Paráda
Tohle byla velmi dobrá koupě. Gratuluji.
Plastové ráfky kol v barvě karoserie těm stříbrným šípům sluší podstatně víc, než hliníkové u reedicovaných modelů.
Mě se ty ráfky líbí obojí, trošku mě mrzí, že tenkrát CMC ještě asi nedělalo řemínky, ten typický doningtonovský řemen přes kapotu by byl prima. Reedice z roku 1939 mají zase pěknější výfuky, ale co z toho, když č.12 je úplně mimo realitu...
To je pravda, některé ty nové Solida jsou opravdu pěkné, za ty peníze....
Ale řekl bych, že v podvědomí lidí je ta značka stále jako povl, moc se neprodává, ale snad se to časem změní.
Nebylo to tak vždycky. Třeba v 60 - 80. letech minulého stoleti na tom bylo Solido dobře a kolekce Age D' Or byla pojem. Pravda, už je to davno, byla v meritku 1:43, ale věřím, že je porad dost lidí, kteří to pamatuji
Solido bylo v 60-70 letech pojem. Rád vzpomínám na každý nový model do sbírky /1:43/, ať byl v papírové červené nebo pak v novější oranžové /už do ní bylo vidět/ krabičce.Jelikož jsem sbíral převážně závodní modely, bylo potřeba dolepit obtisky, tak jsem si ke každému vybudoval osobní vztah. Sice nedosahují kvalit identických modelů, které v následujících letech vyrobil někdo jiný, ale pořád je mám ve sbírce /třeba i duplicitně/.
Pak se zvrtlo, když přišel nástup nových koleček /alá Bburago/,tamponový potisk /nesmyslný/ a modely v plastových boxech...