50%.

Tam kde je výrobek na pohled stejný a rozdílná cena, se vždy najde nějaký podvodník.
Pokud výrobce modelů (Kyosho, AA, TSM....) dostane od nějakého vykuka nabídku na 99,9% zinek (někde jsem četl že je potřeba 99,995% což jsou ty zmíněné tisícinky) za super cenu a papíry jsou OK (čechům netřeba vysvětlovat), tak to dál neřeší. To až sběratelé za pár let. Na rozbor se podstrčí paletu čistých cihel a zbytek vagonu je sajrajt podle drzosti překupníka. Kvalita jednotlivých modelů se tedy asi řídí podle toho, kde a kdy takový podvodník kšeftoval. Pak by byla naděje, že se budou rozpadat modely z určité dekády. Co to ale provede s trhem a následně výrobou, je ve hvězdách.
Nebo to rozkrádají soudruzi zaměstnanci a nahrazuhjí levnějším materiálem (taky známe). Pak se to může táhnout donekonečna.

Rozpad prý trvá cca 10 let. Proces se nedá ovlivnit.
Pokud má někdo z vás náladu, bylo by dobré uvést jak staré jsou postižené modely.
Naposledy upravil(a) Lukas D. dne 20 dub 2015, 20:49, celkem upraveno 4 x.

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

moje 2CV vyšlo v roce 2009
Sbírka modelů Citroën

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

ja mám (dúfam že) jediný zincpest na striebornom Ferrari 612 HW Elite - to čínske čudo :D...ľavé dvere sú chytené, myslím že rok 2005
modrý Mondial, pekný Mondial :)

Jirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka »

Já mám, nyní již "načatou" Coca Colu od června 2010, takže předpokládám, že byla vyrobena v roce 2009.
http://jirka-automodely-1-18.galerie.cz ... -coca-cola

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Range Rover Sport bílá - Autoart

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Mercedes 770 - Signature

Obrázek

Obrázek
Sbírka modelů Citroën

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

bBurago Citroën C6
kamarád poslal fotky, vylezla z pod laku základní bílá vrstva, nebo bobtná kasle.
původně to nebylo, má model nafocený

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Sbírka modelů Citroën

deesse23

Příspěvek od deesse23 »

a co ty pneumatiky?

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“