Porovnání modelů

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Re: Porovnání modelů

Příspěvek od Dali.B »

Díky Sváťo. Takže do něj nejdu. A přitom ten zelený mají na Modelissimu teď za super cenu, i by se mi ten zelený líbil, i když ty ostatní mají zase hezčí sedačky a interiér. Ale nemělo by pro mě smysl, abych měl od téhož výrobce dvě modelové provedení po sobě, každé udělané jinak - s / bez vyklápěcí střechy. Navíc ta 2001 má hezčí předek, ty dvojí elipsovité světlomety tomu sluší líp, než ten paskvil po faceliftu.
S modelem z roku 2001 jsem spokojený, ten zadek se mi nezdá nějak moc zvednutý, ty přední kola možná jsou trošku hlouběji, ale jen nepatrně, Ty jsi na to ET strašně háklivý. ;)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Dali.B píše:Ty jsi na to ET strašně háklivý. ;)
Každý holt máme jiná měřítka a jiné nároky ;)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

I když tyto modely snad ani nejde porovnávat,tak jen pár fotek-
MB SLR CMC vs Maisto
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Když dva dělají totéž.............
Ale i tak to byl jeden z nejlepších Maisto modelů. Já jsem se ho ale zbavil už při prvních MB od CMC.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Já zatím ne,jelikož ho zatím nikdo nechce :x

kult

Příspěvek od kult »

no a za kolik ho prodáš?

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Zprávu máš na SZ ;)

kult

Příspěvek od kult »

mondo a bburago
Obrázek
od norevu jsem ho nebral otřesně zpracovaný motor(asi jako to mondo) a mondo bylo první

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

PORSCHE 959-model,u kterého jsem vedl dlouho dilema -zda prodat Motorbox a koupit AA,nebo jestli Motorbox nechat a AA vypustit..
Až teď se mě dostal do ruky model mého kamaráda,tak tady udělám takové menší srovnání,popř.porovnání se skutečným vozem.
1.Při pohledu z boku má Motorbox(dále pak MB) větší kola než AA.Dle dobových fotek spše odpovídá zkutečnosti AA - AA +
Obrázek
2.U před.části působí přední světla u MB trochu zapadle,AA je realističtější - AA+
Obrázek
3.V zadní části chybí u MB odvětrávací otvory nad zadním oknem,zadní část působí širším dojmem,spoiler je nižší než u AA a u skutečného vozu.
Naproti tomu stříbrná verze u AA nemá zadní lampy orámovány černou linkou(je ale zajímavé,že bílá a červená verze toto rámování u AA má). - AA+
Obrázek
Obrázek
Možná si někdo z Vás všiml černé odtokové hrany na konci zadního víka u AA.U MB není,jelikož předlohou byl vůz z roku 1985,a ten tuto hranu neměl.
4.Z vrchního pohledu působí AA realističtějším dojmem - AA+
Obrázek
5.Zavazadlový prostor-tady jednoznačně bere body AA-čalouněný prostor a krásně provedené reálné panty kapoty-musím říct,že je to první Porsche vycházející z řady 911,které má takto panty zpracované(u ostatních modelů řady 911 u AA to byla jedna z největších slabin). - AA+
Obrázek
6.Motorový prostor-i když ho má MB velmi pěkně barevně vyveden,přece jenom bere AA opět body za realističtější zpracování - AA+
Obrázek
7.Interier-u MB na podlaze koberec,ale plastová sedadla,u AA sedadla potažená látkou a v interiéru více detailů. - AA+
Obrázek
Obrázek
8.Podvozek-opět bere body AA-je detailnější a opět realističtější,i když AA nemá odpružené nápravy na rozdíl od MB. - AA+
Jen ještě musím dodat,že vůči některým modelům Milenium od AA mám výhrady,že je stále pořád prodávají v těch nevzhlených krabicích s průhlednou fólií,systém přidrátování kapot a dveří je taky něco šíleného,o provrtaném podvozku pro šrouby ani nemluvě.Řekl bych ,že to ty modely poněkud degraduje.
V tomto směru má AA co napravovat.
Obrázek
Takže i když body jednoznačně pro AA,tak musím uznat,že na dobu svého vzniku nebylo Porsche 959 od MB až zase tak špatné,ale holt pokrok se nedá zastavit.
A až tedy nyní jsem rozhodnutý-prodám MB a koupím AA.
...a ještě přidávám pár foto skutečného vozu :
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Díky Sváťo, parádní srovnání, body pro Tebe, Sváťa +++++ :D
AA prostě ty Porscháky umí. Já jsem nikdy 959 neměl, takže poté, co se objevila u AA jsem již dávno rozhodnut ji pořídit. Ale chystám se jednoznačně na bílou, já ty stříbrné auta moc nemusím. A v této souvislosti moc zajímavá informace o černém proužku kolem zadních svítilen. :!:

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“