MIHALS' 1:18 models
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: MIHALS' 1:18 models
Ano,na devatenáctipalce vypadají poněkud větší.Společné foto s Enzem musí vypadat nádherně coby jeho derivát.
až budu mít o zimních večerech více času, tak bych tyto dva (MC12 a Enzo) mohl cvaknout pospolu - díky za tip

FaceBook > uživatel mihals 1:18
Jo, fakt pěkné fotky. Možná by to chtělo pár rad nám, co bychom taky chtěli tak pěkné fotky, ale ne a ne se to povést
. Zajímalo by mě, jestli MIHALs využívá přirozené světlo nebo to je nasvícené popř. s bílým "deštníkem"
Jak moc je expozice dodělávaná v nějakém foto-programu? Předpokládám, že na focení máš v baráku naprojektovanou speciální místnost, co? 

trošku vás zklamu, ale tím spíš asi potěším
dřív jsem fotil u bratra ve fotoateliéru na nekonečném pozadí, 3 blesky, deštníky...
teď už používám "trochu" normálnější podmínky - bílá deska, 2 lampičky, stativ, foťák a externí blesk přidělaný na foťáku odrážející světlo o strop.
Deska je u bílé zdi, takže je monotónní prostředí, žárovky v lampičkách jsou kryté pauzákem, aby neházely příliš ostré světlo.
po nafocení je ještě velký kus práce ve Photoshopu, kdy model vyříznu a vložím na bílou vrstvu. Gumou pak vygumuju stíny do ztracena a voilá, hotovo
takhle vypadá origo fotka před úpravou:

takhle to nějak vypadalo, když jsem ještě bydlel u rodičů a mamina má na zdi velké zrcadlo s lampičkami. Zrcadlo jsem vždycky sundal a měl jsem k dispozici 4 zdroje světla

dřív jsem fotil u bratra ve fotoateliéru na nekonečném pozadí, 3 blesky, deštníky...
teď už používám "trochu" normálnější podmínky - bílá deska, 2 lampičky, stativ, foťák a externí blesk přidělaný na foťáku odrážející světlo o strop.
Deska je u bílé zdi, takže je monotónní prostředí, žárovky v lampičkách jsou kryté pauzákem, aby neházely příliš ostré světlo.
po nafocení je ještě velký kus práce ve Photoshopu, kdy model vyříznu a vložím na bílou vrstvu. Gumou pak vygumuju stíny do ztracena a voilá, hotovo

takhle vypadá origo fotka před úpravou:

takhle to nějak vypadalo, když jsem ještě bydlel u rodičů a mamina má na zdi velké zrcadlo s lampičkami. Zrcadlo jsem vždycky sundal a měl jsem k dispozici 4 zdroje světla

Díky moc
konečně nějaké prakticko-reálné rady. Už jsem si přečetl na fóru plastikových modelářů, že se dá koupit fe fotopotřebách bílé plastové pozadí, lampiček je doma dost. Takže to někdy vyzkouším. U mě je akorát problém s tím, že moje ratolesti musí být minimálně půl kilometru daleko, jinak by mi chtěly "pomáhat" 

Tak to jsme dvalicer píše: . U mě je akorát problém s tím, že moje ratolesti musí být minimálně půl kilometru daleko, jinak by mi chtěly "pomáhat"

mihals-pěkně nafoceno