Modely CMC 1:18
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Modely CMC 1:18
Jsem na tomto téma poprve a zdá se, že to tady skomírá. Chci se zeptat jestli má někdo teto Jaguar C-Type ve sbírce a názor na něj.
Ještě jsem se nerozhoupal a nevím, jestli se tak někdy stane.
Ale podle všeho je tam všechno v pořádku. Na rozdíl třeba od Astonu.
Ale podle všeho je tam všechno v pořádku. Na rozdíl třeba od Astonu.
Aston Martina mám, ale nevím co tak zásadního je na něm špatně. Řekni mi to prosím šetrně, chtěl bych si ho nechat
Dík

Porovnej to s fotkami skutečného vozu a nestačíš se divit. Tenhle model CMC tvarově posralo do té doby nevídaným způsobem u tak luxusního výrobce.
Já to tedy řeknu šetrněji, je proporčně dost mimo.
Tak asi máte pravdu. Nicméně model mám rád. Osobně mně tolik proporce netrápí, protože mám docela hodně Brooklinů, které nejsou vždy o přesnosti, tyto modely jsou dělané aby vystihly především tvarový charakter auta a pocit z něho.. Zato mají duši, když držíte Brooklin v ruce, máte úplně jiný pocit, než u čínské masové produkce, máte ručně dělaný model zhotovený enthusiasty (v Evropě). To je i důvod, že neztrácejí příliš na ceně
To mně právě připomíná Aston, originál auta byl vyrobený v 19 kusech, jak jsem se díval na fotografie, tak jsem nenašel dva stejné kusy, každý kus je trochu jiný. Zase tak špatný model asi není , subjektivně se mi líbí, a kdybych ho chtěl prodat , tak na eBay je jeho cena vyší, než když byl nový. Samozřejmě, nškteré modely se povedou víc než jiné, tak je to u všech firem, asi není důvod proč by CMC mělo být výjimkou. Spíš mě štvou ceny nových modelů, které se šplhají do nesmyslných výšek - viz právě zmíněnž Jaguar C-Type, který jež v podstatě na 500 eurech UVP, což mně na něm asi hlavně odrazuje a vadí.
To mně právě připomíná Aston, originál auta byl vyrobený v 19 kusech, jak jsem se díval na fotografie, tak jsem nenašel dva stejné kusy, každý kus je trochu jiný. Zase tak špatný model asi není , subjektivně se mi líbí, a kdybych ho chtěl prodat , tak na eBay je jeho cena vyší, než když byl nový. Samozřejmě, nškteré modely se povedou víc než jiné, tak je to u všech firem, asi není důvod proč by CMC mělo být výjimkou. Spíš mě štvou ceny nových modelů, které se šplhají do nesmyslných výšek - viz právě zmíněnž Jaguar C-Type, který jež v podstatě na 500 eurech UVP, což mně na něm asi hlavně odrazuje a vadí.
-
To je podle mého názoru jeden ze dvou hlavních problému Astonu. Tedy kromě těch nešťastných proporcí, kdy je model celý jakoby nafouknutý, takový obtloustlý. Ty detaily na karosérii jako mřížky a pod jsou na modelu integrovány z více různých Astonů dohromady, takové The Best Of. Neodpovídá tedy žádnému konkrétnímu šasi. Ale stejně to má CMC třeba u Talbotu. Tam je v pořádku pouze ten vůz z LeMans.
Dík za názor. Absolutně v tom s tebou souhlasím. Ale to je obecný problém, například poslední Duesenberg 1/43 od Matrixu je kombinací originálního vozu s restaurovaným vozem (barva, nárazníky, světla). 

Akorát u modelu 1:43 za 90e to tolik neštve jako u 1:18 za 500e....
Abych úplně nezanevřel na osmnáctiny, rozbalil jsem D50 pořízenou v dubnu.
Jsem velmi spokojen, můj model nemá žádné zásadní vady, kontrolu jsem samozřejmě provedl už při pořízení.
-
FERRARI D 50
V8/90° • 2486ccm • 2xDOHC 16V • 195kW (265ps) / 8000rpm
Gran Premio d´Italia 1956 / Monza • Peter Collins / Juan Manuel Fangio
-
Více fotek ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/CMC_FE ... o_26_1956/
-
Jsem velmi spokojen, můj model nemá žádné zásadní vady, kontrolu jsem samozřejmě provedl už při pořízení.
-
FERRARI D 50
V8/90° • 2486ccm • 2xDOHC 16V • 195kW (265ps) / 8000rpm
Gran Premio d´Italia 1956 / Monza • Peter Collins / Juan Manuel Fangio
-
Více fotek ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/CMC_FE ... o_26_1956/
-