Modely CMC 1:18
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Modely CMC 1:18
Abych zase po čase přispěl na forum, zabýval jsem se teď trošku Auto Uniony Typ C.
Louskal jsem rozdíly na Auto Unionu C - č.4 a č.18.
-
Našel jsem tři rozdíly :
- nápis Bernd na č.18
- nějaké kuličky na ramenech volantu na č.18 - nevím co to je
- ale HLAVNĚ - jiná kola a jiné pneumatiky - a to si myslím, že tento rozdíl je spíše způsobený tím, že č.4 zase vychází z toho nečíslovaného a ten z toho renovovaného a mají to trochu blbě.
-
Na závodním voze je patrno, že zadní kolo má asi menší ráfek, ale zato určitě o hodně vyšší profil pneu, takže celé kolo je větší. A podle skutečných foto se mi jeví, že to tak měli na Eifelrennen i při GP Německa. Na modelu č.4 je sice také o něco větší zadní pneu, ale není to podle mě o tolik, jak by mělo být, protože už neměli místo, protože ráfek je stejný.
-
Louskal jsem rozdíly na Auto Unionu C - č.4 a č.18.
-
Našel jsem tři rozdíly :
- nápis Bernd na č.18
- nějaké kuličky na ramenech volantu na č.18 - nevím co to je
- ale HLAVNĚ - jiná kola a jiné pneumatiky - a to si myslím, že tento rozdíl je spíše způsobený tím, že č.4 zase vychází z toho nečíslovaného a ten z toho renovovaného a mají to trochu blbě.
-
Na závodním voze je patrno, že zadní kolo má asi menší ráfek, ale zato určitě o hodně vyšší profil pneu, takže celé kolo je větší. A podle skutečných foto se mi jeví, že to tak měli na Eifelrennen i při GP Německa. Na modelu č.4 je sice také o něco větší zadní pneu, ale není to podle mě o tolik, jak by mělo být, protože už neměli místo, protože ráfek je stejný.
-
Něco málo k Jaguárům C-Type od CMC :
-
M-192 Jaguar C-Type, Goodwood Member´s meeting 1954
Jimmy Stewart - #19 / Ecurie Ecosse / 1st
Limited Edition 1500 pcs
XKC-052 ( LeMans 1953 #19 / 4th )
Na Pebble Beach v srpnu 2015 byl XKC-052 prodán RM Sotheby's za 13,2 milionů dolarů, což z něj dělá nejdražší Jaguar dodnes.
- -
M-194 Jaguar C-Type, 24h LeMans 1953
Roger Laurent / Charles de Tornaco - #20 / Ecurie Francorchamps / 9th
Limited Edition 1000 pcs
XKC-047
V Monaku 2016 byl XKC-047 prodán přes Bonham za 7,2 milionů eur.
- -
M-195 Jaguar C-Type, 24h LeMans 1953
Tony Rolt / Duncan Hamilton - #18 / Jaguar Cars Ltd. / 1st
Limited Edition 1500 pcs
XKC-051
- -
M-196 Jaguar C-Type, Carrera Panamericana 1954
Francisco Ibarra / Fernando Pinal - #13 / Javier Velázquez / DNF
!!! současný stav, ne zcela identický s Carrera Panamericana 1954 !!! - např. 2010 Goodwood Festival of Speed
Limited Edition 500 pcs
XKC-029
-
-
M-192 Jaguar C-Type, Goodwood Member´s meeting 1954
Jimmy Stewart - #19 / Ecurie Ecosse / 1st
Limited Edition 1500 pcs
XKC-052 ( LeMans 1953 #19 / 4th )
Na Pebble Beach v srpnu 2015 byl XKC-052 prodán RM Sotheby's za 13,2 milionů dolarů, což z něj dělá nejdražší Jaguar dodnes.
- -
M-194 Jaguar C-Type, 24h LeMans 1953
Roger Laurent / Charles de Tornaco - #20 / Ecurie Francorchamps / 9th
Limited Edition 1000 pcs
XKC-047
V Monaku 2016 byl XKC-047 prodán přes Bonham za 7,2 milionů eur.
- -
M-195 Jaguar C-Type, 24h LeMans 1953
Tony Rolt / Duncan Hamilton - #18 / Jaguar Cars Ltd. / 1st
Limited Edition 1500 pcs
XKC-051
- -
M-196 Jaguar C-Type, Carrera Panamericana 1954
Francisco Ibarra / Fernando Pinal - #13 / Javier Velázquez / DNF
!!! současný stav, ne zcela identický s Carrera Panamericana 1954 !!! - např. 2010 Goodwood Festival of Speed
Limited Edition 500 pcs
XKC-029
-
Naposledy upravil(a) Dali.B dne 06 bře 2020, 17:59, celkem upraveno 5 x.
Po dlouhé době jsem zase oprášil zrcadlovku. Trošku bylo potřeba potrénovat na očekávaného Jaguara C-Type. Tak jsem nafotil jeden z prvních CMC modelů, který jsem zatím neměl fotograficky zdokumentovaný. Zrcadlovkou je to opravdu jiná káva než mobilem.
-
Více fotek ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/CMC_ME ... nk_4_1952/
-

-
Více fotek ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/CMC_ME ... nk_4_1952/
-
Uzasne! To je přímo dokonalost sama
. Jaké mají barvy ty výše uvedené Jaguary C-Type? Zaznamenal jsem žlutou a zřejmě BRG... 

Foto doplněno výše do přehledu.

Se zájmem si prohlížím první fotky MB 600 Pullman. A musím říct, že se mi jeví jako celkem hodně nepovedená záležitost a to z důvodu slícování. Myslel jsem si, že u firmy jako je CMC se o takových problémech snad ani nedá mluvit, ale když vidím fotky, připomíná mi to bohužel nějaký SunStar. To pak může být model složený z 2000 dílů, mít kůži a dřevo, ale pokud nejsou splněny ty dvě úplně základní podmínky, což je slícování a kvalita laku, vypadá stejně jako hračka. Je mi to moc líto, třeba je to jenom u některých kusů, ale opravdu slícování především všech tří dveří vůči sobě, slícování jejich spodní hrany vůči prahu, jejich horní hrany vůči hraně střechy, to vypadá podle těchto fotek úplně katastrofálně. Možná nezkušenost s vícedveřovými modely...
-
-
Za ty peníze a vzhledem ke "společenskému statutu" CMC je to opravdu hnus.