Muscle cars
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Muscle cars
A co Olds 4-4-2? Je divne, ze 4-4-2 je casto opomijeny, ikdyz, vicemene byl asi uzivatelsky pristupnejsi nez GTO nebo Chevelle, protoze na rozdil of nich, 4-4-2 "umel i zatacet". Jak jsem byl jednou za morem, tak jsem videl skutecny 1970 4-4-2 a vypadal opravdu magnificentne, ale to asi kazde auto z te doby.Jinak musím říct lazarde, že ti hodně závidím toho tvýho Judge a Chevella 70
Na muscle cars nejsem zadny expert, ale neco jsem o nich precetl, protoze kdyz mam nejaky model auta, tak chci vedet taky neco o skutecnem aute. A modelu muscle caru mam asi 30.Jo pěkně si nám to vysvětlil lazard, super.
Já mám taky jednu anglicky psanou knížku o Muscle Cars a stejně jako v Tvoji encyklopedii i zde je taky zahrnuta Corvetta. Ale souhlasím s Dušanem, Corvette by se do Muscle cars zahrnovat neměla. Corvette je pojem sám o sobě.sashator píše:Já jsem si také k tomuto tématu pořídil velice pěknou encyklopedii- The ultimate muscle cars, vyšla i s poštou okolo 400,-. Je zde spousta fotek a technických údajů, zahrnuje i moderní verze (trošku si protiřečí, jelikož obsahuje i corvetty). Sice nejde do hloubky, ale pro úplný začátek je myslím naprosto ideální.
Tak ten je samozřejmě taky super, ale jelikož už vlastním Oldsmobille Cuttlas v červneném provedení s bílým interiérem(také ExactDetail), tak zkrátka teď mají přednost jiní...... Ale máš pravdu, že hlavně Oldsmobilly a Buicky jsou někdy hodně opomíjené a přitom jsou to taky slušný káry. Já například měl možnost prohlédnout si Buick GSX 1970 a je to nádhera. Jak Buicky tak Oldsmobilly byly vlastně víceméně postaveny na platformě Chevrolettu ale byly a v dnešní době jako veteráni jsou mnohem levnější.A co Olds 4-4-2? Je divne, ze 4-4-2 je casto opomijeny
(nefunkční link odstraněn adminem)
Tak to vypadá, že na nějaký čas změním kategorii...ale v Americe zůstanu a slovo "muscle" se taky hodí. Zalíbily se mi totiž klasické americké trucky, zatím jsem vzal dva (fotky dodám během týdne). Tak až budeš zase brát něco z Ebay tak dej vědět, myslím, že se rád přidám 

Tak to jsem rád, že jsem našel parťáka na nákupy. Nejlepší bude, když mi někdy zprávou pošleš ty modely co se ti líbí a já až budu vybírat várku pro sebe budu automaticky koukat i na ty tvoje.
Jinak se pomalinku pokouším dělat svoje stránky, tak až budou, hodím sem odkaz (nebude to sice žádnej zázrak, ale aspoň nějaká ta galerie apod.)
Jinak se pomalinku pokouším dělat svoje stránky, tak až budou, hodím sem odkaz (nebude to sice žádnej zázrak, ale aspoň nějaká ta galerie apod.)
Dal jsem se na modely Tonkin 1/53. A co bych od nich mooc rád měl doma...Peterbilt 379 day cab, Volvo 780VNL nebo Freightliner Cascadia (seřadil jsem je od toho o který mám největší zájem). Jinak z návěsů bych určitě rád klasický skříňový typ.
Tak se nám nějak toto téma zaseklo.
Tento týden dorazil po mnoha týdnech (nechal jsem to posílat z Kanady surface poštou) první z krasavců- 1967 Shelby G.T. 350 od ExactDetail. A musím říct, že jsem z ní naprosto unešenej. Zpracování na vynikající úrovni (jako vždy u této firmy), po všech stránkách nádherná. Barevné provedení- šedivá s bílými pruhy. Asi právě ta barevná kombinace mě hodně dostává, ve sbírce docela vyniká. Když bych tento model osobně zhodnotil ze všech hledisek, tak ode mě dostane 9/10. Hned jak jsem Shelby postavil vedle Fordu Mustang 1968 od Autoartu (Bullitt), tak už přemýšlím, že budu postupně chtít zkompletovat sbírku Fordů - 1965 od Authentics, 1966 závodní Shelby od ExactDetail, 1968 Shelby od ExactDetail, 1971 Mach I od Autoart, 1970 od Highway 61 a konečně i modernu 2005 od Autoart. No však je pořád co pořizovat
Teď ještě čekám na El Camino, které by snad taky mělo co nevidět dorazi.
Tento týden dorazil po mnoha týdnech (nechal jsem to posílat z Kanady surface poštou) první z krasavců- 1967 Shelby G.T. 350 od ExactDetail. A musím říct, že jsem z ní naprosto unešenej. Zpracování na vynikající úrovni (jako vždy u této firmy), po všech stránkách nádherná. Barevné provedení- šedivá s bílými pruhy. Asi právě ta barevná kombinace mě hodně dostává, ve sbírce docela vyniká. Když bych tento model osobně zhodnotil ze všech hledisek, tak ode mě dostane 9/10. Hned jak jsem Shelby postavil vedle Fordu Mustang 1968 od Autoartu (Bullitt), tak už přemýšlím, že budu postupně chtít zkompletovat sbírku Fordů - 1965 od Authentics, 1966 závodní Shelby od ExactDetail, 1968 Shelby od ExactDetail, 1971 Mach I od Autoart, 1970 od Highway 61 a konečně i modernu 2005 od Autoart. No však je pořád co pořizovat

Teď ještě čekám na El Camino, které by snad taky mělo co nevidět dorazi.
Jinak jsem se ti díval i na ty trucky a nic moc jsem nenašel, a především je téměř nemožný najít shop, kde by měli jak trucky, tak i kalsické 1:18. Bojím se, že to asi do kupy nedáme, i když mě to teda mrzí. Každopádně kdybys našel nějaký obchod, kde budou dobrý ceny a budou mít od všeho něco, stačí se ozvat.Dal jsem se na modely Tonkin 1/53. A co bych od nich mooc rád měl doma...Peterbilt 379 day cab, Volvo 780VNL nebo Freightliner Cascadia (seřadil jsem je od toho o který mám největší zájem). Jinak z návěsů bych určitě rád klasický skříňový typ.
Gratuluju...Shelby od Exact Detail je i pro mě srdcovka. Možná bych časem uvažoval o GT350 1966 od EXACTu. Jinak jsem našel český E-shop, kde mají přesně to co já rád - www.modely.us , mají tam i něco málo od Highway 61...hlavně se mi tam líbí Camaro 1969 ZL-1.