Vady na modelech

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Re: Vady na modelech

Příspěvek od Dali.B »

Sváťa: Příště se zeptám, ale jak píšu, zase tolik času jsem neztratil, bylo to rychlejší, než jsem myslel. :)
BaRT: Ono to procento problémových se dost liší výrobce od výrobce. Myslím, že už všichni víme, kde číhá nebezpečí.
racing18: Bez milosti - ven! 612 Scaglietti půjdou na Aukru od 1,-Kč.

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

měl jsem chybu v procentech, je to 0,2 - 0,3% modelů !!!
Sbírka modelů Citroën

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

To Dali.B: Koukal jsem taky na nabídku NEO, přecejen je to nádherná přehlídka amerik od 50s do osmdesátek a dělají i ty krabice, o kterých výrobci osmnáctek snad ani nevědí (hlavně stw), na zkoušku jsem si pořídil Caprice 1985 (ten jsem prostě chtěl a v 1/18 asi nikdy nebude, leda bych se vydal ve Stevkových stopách a postavil si ho sám a že o tom fakt už dlouho uvažuju). K tomu letos Dodge Diplomat 1/43, ale víc jich asi dohromady dávat nebudu. Mají sice přenádherný maličký detaily, ale neprohlídneš si motor, podvozek (a že na to jsem vážně úchyl :) ) a vůbec jsou takový nezvykle malinký. Raději omezím nákupy osmnáctin, ale zůstanu u nich - ve svém whish-listu mám cca 10 starších modelů, které bych časem rád nasbíral a co bude vycházet za novinky, kdoví. Pokud se budou dál výrobci zaměřovat především na supersporty a závodní stroje..no tak asi holt zůstanu u vyhledávání starších kusů. I když změna měřítka mě asi taky čeká...snad do roka chci konečně přejít na 1/1 :D

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Radku,
mě na těch malých Neo vadily docela dost tyto věci:
- jak napodobujou rámečky kolem oken a veškeré chromované lišty těmi úplně plochými nastřihanými pásky z extra tenkého nějakého hliníkového plechu, či co to je. Vypadá to hrozně, mají to mizerně nalepené, křivě, zvlněně, na některých místech to nedrží, chybí tomu tvar toho profilu, páč je to placaté, nemá to vůbec reálný lesk, vypadá to jak papírové, hrůza.
- čistota a přesnost zpracování v detailu, ta tam prostě není, ať se jedná o světlomety, stěrače, masky chladiče, kliky dveří, zpětná zrcátka atd.. atd.
- na tom resinovém podkladu ten lak vůbec nedosáhne lesku, jaký má lak na autě, je to celé jako polomatné, prostě vypadá to jak papírový model z vystřihovánky albatros.
U Sparku zase jsou to většinou modely závodních aut a jak Spark mastí ty vodní dekály, tak musím říct, že se mi to nelíbí ani na 1:18 a modely s tímto si už nekupuji. Ale na 1:43 to pak vypadá úplně nemožně, jak ty dekály nejdou dohladit do některých záhybů a zákoutí atd...
Nakonec jsem se při prohlížení vitrín naprosto zamiloval do Tatrovek 138 a 148 od Premium Classics. To by byla krásná vzpomínka na dětství...
Až jsem sklopil sklápěčku a zjistil, že protože zřejmě subdodavatel vyrábí jenom 1 druh pístnic, tak aby se jim tam vešla, mají ji přesně naopak než to bylo na skutečném autě a celá kinematika sklápění je úplně v....
Tož asi tak. ;)
A jinak Ti musím říct, že jsi mi u pana Borského vyfouknul tu žlutou NSX TypeR. Furt jsem kolem toho chodil a nechával si to až nebudu mít co jiného, až si ji koupil. :-)

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

To jsem ti to koukám trochu znesnadnil...ale určitě na tebe ještě někde čeká :) ...ty mě zase můžeš předběhnout u Borského se šedým Skylinem RS-X, kdysi jsem se tam na něj díval, ale tehdy jsem vzal 928. A od té doby o něm pořád dokola uvažuju :)
A co třeba Autoworld nebo GMP/ACME - ani jejich novinky si nenajdou cestu k tobě domů?

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

NSX už mám zařízenou, doma ještě není, ale bude, už jsem se rozhoupal, ta žlutá je nej. ;)
Autoworld a GMP/ACME už nechávám plavat, nedělal jsem nadarmo ten řez ve sbírce, mělo to mít za účel právě to, abych už toho nemusel tolik shromažďovat, takže já už opravdu jen AA (výjimečně CMC, TSM). Jediné, čím bych možná nepohrdnul by byly některé staré Exact Detaily, jen tak na doplnění těch co mám.

gary28

Příspěvek od gary28 »

No v současné situaci asi ani nic jiného než provádět řezy nezbývá.
Já jsem letos došel taky k tomu,že už budu sbírat jen AutoArt a rallye.
A jak vidno i Sváťa provádí perestrojku.

Jirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka »

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

ty kola se zde jiř řešily a výrobce ochotně poslal nové.
lak je průser
Sbírka modelů Citroën

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

koukám Dali že si to už rozjel, je to smutné když takhle model dopadne :-(

http://aukro.cz/ferrari-612-china-15000 ... 21808.html
Sbírka modelů Citroën

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“