Modely CMC 1:18
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Modely CMC 1:18
Ahoj, určitě jste také zaregistrovali, že CMC při příležitosti nekonání výstavy Technoclasica vydal limitku 300 kusů Jaguáru ve zlaté metalíze. Vím , že se v tom vyznáte víc, myslíte, že takové provedení mohlo existovat?
Já si myslím, že v roce 1953 to s těmi metalízami na autech až tak "slavné" nebylo....
Ale nemůžu tvrdit na 100% že C v této barvě nikdy neexistovalo.
Kdybych CMC ještě sbíral, preferoval bych klasické barvy a závodní verze.
Ale nemůžu tvrdit na 100% že C v této barvě nikdy neexistovalo.
Kdybych CMC ještě sbíral, preferoval bych klasické barvy a závodní verze.
Myslím, že ne.
Pokud CMC vydá něco k nějakému výročí nebo nějaké výstavě a tak podobně, jsou to většinou nereálné věci za nadsazené ceny.
Například Bugatti 57SC Corsica s červeným pruhem...
Také já dávám přednost jednoznačně závodním C-typům, zvláště když si na nich CMC krásně vyhrálo s řadou odlišností.
Jsou mnohem autentičtější. Autentický je určitě také ten červený, udělaný podle současného renovovaného stavu, ale to už mít nemusím, navíc ta červená se mi k tomuto vozu nelíbí.
Pokud CMC vydá něco k nějakému výročí nebo nějaké výstavě a tak podobně, jsou to většinou nereálné věci za nadsazené ceny.
Také já dávám přednost jednoznačně závodním C-typům, zvláště když si na nich CMC krásně vyhrálo s řadou odlišností.
Jsou mnohem autentičtější. Autentický je určitě také ten červený, udělaný podle současného renovovaného stavu, ale to už mít nemusím, navíc ta červená se mi k tomuto vozu nelíbí.
Tak dík , souhlasím s vašim názorem na metalízu. Bohužel já na rozdíl od vás nemám ve sbírce moc rád závodní verze, takže mi zbývá na výběr tmavě zelená.
Naposledy upravil(a) golfman dne 28 bře 2020, 23:26, celkem upraveno 1 x.
Tmavě zelenou "nic nezkazíš"
Souhlas. Mě se také většinou více líbí silniční verze než závodní. Třeba u Talbotu Lago bych dal jednoznačně přednost silničním, kdyby nebyly zpackané. Ale u Jaguárů mi to po úvaze vyšlo obráceně.
Dali.B píše: ↑26 bře 2020, 18:29Myslím, že ne.
Tento názor je z daného úhlu pohledu striktní selekce dle historických faktů, naprosto pochopitelný. Z hlediska sběratele modelů právě u Corsiky ale nemám například problém s modelem z "Pebble Beach", neboť v tomto zbarvení auto jezdí, byť po pro někoho rozporuplné renovaci. Jde o tak ojedinělý kousek (v rámci počtu vyrobených kusů), že za daších 80 let i tento kousek bude důležitým "historizmem" s rodokmenem, ve kterém bude zaneseno, že v roce XXX vozidlo zakoupil a zrekonstruoval ten a ten....prostě jedno z dat historie vozu.
Větší problém bych měl mít s Audi Front, kde všechny tři doposud prodávané barevné kombinace jsou fikcí, ale přesto to auto tak nějak mezi ostatní veterány od CMC patří. I když existovalo jen jedno v bílé barvě. Ale jakmile si ho sám přestříkám, vyhovím sice historickým reáliím, ale model ztratí investiční hodnotu...
Ještě připojím limit, za který ale nepůjdu - klasická ukázka je Bugatti Royale de Ville od Bauera. Proporční výkyvy z měřítka, chybný sklon boudy, špatný úhel větrného štítu a nesmyslné upevnění rezervy, to jsou všechno prvky, které deformují základní linie vozu a to mi skutečně vadí.
Joj, to je moc témat, tak to vezmu popořadě.
