Vady na modelech

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
Vlad

Re: Vady na modelech

Příspěvek od Vlad »

Pred dvoma rokmi som prestal kupovat kovove modely, cest vynimke, alebo vynimkam. A to som ich kupoval 30 rokov. Nechcem, aby syn zdedil kopu bezcenného srotu, za ktory som ja vyvalil velke prachy. A nebavi ma stale nieco kontrolovat a citat negativne clanky. Sice vacsina kovakoch si spokojne zije zatial bez strat kvality, no ani pri dnesnom 200Eurovom kovovom modeli nie som si isty, co casom prevedie. Stare Bburaga este asi najviac drzia, tieto modely boli macane a nie striekane, tak mozno aj to na to vplyva. A vtedy nerozmyslali nad setrenim v kazdej oblasti vyroby. A hodne zavisi od vzdusnej vlhkosti prostredia modelu, tato to dost urychli, ak sa to teda ma prejavit, no v kazdom pripade nie je to to, co ja ocakavam od objektu mojej zberatelskej vasne!!!!
Presiel som na reziny, ale hlavne na mensiu mierku 1:43, osemnástok kupujem uz menej. Kedysi pisal sefredaktor casopisu Modelar, ze kazdy modelar-zberatel prejde za svoj zivot aj viac krat zmenou tematu alebo mierky. Tak mozno mal pravdu.
Reziny sa hadam nebudu deformovat, nie je tu az taka tepla klima, ako na juhu Europy. A uvolnene foliove okna alebo aj nieco ine, su najmensi problem voci problemom kovakoch.
Nechcem malovat certa na stenu, su zbierky, ktore funguju bez zavad uz desiatky rokov, mozno sa k nim zberatelia lepsie prihovaraju ako ja :)

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

biela Testarossa high end má iné starosti...krivo nalepené emblémy, uvoľnené detaily...čítal som o nej na nete lebo tiež som ju chcel, len mi pripada hlupe dať za ten isty model dvakrat toľko (aj ked je vylepšeny o par detailov) len preto, že HW vlastní licenciu v nižšej cenovej hladine :)

rozmýšľam či to s tou farbou není tak, že okrem Autoartu skoro nikto tú farbu neleští, možno len zaleštiť by to bolo treba, ale do toho sa moc nehrniem :D

resiny pre mna isto nie, model čo sa neotvára je len premrhany potencial, to si radšej začnem robit vlastne modely :D
modrý Mondial, pekný Mondial :)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Tak to se pak asi Stevko žádného modelu nedočkáš. Zatím nevím, že by jsi nějakej svůj výtvor dotáhl do konce. :D

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

no hej je to dlhý a občas komplikovaný proces, keď som na všetko sám :D...ale neboj, šetri peniažky Sváťo, za pol roka bude Osella v predaji :)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Stevko nestraš :D

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Procesem úvah o ukončení sbírání kovových 1:18 jsem už taky prošel. Uvažoval jsem o resinech a v tom případě samozřejmě o přechodu na 1:43, protože v 1:18 mi resin nedává žádný smysl.
Tak jsem procházel nabídku resinových výrobců 1:43 a z katalogů a netu mi vyšlo NEO jako ideální poměr kvality a ceny. Mají i pěkný sortiment, který by se mi líbil. Tedy jsem si zašel do mého oblíbeného šopu, nechal si otevřít několik vitrín a skříní, požádal o 2 hoďky nerušeného prohlížení. Měl jsem v úmyslu si jich několik odnést domů k ještě hlubšímu zkoumání a v případě, že bych vše vyhodnotil jako Ok, nechal bych už si pak jen poslat fakturu a základ nové sbírky by byl položen. Jenže jsem ani dvě hodiny nepotřeboval, po prohlídce asi 8 modelů od NEO, pak jsem ještě prohlíd v 1:43 Sparky jsem byl ze sbírání resinových 1:43 bleskurychle a definitivně vyléčen. ;)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

To je taky nápad - jít z osmnáctin do 1/43. Měl ses mě zeptat a mohl jsi si ušetřit čas. ;) :D

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

technologie sice pokročili, ale fotolepty všetko nenahradia :D detaily v menších modeloch budú stále slabšie...ale keby si zbieral motoršport, tak v 1/43 máš obrovský výber...aj skladovanie je samozrejme o inom...čo som videl na fotkách tak modely od Look Smart vyzeraju skvele, len cenovo sú skôr v tej 1/18 lige :D

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

podle mě jsme prostě moc přísný, když má Sváťa přes 1000modelů a 2-3 se sypou je to 0,3% zmetků.
Jasně je vidět že se jedná pouze o některé řady, tj když vezmu co dávám novinek každý měsíc tak 0,2-0,3% modelů co se nepovedou je pořád dobré...
Vím že to u milovaného modelu naštve, zase asi s tím musíme žít
Sbírka modelů Citroën

racing18

Příspěvek od racing18 »

Tak nějak to bude.Když na nějakém lpím,přece ho nedám pryč. ;)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“