Modely Tatra
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Modely Tatra
Tak dnes jsem si pořídil černou T 603. Původně jsem chtěl tu červenobílou prodat, ale neudělám to Teď čekám na T 87.
U šedé by to chtělo zřejmě zvýraznit spáry, dělá někdo tyto úpravy?
Zkusím dohledat techniky. Lak by asi taky neuškodil, ale bude lepší počkat na reálný model. Možná i přední maska (mřížka) bude zralá na "projekt".
Tak jsou-li dostupné obrázky modelu shodné s vydanou edicí, výše uvedený projekt úprav vzhledu se dramaticky rozšiřuje. Výpis pod obrázkem.
Průběžně edituji, jak objevuji další informace...
Stěrače jsou v klidové poloze "vlevo", což řidiči trochu překáží ve výhledu, ale tohle řešení se vzácně na fotkách objevilo.. Typická je poloha "doprava". Když jsme u stěračů, chybí jejich synchronizační spojka (vodorovná tyčka), jsou poměrně silné a v černé barvě, měly by být "v hliníku". Řešení je udělat je úplně nové.
No a zásadní chybou je absence okna v přepážce za zadními sedadly, která oddělovala prostor pro zavazadla od kabiny. Tam by pak měla být i druhá přepážka, oddělující tento prostor od motoru - opět s okénkem, kterým řidič koukal dozadu. Průhled byl možný díky pevným "žaluziím" či "žábrech" v zadním víku. K tomu drobnost : Chybkou u zadního víka bude počet žáber - na modelu vidím 18 párů, ale u fotek na reálu je 24 párů, patrně daň za jejich technologickou "jemnost", aby mohla být zachována "ožábrovaná" plocha. Průhlednost tam bohužel není.
K interieru je třeba ještě zmínit palubku, která byla podle všeho, co jsem prošel, téměř vždy lakovaná v barvě celého auta. Porovnání detailů:
Přes uvedené chyby to ale vypadá na dobrý základ (kastle a kola) pro budoucí věrnou osmnáctinu zásadního a podle mě povinného modelu ve sbírce českého sběratele.
Průběžně edituji, jak objevuji další informace...
Stěrače jsou v klidové poloze "vlevo", což řidiči trochu překáží ve výhledu, ale tohle řešení se vzácně na fotkách objevilo.. Typická je poloha "doprava". Když jsme u stěračů, chybí jejich synchronizační spojka (vodorovná tyčka), jsou poměrně silné a v černé barvě, měly by být "v hliníku". Řešení je udělat je úplně nové.
No a zásadní chybou je absence okna v přepážce za zadními sedadly, která oddělovala prostor pro zavazadla od kabiny. Tam by pak měla být i druhá přepážka, oddělující tento prostor od motoru - opět s okénkem, kterým řidič koukal dozadu. Průhled byl možný díky pevným "žaluziím" či "žábrech" v zadním víku. K tomu drobnost : Chybkou u zadního víka bude počet žáber - na modelu vidím 18 párů, ale u fotek na reálu je 24 párů, patrně daň za jejich technologickou "jemnost", aby mohla být zachována "ožábrovaná" plocha. Průhlednost tam bohužel není.
K interieru je třeba ještě zmínit palubku, která byla podle všeho, co jsem prošel, téměř vždy lakovaná v barvě celého auta. Porovnání detailů:
Přes uvedené chyby to ale vypadá na dobrý základ (kastle a kola) pro budoucí věrnou osmnáctinu zásadního a podle mě povinného modelu ve sbírce českého sběratele.
Naposledy upravil(a) Marfil13 dne 14 črc 2017, 20:49, celkem upraveno 3 x.
-
Tak nejlevněji asi tady http://www.modely-auticka.cz/cs/mcg-mod ... black.html
http://www.modely-auticka.cz/cs/mcg-mod ... -1937.html a mají tam i poměrně dost fotek..
http://www.modely-auticka.cz/cs/mcg-mod ... -1937.html a mají tam i poměrně dost fotek..
Zdravím kolegové , tak dnes došly obě Tatry 87 . Koupil jsem obě barvy neboť tu stříbrnou si chci předělat na tu co měli H+Z .Jinak si myslím že za ty kačky je to SUPER model i když vždy se najdou nějaký chyby .Za mě SUPER!!!
Přesně tak, za ty peníze dostáváme model, který má poměrně dost dobrou proporční přesnost, to další záleží na vlastní chuti tvořit. Myslím, že bude dobré dát sem ty výsledky po úpravách. Svou šedivku budu mít až ve čtvrtek a pak začne modelařinaDodo 56 píše:Zdravím kolegové , tak dnes došly obě Tatry 87 . Koupil jsem obě barvy neboť tu stříbrnou si chci předělat na tu co měli H+Z .Jinak si myslím že za ty kačky je to SUPER model i když vždy se najdou nějaký chyby .Za mě SUPER!!!