Muscle cars

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
BaRT
Site Admin

Re: Muscle cars

Příspěvek od BaRT »

Jo pěkně si nám to vysvětlil lazard, super.
Sbírka modelů Citroën

lazard

Příspěvek od lazard »

Jinak musím říct lazarde, že ti hodně závidím toho tvýho Judge a Chevella 70
A co Olds 4-4-2? Je divne, ze 4-4-2 je casto opomijeny, ikdyz, vicemene byl asi uzivatelsky pristupnejsi nez GTO nebo Chevelle, protoze na rozdil of nich, 4-4-2 "umel i zatacet". Jak jsem byl jednou za morem, tak jsem videl skutecny 1970 4-4-2 a vypadal opravdu magnificentne, ale to asi kazde auto z te doby.
Jo pěkně si nám to vysvětlil lazard, super.
Na muscle cars nejsem zadny expert, ale neco jsem o nich precetl, protoze kdyz mam nejaky model auta, tak chci vedet taky neco o skutecnem aute. A modelu muscle caru mam asi 30.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

sashator píše:Já jsem si také k tomuto tématu pořídil velice pěknou encyklopedii- The ultimate muscle cars, vyšla i s poštou okolo 400,-. Je zde spousta fotek a technických údajů, zahrnuje i moderní verze (trošku si protiřečí, jelikož obsahuje i corvetty). Sice nejde do hloubky, ale pro úplný začátek je myslím naprosto ideální.
Já mám taky jednu anglicky psanou knížku o Muscle Cars a stejně jako v Tvoji encyklopedii i zde je taky zahrnuta Corvetta. Ale souhlasím s Dušanem, Corvette by se do Muscle cars zahrnovat neměla. Corvette je pojem sám o sobě.

sashator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sashator »

A co Olds 4-4-2? Je divne, ze 4-4-2 je casto opomijeny
Tak ten je samozřejmě taky super, ale jelikož už vlastním Oldsmobille Cuttlas v červneném provedení s bílým interiérem(také ExactDetail), tak zkrátka teď mají přednost jiní...... Ale máš pravdu, že hlavně Oldsmobilly a Buicky jsou někdy hodně opomíjené a přitom jsou to taky slušný káry. Já například měl možnost prohlédnout si Buick GSX 1970 a je to nádhera. Jak Buicky tak Oldsmobilly byly vlastně víceméně postaveny na platformě Chevrolettu ale byly a v dnešní době jako veteráni jsou mnohem levnější.

(nefunkční link odstraněn adminem)

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

Tak to vypadá, že na nějaký čas změním kategorii...ale v Americe zůstanu a slovo "muscle" se taky hodí. Zalíbily se mi totiž klasické americké trucky, zatím jsem vzal dva (fotky dodám během týdne). Tak až budeš zase brát něco z Ebay tak dej vědět, myslím, že se rád přidám ;)

sashator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sashator »

Tak to jsem rád, že jsem našel parťáka na nákupy. Nejlepší bude, když mi někdy zprávou pošleš ty modely co se ti líbí a já až budu vybírat várku pro sebe budu automaticky koukat i na ty tvoje.

Jinak se pomalinku pokouším dělat svoje stránky, tak až budou, hodím sem odkaz (nebude to sice žádnej zázrak, ale aspoň nějaká ta galerie apod.)

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

Dal jsem se na modely Tonkin 1/53. A co bych od nich mooc rád měl doma...Peterbilt 379 day cab, Volvo 780VNL nebo Freightliner Cascadia (seřadil jsem je od toho o který mám největší zájem). Jinak z návěsů bych určitě rád klasický skříňový typ.

sashator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sashator »

Tak se nám nějak toto téma zaseklo.

Tento týden dorazil po mnoha týdnech (nechal jsem to posílat z Kanady surface poštou) první z krasavců- 1967 Shelby G.T. 350 od ExactDetail. A musím říct, že jsem z ní naprosto unešenej. Zpracování na vynikající úrovni (jako vždy u této firmy), po všech stránkách nádherná. Barevné provedení- šedivá s bílými pruhy. Asi právě ta barevná kombinace mě hodně dostává, ve sbírce docela vyniká. Když bych tento model osobně zhodnotil ze všech hledisek, tak ode mě dostane 9/10. Hned jak jsem Shelby postavil vedle Fordu Mustang 1968 od Autoartu (Bullitt), tak už přemýšlím, že budu postupně chtít zkompletovat sbírku Fordů - 1965 od Authentics, 1966 závodní Shelby od ExactDetail, 1968 Shelby od ExactDetail, 1971 Mach I od Autoart, 1970 od Highway 61 a konečně i modernu 2005 od Autoart. No však je pořád co pořizovat :D

Teď ještě čekám na El Camino, které by snad taky mělo co nevidět dorazi.
Dal jsem se na modely Tonkin 1/53. A co bych od nich mooc rád měl doma...Peterbilt 379 day cab, Volvo 780VNL nebo Freightliner Cascadia (seřadil jsem je od toho o který mám největší zájem). Jinak z návěsů bych určitě rád klasický skříňový typ.
Jinak jsem se ti díval i na ty trucky a nic moc jsem nenašel, a především je téměř nemožný najít shop, kde by měli jak trucky, tak i kalsické 1:18. Bojím se, že to asi do kupy nedáme, i když mě to teda mrzí. Každopádně kdybys našel nějaký obchod, kde budou dobrý ceny a budou mít od všeho něco, stačí se ozvat.

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

Gratuluju...Shelby od Exact Detail je i pro mě srdcovka. Možná bych časem uvažoval o GT350 1966 od EXACTu. Jinak jsem našel český E-shop, kde mají přesně to co já rád - www.modely.us , mají tam i něco málo od Highway 61...hlavně se mi tam líbí Camaro 1969 ZL-1.

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Jo, již jsem ho zařadil mezi České E-Shopy...
Sbírka modelů Citroën

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“