Měřítka, výrobce, volnější téma :-)

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
sva57
Kontaktovat uživatele:

Re: Co chystáte? (aneb co je na cestě)

Příspěvek od sva57 »

Možná jsi to HOPPA nepochopil,ale tady šlo o to,že pokud sbíráš jedno měřítko,např. 1/18,tak když kupuješ k tomu i 1/16,1/20,tak tím sbírku znehodnocuješ-aspoň podle mě ;)

HOPPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HOPPA »

Sváťo pochopil jsem Tě přesně ;) Je to věc názoru-můžeš sbírat cokoliv,když se Ti to líbí a ostatním třeba ne.
Vem si,že budu sbírat rally vozy a nebudu tam moct dát R Alpine 110-je tak malá,že kdyby ji udělali v 1:18,tak to ve vitríně kopne.Tak ji dělalí v 1:16 a jsem zvědav,zda jí a v jakém měřítku udělá Ottík.
Tvá sbírka je fascinující obsáhlostí,kvalitou modelů atd .Prostě každý si jede svojí cestičku a každý má svůj názor.Jak Ty,tak já ;)
Už jsme to tu zamastili dost,BaRT nás zabije :D
Apropo,co je u Teba nového na cestě? ;)
Koupím si jakékoliv auto,pokud to bude Renault Mégane ;)
http://www.meganehoppa.estranky.cz/
Obrázek-----Obrázek

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Já to nazačátku rozdělil a beru je do 1/24 včetně (takže Polistil 1/25 nevedu) modely v 1/18 jsou vedle sebe a v 1/24 také, rušivě mě to nepřijde a výhoda je že určité auta bych jinak neměl. Mě se jinak libí sbírky sbírky s určitým konceptem, třeba WRC a mít všechny typy, nebo Citroën, nebo Renault (hoppa), nostalgie a podobně mít odevšeho trošku a vlastně nic kompletního mi přijde takové nekompletní a sám bych to nechtěl. Pak narozdíl od Sváťi beru model jako auta a stejně beru jejich vývoj. Proto mě nevadí mít ve sbírce Maisto 2CV z roku 1995 a vedle něho novinku Norev 2CV z roku 2010. Prostě stejně jako na autech je krásně vidět vývoj, vylepšování v lakování (původní FR jsou stříkané) a to jak výrobci zapracovali od osiček až po lepty na autech, nepřijde mi to také rušivé a v některých modelech je jich "jednoduchost" až krásná. Jinak dnes je výhoda internetu a to jak na nakupování tak i prodej, takže že by se něco za 5-10let neprodalo pokud bych změnil názor strach nemam

Udělám z toho nové téma...
Sbírka modelů Citroën

sva57
Kontaktovat uživatele:

Re: Měřítka, výrobce, volnější téma :-)

Příspěvek od sva57 »

To Hoppa :
pokud sbírám určité měřítko,tak se ho snažím dodržovat.Takže pokud je A 110 malinké auto a mám ho v měřítku,tak bude i v tom měřítku malinké oproti ostatním rally modelům.Právě o tom to je,abych viděl,jaké rozdíly ve velikosti mezi jednotlivýma autama jsou.A plácat mezi 1/18 model 1/16,aby modely byly všechny stejně velké je opravdu poněkud scestné(toto hodně praktikovalo Bburago-dělalo tzv. modely do krabice, měřítko,neměřítko).Ale je to každého věc.A Ty,jelikož se nespecializuješ na měřítko(je Ti to jedno),tak máš i jiný názor jak já.Pokud by jsi ctil měřítko,asi by byl tvůj názor opačný.Asi jsem na modely větší pedant než většina z tady toho fóra.A pokud chci mít ve vitrínách opravdu zmenšeniny ve stejném měřítku,tak se snažím toto měřítko striktně dodržovat.
A co se týká OttO,tak díky bohu že ctí taky měřítko a pokud A 110 udělají,tak bude tak malinká,jak má být. :D
No a na cestě je momentálně tak akorát moje rekonvalescence :lol:
To B@rt :
Co se týká koncepčnosti sbírky,moc jsem nepochopil,kam tím míříš.Jestli Tvá sbírka,která obsahuje tuším 4 značky je koncepční a moje,která se zaměřuje na cestovní,sportovni a závodní auta od roku 1950 po dnešek(mimo formulí) je nekoncepční :?:
A co se týká prodeje starých modelů-jak už jsem tady psal v předešlých přízpěvcích- v 90. letech jsem byl rád,že se dalo v tomto měřítku koupit aspoň něco.A jelikož jde vývoj dál,tak pochopitelně stoupají i mé nároky na modely.A proto ten prodej.A je tady i otázka místa.Takže se musím zbavovat horších modelů,aby udělaly místo modelům lepším.Nechci dopadnout jak spousta sběratelů,kteří mají modely někde v archívu v krabicích.Já musím mít všechny modely na očích.
No to jsem se zase jednou rozepsal :D

ksmotorsport
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ksmotorsport »

Klídek....bacha na pumpu. :lol:
Také mám modely ve třech měřítkách,ale preferuji 1/18.Ostatní mám pro inspiraci nebo pro radost.
Ale jinak souhlas. ;)
Nedodržování měřítka mi vadí nejvíc.Píšou 1/18 a je to rozměrový guláš. :oops:
Postavíš modely vedle sebe za sklo a pak to teprve tluče...Máš například deset aut jednoho typu v několika úpravách,v údajně jednom rozměru,
a nedá se to přehlédnout.Deset i víc mm rozdíl. :roll: To je opravdu hnus.

