Poslední přírůstky

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Re: Poslední přírůstky

Příspěvek od Dali.B »

Ze SVĚTA MODELŮ od Minichampsu :

MERCEDES-BENZ SL65 AMG R230 Black Series (2009)
V12 • 5980ccm • 2xOHC 36V • twin-turbo • 493kW (670ps)

Black Series by měl být opravdu black. :) Krásný model od Minichampsu, velice čistě zpracovaný, kvalita černého matného laku je excelentní.
Jen u minichampsovských mercedesů trochu zamrzí ty neprůchozí mřížky v nárazníku, masce a kapotě a jen naznačené výdechy od brzd v zadní části blatníku.

Obrázek

Obrázek

Další fotky na mém photobucketu : Dali_photos1

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Já sice Dalibore Tvé nadšení z tohoto modelu nesdílím,spíše bych řekl,že mě hodně sklamal.....ale budiž :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Tož to by mě Sváťo zajímalo, čím Tě tak HODNĚ mohl zklamat.

racing18

Příspěvek od racing18 »

...no když to tvrdí Svaťa nezbývá než věřit protože fundovanějšího znalce jen tak nenajdeš. ;)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

.. díky Jirko za podporu :)
Tož Dalibore takto : já mám sice verzi v grafit.met.,ale musím konstatovat,že jedinné přednosti jsou pouze v kvalitě laku a slícování.Jinak je to taková jednoduchá běžná kovářská práce. Za prvé již zmíněné mřížky,panty kapoty na úrovni Bburaga,sedadla z obyč. plastu.Mám ještě 63 AMG od Absolute Hot, a i když je to ve stejné cenové relaci,tak 65 AMG od PMA vypadá vedle tohoto modelu velmi laciným a ochuzeným dojmem. :)
Ale když se Ti tak líbí,pochopitelně Ti to neberu-víc lidí,víc názorů :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Hm.. no vpodstatě se na jednotlivostech shodnem, jde spíše o priority, jaké kdo má.
Pro mě je kvalitní slícování a kvalitní lak absolutní priorita.
Ty mřížky, jak jsem psal, mě taky zlobí. V tom černém matu to ale tak nerazí.
To, že má model starší typ pantů kapoty a plastové sedačky pak zase pro mě až tak velkou prioritou není ve srovnání s tím slícováním a lakem.
Dále se mi moc líbí zpracování kol i brzd.
Když se dívám na ten model od Absolute Hot na Tvých fotkách, je taky pěkný, i když právě v tom slícování je podle mě Minichamps o dost lepší.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

No u mě jsou důležitější než lak a slícování tvary modelu-zda se výrobce vůbec trefil do toho,jak má model vypadat a pak teprve řeším to ostatní.Ale asi to máme každý jinak. :)
Co se týká srovnání s Absolute Hot,tak u tohoto modelu akorát nepatrně hůře dosedá zadní kapota.Je to ale dáno mechnismem sklápěcí střechy a otevíráním kapoty jak z přední,tak zadní části.
Ale abych to tedy shrnul :
když u modelu SL 65 AMG vezmu v úvahu výborný lak,dobré slícování,dobré tvarové ztvárnění, a naproti tomu ty děsné panty,sedadla a pochopitelně ty neprůchozí mřížky.A ještě nepatrně utopená přední kola oproti skutečné předloze,tak tento model sice ani moc neurazí,ale také vůbec nenadchne.Představuji si, že slušné modely na přelomu desetiletí by měly vypadat už přece jenom trochu lépe,než nám to předvedli pánové od PMA.Takže pokud bych to měl známkovat jak ve škole,tak lepší známka ja 3 by to určitě nebyla ;)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Zde je moje 10-bodové hodnocení modelů, tak jak jsem si jej sám pro sebe před časem vypracoval - body 1-3 nejvyšší priorita :

1. proporční věrnost
2. kvalita laku, chromu, obtisků a zbarvení
3. přesnost slícování
4. motorový prostor
5. interiér
6. podvozek (platforma, zavěšení, spodek motoru/převodovka, výfuky)
7. světlomety, svítilny, maska, mřížky
8. pneu, kola, kotouče, třmeny
9. skla, lemující lišty, usazení
10. ostatní (stěrače/torpedo, kliky/zámky, zp.zrcátka, znaky/loga)

Podle tohoto mého hodnocení jsem MB SL65 AMG Black od Minichampsu přidělil 7,75/10 , což je podle mě velice pěkný výsledek, podotýkám, že 10/10 je snad jenom pro některé modely od CMC a pod.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Tak to bych s tím souhlasil,akorát na druhé místo bych dal pneu+kola.A to z toho důvodu,že kolama se toho dá strašně hodně pokazit-viz Norev nebo Mattel.
No a stále platí pravidlo,že kola dělají auto :)
Jinak já osobně žádné bodování nemám,prostě kouknu a vidím :D

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

.. z Modelissima
PORSCHE 550 SPYDER Carrera Panamericana 1954-AUTOart
Obrázek
ALFA ROMEO TZ 2 1965-AUTOart
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“