Modely Tatra

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
Marfil13

Re: Modely Tatra

Příspěvek od Marfil13 »

Tak než budou fotky, je čas na zamyšlení - pokud jsem se podíval na rozměry, zase tak moc se do roku 1970 neměnily...
Dodo např. popsal rozdíly ve výšce modelů mezi BoS a FoX minus 9mm. Což je na skutečném autě 16,2 cm. Mám rád senzace, ale tohle potřebuji vysvětlit :-)

Dodo 56

Příspěvek od Dodo 56 »

Zdravím ,tak ještě jedno měření ; Výška prahu karoserie :Fox -12mm , Bos -17mm . Podle mne si myslím že Bos má dost zvedli podvozek a Fox zase jako plně naložený .

T603

Příspěvek od T603 »

Dodo 56 Mám všechny knihy o Tatře 603, spousta jiných o Tatře, Jsem majitel šestsetrojky, Vymodeloval jsem spousta modelů ( hliněných, sadrových a spousta kupných předělal). Ale různych rozměru rámečku, či přední paraboly světel u první verze jsem si nikdy nevšiml. Troufám si říci, že žádne auto jako T603 neznám. Ovšem nejsem všeználek. Tak prosím pokud by se povedla fotka i skutečných vosu s tímto rozdílem.
Předem děkuji.

Dodo 56

Příspěvek od Dodo 56 »

Zdravím ,to T603 ; nejsem odborník na Tatry ale vycházel jsem z výše uvedené knihy stým že model od Foxe není zas takový paskvil jak se zde začalo psát . Ještě jsem neviděl model aby byl dokonalou kopií originálu , vždy je to o kompromisu co je ještě únosné a co je přes míru . Ale všeobecně si myslím že model od Foxe je přínose pro sběratele i když je to opět věc názoru .Nejde hodnotit model když se nejedná o konkrétní stroj. Zkusím nafotit ale bude mi to trochu trvat pravdu se pořád potýkám IT . Asi tak .

Marfil13

Příspěvek od Marfil13 »

Tak dnes na obědě v OC měli černého foxe za vitrínou, takže aspoň pár rychlých fotek mobilem - pro další dojmy...
Obrázek
Obrázek
Obrázek

T603

Příspěvek od T603 »

Marfil13 (Tak dnes na obědě) To ti závidim u nás v kantýně maji jen zapařene rohlíky v igelitovym sáčku. :lol:
No a jinak, jde mi o to. V posledních letech díky bohu pro mne jako fandy Tatry se vyrojilo mnoho modelů a další se chystají. Jde i o jiná měřítka.
Spousta těch modelů ma chyby. např. neustále omílana T 138, T148 od premium classics. Některé odlišnosti jsou asi naschvál. Nemyslím si, že v dnešní době ten model dělá nějaký rytec ze sádry podle fotek.
Nezajimam se tak moc o temata u jiných značek aut. Jsou tam také takové chyby a rozdíly v rozměry ? A nebo to dělaji Tatrovákum naschval.
Samozřejmě že mám spoustu jiných modelů, ale když jsem např viděl nějaký typ Ferrari párkrat a nebo Lancii S4 jen na obrázku tak nemohu soudit.
Je tady vlákno Porovnáni modelů. Tam sem kdysi psal o Renaultu 5 turbo. Co mám od třech výrobcu a každý je úplně jiný.

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

S bělobočkami ten model celkem prokouknul. Na fotce přední části vidím, proč mi nesedí tvar masky. Na modelu ta maska kopíruje tvar parabol, ale ve skutečnosti nejsou její okraje tak kulaté. Na reálném autě je mezi světlometem a chromovým rámečkem malý prostor.

Obrázek

Tatra4ever

Příspěvek od Tatra4ever »

Tak u modely-auticka.cz na Black Friday (víkend) mají Tatru T87 1937 od MCG (Model Car Group) za 1150 Kč.
A to všechny 3 barevné varianty.
http://www.modely-auticka.cz/cs/mcg-mod ... black.html
Obrázek

http://www.modely-auticka.cz/cs/mcg-mod ... erred.html
Obrázek

http://www.modely-auticka.cz/cs/mcg-mod ... -1937.html
Obrázek

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

vyjde Tatra 613 a hned 6 verzích: