Modely CMC 1:18

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
golfman
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely CMC 1:18

Příspěvek od golfman »

Ahoj, určitě jste také zaregistrovali, že CMC při příležitosti nekonání výstavy Technoclasica vydal limitku 300 kusů Jaguáru ve zlaté metalíze. Vím , že se v tom vyznáte víc, myslíte, že takové provedení mohlo existovat?
Jaguar.jpg

Lubos5340

Příspěvek od Lubos5340 »

Já si myslím, že v roce 1953 to s těmi metalízami na autech až tak "slavné" nebylo....
Ale nemůžu tvrdit na 100% že C v této barvě nikdy neexistovalo.
Kdybych CMC ještě sbíral, preferoval bych klasické barvy a závodní verze.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Myslím, že ne.
Pokud CMC vydá něco k nějakému výročí nebo nějaké výstavě a tak podobně, jsou to většinou nereálné věci za nadsazené ceny.
Například Bugatti 57SC Corsica s červeným pruhem...
Také já dávám přednost jednoznačně závodním C-typům, zvláště když si na nich CMC krásně vyhrálo s řadou odlišností.
Jsou mnohem autentičtější. Autentický je určitě také ten červený, udělaný podle současného renovovaného stavu, ale to už mít nemusím, navíc ta červená se mi k tomuto vozu nelíbí.

golfman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfman »

Tak dík , souhlasím s vašim názorem na metalízu. Bohužel já na rozdíl od vás nemám ve sbírce moc rád závodní verze, takže mi zbývá na výběr tmavě zelená. :x
Naposledy upravil(a) golfman dne 28 bře 2020, 23:26, celkem upraveno 1 x.

Lubos5340

Příspěvek od Lubos5340 »

Tmavě zelenou "nic nezkazíš" :D

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Souhlas. Mě se také většinou více líbí silniční verze než závodní. Třeba u Talbotu Lago bych dal jednoznačně přednost silničním, kdyby nebyly zpackané. Ale u Jaguárů mi to po úvaze vyšlo obráceně.

Marfil13

Příspěvek od Marfil13 »

Dali.B píše:
26 bře 2020, 18:29
Myslím, že ne.
Pokud CMC vydá něco k nějakému výročí nebo nějaké výstavě a tak podobně, jsou to většinou nereálné věci za nadsazené ceny.
Například Bugatti 57SC Corsica s červeným pruhem...
Také já dávám přednost jednoznačně závodním C-typům, zvláště když si na nich CMC krásně vyhrálo s řadou odlišností.
Jsou mnohem autentičtější. Autentický je určitě také ten červený, udělaný podle současného renovovaného stavu, ale to už mít nemusím, navíc ta červená se mi k tomuto vozu nelíbí.

Tento názor je z daného úhlu pohledu striktní selekce dle historických faktů, naprosto pochopitelný. Z hlediska sběratele modelů právě u Corsiky ale nemám například problém s modelem z "Pebble Beach", neboť v tomto zbarvení auto jezdí, byť po pro někoho rozporuplné renovaci. Jde o tak ojedinělý kousek (v rámci počtu vyrobených kusů), že za daších 80 let i tento kousek bude důležitým "historizmem" s rodokmenem, ve kterém bude zaneseno, že v roce XXX vozidlo zakoupil a zrekonstruoval ten a ten....prostě jedno z dat historie vozu.
Větší problém bych měl mít s Audi Front, kde všechny tři doposud prodávané barevné kombinace jsou fikcí, ale přesto to auto tak nějak mezi ostatní veterány od CMC patří. I když existovalo jen jedno v bílé barvě. Ale jakmile si ho sám přestříkám, vyhovím sice historickým reáliím, ale model ztratí investiční hodnotu...
Ještě připojím limit, za který ale nepůjdu - klasická ukázka je Bugatti Royale de Ville od Bauera. Proporční výkyvy z měřítka, chybný sklon boudy, špatný úhel větrného štítu a nesmyslné upevnění rezervy, to jsou všechno prvky, které deformují základní linie vozu a to mi skutečně vadí.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Joj, to je moc témat, tak to vezmu popořadě. :)
Asi došlo k nedorozumění, já jsem nemyslel Corsicu z Pebble Beach M-136 (krokodýlí kůže). Proti modelům vozů dle současného renovovaného stavu nic nemám. To bych nemohl mít ve sbírce např. černou Testa Rossu #124 M-081 nebo posledního Jaguara type C #13 M-196. Já měl na mysli Corsicu M-135 (červený pruh), nesmysl, který byl vydán také k nějaké výstavě či k čemu...
Otázku s Audi Front Roadster jsem vyřešil jednoduše, měl jsem model červený/krémový - prodal jsem ho a Audi Front Roadster jsem vyřadil z okruhu svého zájmu.
Bugatti Royale je podle mého názoru v celkem přesném měřítku, akorát ne 1:18, ale 1:16. K uvedeným chybám bych ještě přičetl špatné čalounění - obyčejné modré namísto toho se vzorem. A až mi ho vyrobí CMC v měřítku 1:18, půjde Bauer okamžitě do světa. Akorát... když je to Royale, mé nejvíc nejoblíbenější auto. :lol:

Marfil13

Příspěvek od Marfil13 »

Jasné, tu Corsiku jsem zmínil spíš jako návazný koment, ne jako přímou reakci :D
Té Audiny by mi bylo líto i když bych měl nejraději tu původně vystavovanou - bílou.
Do té Royalky asi CMC nepůjde, myslím, že počítají s tím, že je trh nasycen.. :(
To její čalounění měl zvládnuté např. Franklin-Mint u 1/24.
Bauerova "18" je spíš měřítkově trochu rozházená, prostor pro řidiče se zdá být tak o 20% kratší....nemám přesné údaje o rozměrech modelu, ale když vyjdeme z toho, že délka velkého auta je 6,401 m, tak délka modelu 1:18 by měla být 35,6 cm. rozvor má auto 4,32 m, což by na modelu mělo dát 24 cm. :?:
Naposledy upravil(a) Marfil13 dne 30 bře 2020, 13:05, celkem upraveno 2 x.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

To je mi jasné, že mi CMC nevyrobí Royalku. ;)
I když, když se dali do takového Pullmanu …
Ty délkové rozměry u Bauera jsem kdysi proměřoval a mám dojem, že mi to tenkrát sedělo 1:16.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“