Asi došlo k nedorozumění, já jsem nemyslel Corsicu z Pebble Beach M-136 (krokodýlí kůže). Proti modelům vozů dle současného renovovaného stavu nic nemám. To bych nemohl mít ve sbírce např. černou Testa Rossu #124 M-081 nebo posledního Jaguara type C #13 M-196. Já měl na mysli Corsicu M-135 (červený pruh), nesmysl, který byl vydán také k nějaké výstavě či k čemu...
Otázku s Audi Front Roadster jsem vyřešil jednoduše, měl jsem model červený/krémový - prodal jsem ho a Audi Front Roadster jsem vyřadil z okruhu svého zájmu.
Bugatti Royale je podle mého názoru v celkem přesném měřítku, akorát ne 1:18, ale 1:16. K uvedeným chybám bych ještě přičetl špatné čalounění - obyčejné modré namísto toho se vzorem. A až mi ho vyrobí CMC v měřítku 1:18, půjde Bauer okamžitě do světa. Akorát... když je to Royale, mé nejvíc nejoblíbenější auto.
Asi došlo k nedorozumění, já jsem nemyslel Corsicu z Pebble Beach M-136 (krokodýlí kůže). Proti modelům vozů dle současného renovovaného stavu nic nemám. To bych nemohl mít ve sbírce např. černou Testa Rossu #124 M-081 nebo posledního Jaguara type C #13 M-196. Já měl na mysli Corsicu M-135 (červený pruh), nesmysl, který byl vydán také k nějaké výstavě či k čemu...
Otázku s Audi Front Roadster jsem vyřešil jednoduše, měl jsem model červený/krémový - prodal jsem ho a Audi Front Roadster jsem vyřadil z okruhu svého zájmu.
Bugatti Royale je podle mého názoru v celkem přesném měřítku, akorát ne 1:18, ale 1:16. K uvedeným chybám bych ještě přičetl špatné čalounění - obyčejné modré namísto toho se vzorem. A až mi ho vyrobí CMC v měřítku 1:18, půjde Bauer okamžitě do světa. Akorát... když je to Royale, mé nejvíc nejoblíbenější auto.
Jasné, tu Corsiku jsem zmínil spíš jako návazný koment, ne jako přímou reakci
Té Audiny by mi bylo líto i když bych měl nejraději tu původně vystavovanou - bílou.
Do té Royalky asi CMC nepůjde, myslím, že počítají s tím, že je trh nasycen..
To její čalounění měl zvládnuté např. Franklin-Mint u 1/24.
Bauerova "18" je spíš měřítkově trochu rozházená, prostor pro řidiče se zdá být tak o 20% kratší....nemám přesné údaje o rozměrech modelu, ale když vyjdeme z toho, že délka velkého auta je 6,401 m, tak délka modelu 1:18 by měla být 35,6 cm. rozvor má auto 4,32 m, což by na modelu mělo dát 24 cm.
Té Audiny by mi bylo líto i když bych měl nejraději tu původně vystavovanou - bílou.
Do té Royalky asi CMC nepůjde, myslím, že počítají s tím, že je trh nasycen..
To její čalounění měl zvládnuté např. Franklin-Mint u 1/24.
Bauerova "18" je spíš měřítkově trochu rozházená, prostor pro řidiče se zdá být tak o 20% kratší....nemám přesné údaje o rozměrech modelu, ale když vyjdeme z toho, že délka velkého auta je 6,401 m, tak délka modelu 1:18 by měla být 35,6 cm. rozvor má auto 4,32 m, což by na modelu mělo dát 24 cm.
Naposledy upravil(a) Marfil13 dne 30 bře 2020, 13:05, celkem upraveno 2 x.
To je mi jasné, že mi CMC nevyrobí Royalku.
I když, když se dali do takového Pullmanu …
Ty délkové rozměry u Bauera jsem kdysi proměřoval a mám dojem, že mi to tenkrát sedělo 1:16.
I když, když se dali do takového Pullmanu …
Ty délkové rozměry u Bauera jsem kdysi proměřoval a mám dojem, že mi to tenkrát sedělo 1:16.