Obtisky v 1/18

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
ksmotorsport
Kontaktovat uživatele:

Re: Obtisky v 1/18

Příspěvek od ksmotorsport »

Zdravím všechny,s bílou barvou nemám problém.Mám známého který dokáže v perfektní kvalitě vyrobit samolepky s čím si prakticky vzpomenu.Cena bývá někdy docela problém.Pět stovek zpracování a přibližně pět stovek tisk.Ale,umí chrom,zlatou i stříbrnou,skoro všechny základní barvy.No prostě paráda.Vlastně všechny moje upravené modely jsou polepeny s jeho přičiněním.
http://modelyks.wbs.cz/Modely_a_dily_na ... ka=10#foto
Naposledy upravil(a) ksmotorsport dne 25 čer 2009, 17:39, celkem upraveno 1 x.

Jirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka »

V jedné reklamní agentůře mi udělali samolepky na "ROTHMANS PORSCHE 956 LeMans 1982" a vypadaji takto -
http://jirka-automodely-1-18.galerie.cz ... 956-l-1982
Vím že písmo není úplně originál, ale ani ten model od PMA MINICHAMPS nebyl zcela bez chyby -( špatným směrem nalepené "dmýchadlo" na levé straně motoru), teď v reedici to pánove s PMA již opravili-
http://www.carmodel.net/zoomPage.php?Mj ... EnLCAnMCcp
Nálepy mě vyšly na cca 150,- Kč - no nekup a nenalep to za ty prachy, ale vážně : za těch deset let, co sbírám modely, jsem už objevil tolik nepřesností, že mi ten druh písma opravdu nevadí. To patří ale pod jiné téma.
PS - Kolik z vás má to "dmýchadlo" správně?

Jirka K.
Naposledy upravil(a) Jirka dne 15 zář 2010, 15:33, celkem upraveno 3 x.

lazard

Příspěvek od lazard »

Pokud nekdo znate nekoho, kdo vlastni tiskarnu (co ja vim, je to jenom jeden typ tiskarny Oki), ktera umi tisknout bilou barvu a dany clovek je ochoten (samozrejme za uplatu) mi vytisknout (pouze vytisknout, kompletni navrh toho co chci tisknout dodam ja) na muj vlastni papir nejake vodove obtisky, dejte mi prosim vedet. Predem dekuji.

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

našel jsem další nějaké dekály na 1/18 http://www.modellautotechnik.de/xtcomme ... c1fc21129d

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Pánové,jak vypadají obtisky na Vašich modelech Porsche 917 K Le Mans 1970 (Dušan a Jirka)?
Obrázek
Já dopadl jak hubkař-viz foto. :shock:
A na modelu BMW M3 od UT(Dušan)?
Obrázek
Opět jak hubkař a ta druhá strana je ještě horší :shock:

ksmotorsport
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ksmotorsport »

Třeba to odpovídá dobové realitě :lol:
Teď vážně,někdy se s tím opravdu nemazlili.Zajistit čísla na závody nebylo vždy tak jednoduché jako dneska.
Mám stejný model,také jsou čísla jakoby špatně nalepená.Nikdy jsem však model nedržel v místě nalepených čísel tak jsou neporušená.

Obrázek

lazard

Příspěvek od lazard »

U obou modelu 917K a E36 M3 GTR jsem na tom podobne, ale ne tak hrozne. O tom problemu s porschem vim uz delsi dobu, proto na to misto nijak nesaham, ale neni to u me tak hrozne, jako u Tebe. U BMW jsem o tom vubec nevedel a az Tvuj dotaz me na to upozornil. I zde vsak to neni tak hrozne. Mam ale jakesi vypinaci roztoky na obtisky od agamy, tak ty obtisky na BMW zkusim potrit, at lepe kryji povrch a pak by se nemely trhat.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

ksmotorsport píše: Mám stejný model,také jsou čísla jakoby špatně nalepená.Nikdy jsem však model nedržel v místě nalepených čísel tak jsou neporušená.
Já na to místo taky nechytal-to je holt zub času ;)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

lazard píše:Mam ale jakesi vypinaci roztoky na obtisky od agamy, tak ty obtisky na BMW zkusim potrit, at lepe kryji povrch a pak by se nemely trhat.
Mám taky tyto roztoky od agamy a holt na tak starý obtisky jsou absolutně bez účinku :(

Jirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka »

Také přidávám trošku do mlýna

Zatím to na tomto modelu nechávám být, tak jak to je.
Obrázek
Obrázek

Níže přidávám fotografie, modelů, které jsem musel upravit.
Před úpravou -
Obrázek
Obrázek
Po mé úpravě -
Obrázek
Obrázek

Před úpravou -
Obrázek
Po mé úpravě -
Obrázek
Obrázek
Volil jsem tenkou průhlednou samolepicí folii, vím, že to není profesionální, ale to co s překrytím těch otvoru udělali soudruzi v AUTOartu, také moc profesionální nebylo, asi i proto reedice. Jiný nápad jak to alespoň trochu zachránit mě nenapadl. V květnu, když jsem modely fotil na své stránky, tak ty nálepky ještě byly v pořádku a to jsou modely uloženy v prachotěsné vitríně, se "stabilní" teplotou na mistě v obyvácím pokoji, kde se slunce po celý den nedostane.

Zde ještě fotky vítězného vozu z LeMans 1970.
Když mi před pár lety přišel, tak již byly nálepky ve špatném stavu a chyběla hadice chlazení brzdy předního pravého kola. Protože byl ale model již poslední a nedal se sehnat, tak jsem si ho nechal, hadici jsem udělal s několika do sebe spojených kloubu ze "slámek" a natřel modelářskou barvou, otvory jsem přelepil červenou samolepicí folii a na ně nalepil zbytky nálepek GOOD-YEAR.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

PS - Na fotkách to vypada s tou průhlednou folii mnohem hůř, než ve skutečnosti, je to také větší a člověk se soustředí jen na ten detail. Když je model v ruce, tak to je vidět jen pod určitým úhlem a ve vitríně to není vidět vůbec. Myslím, že je to lepší, než nechat ty přelepy rozpadnout úplně a pak tedy nevím co by se s tím dalo udělat, protože jsou na všech "jak na potvoru" reklamní nápisy, které se moc snadno udělat nedají, aby byly naprosto totožné s originálem.
Naposledy upravil(a) Jirka dne 15 zář 2010, 15:07, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“