Pred dvoma rokmi som prestal kupovat kovove modely, cest vynimke, alebo vynimkam. A to som ich kupoval 30 rokov. Nechcem, aby syn zdedil kopu bezcenného srotu, za ktory som ja vyvalil velke prachy. A nebavi ma stale nieco kontrolovat a citat negativne clanky. Sice vacsina kovakoch si spokojne zije zatial bez strat kvality, no ani pri dnesnom 200Eurovom kovovom modeli nie som si isty, co casom prevedie. Stare Bburaga este asi najviac drzia, tieto modely boli macane a nie striekane, tak mozno aj to na to vplyva. A vtedy nerozmyslali nad setrenim v kazdej oblasti vyroby. A hodne zavisi od vzdusnej vlhkosti prostredia modelu, tato to dost urychli, ak sa to teda ma prejavit, no v kazdom pripade nie je to to, co ja ocakavam od objektu mojej zberatelskej vasne!!!!
Presiel som na reziny, ale hlavne na mensiu mierku 1:43, osemnástok kupujem uz menej. Kedysi pisal sefredaktor casopisu Modelar, ze kazdy modelar-zberatel prejde za svoj zivot aj viac krat zmenou tematu alebo mierky. Tak mozno mal pravdu.
Reziny sa hadam nebudu deformovat, nie je tu az taka tepla klima, ako na juhu Europy. A uvolnene foliove okna alebo aj nieco ine, su najmensi problem voci problemom kovakoch.
Nechcem malovat certa na stenu, su zbierky, ktore funguju bez zavad uz desiatky rokov, mozno sa k nim zberatelia lepsie prihovaraju ako ja