Vady na modelech

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
jarek

Re: Vady na modelech

Příspěvek od jarek »

Jasne posielaju to obratom ruky, mne prisili ani nie za tyzden a rovno dve sady. Asi predpokladaju, ze to prvy raz nepojde podla planu... Riesil som to cca pred rokom.

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

pred časom som videl videjko ako na Audi R8 GT od Kyosha idu 3 kolesá do osmičky a jedno sa skoro nekrúti(jeden známy ho kupil)...a ten ho reklamoval a dostal kus na ktorom nesedí predný spojler, bezp. pásy su krivo polepene(uplny bordel na sedadlach) a nesedí predná kapota(na pravej strane je viac ako milimeter vo vzduchu-nad svetlom a naraznikom)...oni akože nemaju kvalitu kontroly v továrni alebo čo? toto uz neni normálne
modrý Mondial, pekný Mondial :)

Dodo

Příspěvek od Dodo »

Korózia na AA

Chcel by som sa podeliť o jeden veľmi zvláštny problém. Na modely Porsche 911 GT3 RS - čierny s oranžovými doplnkami, AA dílerská edícia pre Porsche, som objavil neuveriteľú vec: po vybratí z krabice som si všimol, že sa nedajú dovrieť dvere na jednej aj na druhej strane. Sú akoby napuchnuté. Na laku sú drobné prasklinky. A aby nebolo všetkému koniec, keď som otvoril ľavé dvere, tak mi zostali v ruke s odšiepeným kúskom pri závese.... Zbytok modelu je v absolútnom poriadku, bez jedinej chybičky....
Má niekto skúsenosť s podobným prípadom? Mám v zbierke desiatky modelov od rôznych výrobcov, ale s takýmto niečím som sa nestretol ani pri tridsaťročnom BBuragu....
Myslím, že nemá význam model reklamovať - do Hong Kongu je ďaleko, chcel som len upozorniť tých z vás, čo takýto model majú, aby si ho skontrolovali.

Pokúsim sa urobiť pár fotiek, ak sa podaria, pridám.

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

puchření barvy způsobuje špatně připravený povrch před stříkáním (mastnota, špatně nastříkaný podklad)
o kvalitě výroby v Číně si nedělám iluze :-/
Sbírka modelů Citroën

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

keď ti zostali dvere v ruke tak to nema nič spoločné s farbou ale je to klasický zincpest, ked je zle pripravená zmes zinkovo-hlinikoveho prášku(ZAMAC) z ktoreho sa robia kovove diely na modeli...v takom prípade sa nedá nič robiť, v podstate celý model sa časom moze rozpadnúť (samozrejme iba kovové diely), niektoré modely sú tým povestné (audi A6-norev, Kyosho M3, Revell bmw 850, mustangy od ERTLa,...a aj tento model od Aa), ale môže sa to vyskytnúť v podstate na každom modeli...ale je zvlastne ze lacných modelov (Bburago a spol.)sa to nejak netýka

a neviem čo to má s čínou spoločné :P...asi nič, keďže tam sa vyraba drvivá väčšina modelov vrátane tych kvalitných ;)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Mě těchto 997 GT3 RS prošlo rukama několik, a všechny byly vpořádku.Takže si myslím,že to spíš byla individuální záležitost-prostě jsi kápnul na špatný kousek,
což se může stát u každého výrobce.
Já nedávno koupil pro kamoše MB 500 SLC od AA a byla tam vylomená přední část dveří a po otevření vypadly úplně. Bral jsem to z Modelissima a model jsem jim poslal zpět. V další zásilce mě poslali model nový a odečetli mě náklady na poštovné do Německa.
Obrázek
Proto jedna rada : nenakupovat z destinací,kde je jakákoliv reklamace problematická :)

Dodo

Příspěvek od Dodo »

Nedá sa nič robiť. Narazil som skutočne na zlý kus. Najviac ma však mrzí to, že ten istý model som mal od Monda - a nebol až taký zlý, keď som ich porovnával, na prvý pohľad až také obrovské rozdiely medzi nimi neboli a ten som poslal ďalej.... Nechal som si ten "kvalitnejší".
Števko má pravdu, je to klasický zincpest, už mi zostala v ruke aj výplň dverí - kolíčky sa rozdrobili.... Na dvere v niektorej várke namixovali zlú zmes. Myslím, že jedna rana kladivom urobí v tomto prípade celkom dobrý základ pre diorámu :D
Ale vážne. Mám v zbierke model Ferrari 365 GTS/4 od Techno Giodi, ktorý som kúpil vo Viedni na veľtrhu za pár éčiek a je zaujímavý hlavne rozpadom zliatiny. Zjavne bol zle skladovaný niekde vo vlhku, niekde v prístave v zabudnutom kontajneri. Nechal som ho v pôvodnom stave lebo som zvedavý, kedy sa rozpadne...

Staré, pôvodné talianske BBuragá boli myslím si robené z "poctivejšej" zliatiny. Mám s tým skúsenosť pri prerábkach niektorých modelov. Mala len jednu chybu - ak boli dvere prinitované na kolíčku, občas sa zakusli a nešlo s nimi pohnúť. Dalo sa tomu zabrániť malou kvapkou oleja, no ak to človek prehnal, zase nedržali a lietali.... Ale čo chcel človek v roku 1983, keď celý šťastný niesol stavebnicu Ferrari 250 GTO, ktorú kúpil v Priore za 250 Kčs.

Pokúsim sa model reklamovať v Porsche Design, ale nerobím si ilúzie.

Dodo

Příspěvek od Dodo »

Oprava - Nebolo to Mondo ale Welly.... Len pre správnosť... :P

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Stevko86 tou Čínou jsem myslel že u nich je důležité aby zboží vydrželo záruční dobu, co bude dělat kov, plasty nebo gumová kolečka za 5-20-50let jim je jedno, tak mam strach aby se to nezačalo jednou rozsypávat, puchřet a praskat :-/

Souhlas s Dadoo, když jsem upravovat Citroën TA 1/18 (Maisto) a Citroën TA 1/24 (Bburago made in Italy) tak se ten materiál při řezání a broušení choval úplně jinak, u Buraga měl tendenci ulamovat celé kousky, kdežto u Masita se hned trhal na drobné. I zabroušení pilníkem bylo BBurago lepší materiál slitiny
Sbírka modelů Citroën

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

aha ok :) ja len že napriklad made in italy možno je dobré pri šatách, ale pri modeloch to nikdy špičku neznamenalo :D

tak ja som videl na fórach už viac týchto 911 GT3 RS s zincpestom, to je možno aj dôvod prečo boli jeden čas v predaji za 50e

škoda že sudruhovia z Bburaga aj tie výlisky nezabrúsili ked sa tak dobre brúsia :D lebo tie otrepy na deliacej rovine pod farbou sú hrôza...

jj to sú tie nitované posuvné držiaky na dverách :D...tie nikdy dlho nevydržia...ale otvorené vyzerajú aspon lepšie ako dogleg hinges (panty ako na angličákoch)...mam doma Aa Lexus GS 400 ktorý má vpredu divoké doglegy a vzadu tie posúvatka a zadne dvere sa uz pomaly nedaju otvoriť :D...som rad ze uz vyrobcovia take daco nerobia :D

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“