Abrex modely 1:18

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
Ondra

Abrex modely 1:18

Příspěvek od Ondra »

Založil jsem tuto diskuzi proto, aby se zbytečně neplevelila diskuze abrex v sekci 1:43 diskuzí o modelech 1:18.

Co víme o modelech abrex 1:18 a jejich aktuální nabídce a případných modelech, si můžete přečíst zde.

Co by mělo vyjít za nové modely v roce 2013-Škoda 110R, Fabia S2000, Rapid 2012, Felicia roadster 1963, Octavia 2 rs a Combi scout a také Fabia 2.

Modely co nejsou 100% potvrzené a zatím jsou ve formě spekulace-Octávia 2013, první zmíňka v diskuzi na abrexáckém facebooku.Výhledově by ten model měl být.1000 MB žábrovka, první zmíňka v jednom motoristickém časopise.130 RS, v jedné diskuzi bylo řečeno že jeho osud závisí na tom, jak bude úspěšný bratříček v 1:43.

Pište jakékoliv postřehy co vás napadnou ohledně 1:18. ;)

milan04

Re: Abrex modely 1:18

Příspěvek od milan04 »

Abrex napsal: letos bude reedice Škoda Roomster 1:18, ale v jiných barvách než byla první edice.

Ondra

Příspěvek od Ondra »

Z abrexu mi dnes přišla vyčerpávající odpoveď na otázku jak to bude vypadat s historickými modely v 1:18 a jestli se dočkáme té 1000MB a 120.
http://www.facebook.com/permalink.php?s ... 1041653506 .

Dobrý den, s modely 1:18 je to o trochu složitější než např. s 1:43. Musíme velmi pečlivě zvažovat, než se do vývoje modelu pustíme, a vybrat takový model, u kterého je předpoklad, že by se vložená investice mohla během několika let alespoň vrátit. Zvláště v našich zeměpisných šířkách je to hlavně o ceně, což předpokládá velké množství vyrobených ks... A to není vždy reálné. Vyzkoušíme si to u Felicie Roadster a 110R, které jsou asi nejznámějšími modely Škoda a po těchto zkušenostech zvážíme co dál. O 1000 MB a 120L jsme skutečně uvažovali a podnikli již první kroky vývoje. V tuto chvíli jejich další vývoj ale neprobíhá a v nejbližší době výrobu neplánujeme. To se ale třeba už v příštím roce může změnit (tím to ale neslibujeme).

milan04

Příspěvek od milan04 »

Docela dobré zprávy. Já si myslím, že modely Felicie a 110R budou kupovat i sběratelé co se měřítku 1/18 nevěnují protože jsou to modely nedávné minulosti a budou krásným doplnkem interieru nejen sběratelů. Tak si myslím, že odbyt asi bude /je to můj názor/ a pak by mohla přijít 1000 MB a Š 120.

Ondra

Příspěvek od Ondra »

Pokuď mohu sledovat eshop abrexu, tak se rychle vyprodal popular a Laurin & Klement Voiturette .Takže odbyt u některých modelů je.Doufám že se bude i také ve velkém prodávat vlajková loď abrexu a to 860.Je to velice povedený model, témeř bezchybný, a za tu cenu nabízí hodně muziky.

Erko je samostatná kapitola, pokuď tam nebude nějaký problém s kvalitou tak očekávám prodeje jako housek na krámě.Faktorů tam je víc, jednak je to legenda, a jednak to hodně lidí pamatuje a někteří i mají.
A čemu byste dali raději přednost 120 nebo 1000MB.Já 120 jelikož je tam ten faktor skutečného kontaktu.Auto jsem i já zažil jezdit, známi ho dokonce ještě mají a tak by to mohlo být i u většiny lidí v podstatě je to samé jako u erka.

Tak uvidíme, nic není ztraceno :) .

milan04

Příspěvek od milan04 »

Já osobně budu rád za jakýkoli model - 1000 je nádherná, už vlastně veterán no a 120 patří jasně do vývojové řady Škodovky, takže já se snažím vytvořit sbírku jak šel vývoj. Zatím mám všechny 1/18 od Abrexu krom Roomstru /za boha ho nemůžu sehnat,ale prý bude jak jsem psal zase v prodeji/ a k tomu Octávii a Fábii od Paudi.

Vladamir

Příspěvek od Vladamir »

Zdravím příznivce 1/18 od Abrexu. Sbírám v tomto měřítku pouze veterány, od Abrexu mám zatím jen jeden. Popular jsem koupil hned, jakmile byl dán na trh, ale asi po třech měsících jem ho zase prodal. Nějak jsme si nepadli do oka :) Voiturettu jsem záměrně minul, neboť mi nesedí to bílé čalounění
a bodla by mi tam střecha, alespoň složená. Nad Superbem jsem váhal tak dlouho, až přišel emil z Abrexu, že je venku Škoda 860. Tak na tento model jsem zabral okamžitě, přesně moje krevní skupina. Trochu mě sice zaskočila cena, ale no budiž, česká předloha, český výrobce a na monitoru vypadal model perfektně.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Detailů, myslím, je dost a celkem fajn, ovšem na této fotce je vidět, jak špatně doléhají dveře ( oboje zadní, levé přední méně a
trochu kapota )...
Obrázek
... a tady je k vidění další nedostatek - nekvalitní nástřik. Na mnoha místech znatelná krupice a na hranách popraskané bublinky laku.
Někdo výše napsal, že za ty peníze dost muziky, já si myslím, že by té muziky mělo být více ;)
Hlavně to chce kupovat v prodejně, ven z krabice a zkouknout :shock:
Uvidíme, jak dopadne felda .... :?:

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

bublinky v laku, otrepy na vyrezoch okolo kolies na blatniku...take daco som uz dlhsie nevidel
modrý Mondial, pekný Mondial :)

Ondra

Příspěvek od Ondra »

Nemuze to byt i problem barvy?Mam zelenou a to co jsem napsal v mem pripade plati, chyby jsem zatim nezpozoroval, delsi dobu budu mimo domov, tak jakmile prijedu na model se poradne podivam, poreferuji a pripadne vady i nafotim.

Ale s dvermi ma abrex nejaky problem.U superbu 2008 docela dost nedoviraji predni leve dvere.

Marfil13

Příspěvek od Marfil13 »

Můj postřeh - mám Š860 taky ve vínové barvě, nástřik je bez puchýřů v ucházející kvalitě. Dveře jdou zacvaknout, pravé zadní se mají ovšem tendenci se při sebemenším pohybu modelu otevřít. Nikdo ale zatím neuvedl další drobnost, která je u všech modelů - chromovaná rampa předních světel je cca o 1mm delší, než by měla být a působí maličko prohnutě.
U Superba 913 jsem musel kvůli zavření předních dveří nepatrně žiletkou seříznout kontaktní plastový bazmek ve dveřích. Pak bez problémů. Spíš mě u něho trápí velká "těla" předních světel....
No a s Populárem (červený) problémy nejsou, i když jsem musel vytáhnout a otočit emblém nad chladičem, který byl nalepený obráceně. Ještě je tu stará "nemoc" s příliš silnými mřížkami na krytech předních světel, ale to má třeba Peugeot 402 od Solida podobné..

Pokud se týká připravované staré Felicie, pořídím ji i přes to, že bude "mimo" mou sbírku ;)
Naposledy upravil(a) Marfil13 dne 10 dub 2013, 14:26, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“