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

taky naprosto souhlasím se Svatou.Ale chápu i ty ,kteří sbírají třeba jednu značku vozu a sbírají všechny modely bez ohledu na měřítka at už je to jen hračka či špičkový model......zkrátka všechno 8-)

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

vidim ze sa nam to tu štiepi na "tvrdoměřítkárě" a "rozměrové liberály" :D...ono to dokáže fakt nasrať ked nejaky packal vyrobí "model do krabice"...a este viac ked sa jedná o nejaky polozabudnutý model o ktory sa iny vyrobca ani nepokúsi...ja som roky zhánal (za dobru cenu samozrejme :D )Bburago RR Camargue (paradoxne prvé Bb v "diamond" mierke 1/18) ktore je 1/22 :D :D :D...tí šialenci uz asi zacinali tuto mierku s planovanymi malymi krabicami :D...a teraz vyzera vedla ostatnych modelov ako šlapacie auticko pre deti :(
chapem ze niekto ked zbiera urcitu znacku alebo typ aut tak nema velmi na vyber co mu vyrobcovia ponúknu, a ked niekto ma volnejsi rozsah (myslené v dobrom sváťo) "sportovne a zavodne autá od roku 1950" tak si moze co do kvantity ale hlavne do kvality vyberať :)
modrý Mondial, pekný Mondial :)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Jasný,já bych jen dodal,že vůbec nešlo v naší debatě o sběratele,kteří eventuelně sbírají třeba jednu značku ve všech měřítkách. :)

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

sva57 píše:To B@rt :
Co se týká koncepčnosti sbírky,moc jsem nepochopil,kam tím míříš.Jestli Tvá sbírka,která obsahuje tuším 4 značky je koncepční a moje,která se zaměřuje na cestovní,sportovni a závodní auta od roku 1950 po dnešek(mimo formulí) je nekoncepční :?:
A co se týká prodeje starých modelů-jak už jsem tady psal v předešlých přízpěvcích- v 90. letech jsem byl rád,že se dalo v tomto měřítku koupit aspoň něco.A jelikož jde vývoj dál,tak pochopitelně stoupají i mé nároky na modely.A proto ten prodej.A je tady i otázka místa.Takže se musím zbavovat horších modelů,aby udělaly místo modelům lepším.Nechci dopadnout jak spousta sběratelů,kteří mají modely někde v archívu v krabicích.Já musím mít všechny modely na očích.
No to jsem se zase jednou rozepsal :D
-vytáhl jsem část pro mě.
U mě je měřítko 1/24 a vyšší tj vše nad 1/24 v těchto 3 automobilek koupím (jednu verzi od druhu, barevným mutacím se snažím vyhýbat). Až na modely které nejdou koupit (vím o dvou) u mě vše najdeš aspoň od kusu. Ale prostě u tebe mi příjde že od 1950 po dnešek ti tam strašně modelů chybí a spousta aut ti utíká, beru že nechceš Solido, ale třeba namátkou Citroën. CX od NEO bys měl mít, BX od OTTO, C6 Norev, C5 čína, DS3 Norev (beru jen Top modely a modely co nemají otevírací pouze přední dveře) a takhle když vezmu i další značky tak je vlastně nemožné to zkompletovat protože těch typů je za 60let strašná síla a to by mě prostě vadilo když bych věděl že tohle a tohle potřebuji, teď to vyšlo a možná to pak nebude... Nevím zda jsem to dobře popsal. Já dnes když si pohlídám novinky tak je sbírka stále zaměřením kompletní.

add Stevko86
Ono v tom je ještě jeden chyták pokud žádáš o licence tak občas mají výrobci exklusivitu a nebo určitou dobou po kterou model nevydáš, takže třeba když vydal bburago Citroën C6 tak tu exklusivitu měl na 1/18 Norev a oni mohli jít do 1/24 která asi už tak neletí a tak udělali 1/20 která se blíží 1/18 a zároveň ji mohli vydat. Někde jsem to četl na FR foru a odpovídal distributor bburago. Pak samozřejmě problém obalů je druhá věc a určité modely by se do běžných krabic nevešli...
Sbírka modelů Citroën

racing18

Příspěvek od racing18 »

Za čtvrť století co se sbíráním zabývám musím dát Sváťovi za pravdu,alespoň z mého pohledu.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“